Podciśnienie sprawdza się przyrządem na vacum pompie która jest przy silniku.
hamulce
Zwiń
X
-
mój mechanik kolejny raz po części zawiódł mozliwe ze zbyt mało czasu miał zeby zrobić te hamulce ale!!: podciśnienie pompy sprawdził i jest dobre kurde... czyli ostateczne starcie będzie chyba z serwem..myśli ze tam płyn się zbiera i hamulec nie chce wtedy odbijać co dla mnie jest w miare sensowne.. może być ze akurat zrobił się jakiś pęcherzyk czy cos....kurde ledwo kupiony a już ostro z siankiem w pi.......(ętę)
Komentarz
-
-
Witam
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc piszę tutaj. Mam OctavieI z 1999 roku 90KM 1,9 TDI.
Wczoraj miałem zdarzenie, że musiałem nagle zahamować. Po tym tak jakby hamulców nie ma... tzn, pedał twardy i słychać syczenie jakby uchodzącego powietrza. Nie syczy cały czas, tylko po naciśnięciu pedała. Wygląda to tak, że jak nacisnę pedał hamulca to w czasie syczenia, pedał lekko się wciska. A po ustaniu jest twardy i nie ma mowy o hamowaniu. Przy prędkości 15-20 km/h auta nie ma szans zatrzymać normalnie. To miękkie naciskanie to tak mniej więcej pierwsze 5 mm po naciśnięciu pedała hamulca, a później już twardy. Poczytałem i wychodzi na to że padło serwo, ewentualnie się rozszczelniło. Przed oddaniem auta do mechanika, chętnie poczytałbym jakieś sugestie
Komentarz
-
-
Gratki kolego i szerokości
[ Dodano: Sro 19 Lis, 14 12:26 ]
u mnie te juz sprawa zatwiona okazalo sie dzięki german81 , ze jeden z węży nie był podpiety co oznaczała na mój rozum że nie było podciśnienia. ciekaw jestem jak mój "były" mechanik sprawdził to podciśnienie i stwierdził ze wszystko jest ok...ale już z tym mam git więc jazda
Komentarz
-
Komentarz