Stuki w tylnim kole , tylko na wstecznym

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Octava4x4
    Ambiente
    • 2016
    • 120
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

gieniug66, nie ma problemu z transportem na spota czy z wyjazdem na narty ?? a moze jedno i drugie wchodzi w grę ?? :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
    a tak swoją droga to chciałbym zauważyć że się z kręglami opitalasz :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
  • peccatum
    Classic
    • 2013
    • 17

Witam,
    Ostatnio podczas cofania coś zaczęło stukać w prawym tylnym kole. Na na wsteczniczym i na luzie. Dźwięk słuchać w jednym miejscu przy pełnym obrocie koła. Koło ściągałem , kręciłem piastą i nic , podejrzewam że dzieje się tak tylko jak jest obciążone masą samochodu. Jakieś pomysły co to może być ? Czyżby łożysko ?

Komentarz

• matrix_pl
      Elegance
      • 2010
      • 758

peccatum, zaskoczę ciebie ale spróbuj jeszcze wyciągnąć klocki wyczyścić wyczyścić wszystko i poskładać

ja przez brud wymieniałem piastę a okazało się żę jakoś dziwnie wibrował klocek
      Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33

Komentarz

• Czarna_LK
        RS
        • 2014
        • 2255
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

peccatum, Jak nie pomoże rozwiązanie matrix_pl, to podjedź na stacje diagnostyczną na szarpaki i może coś wyjdzie.

Może głupie pytanie, ale w oponę Ci coś nie weszło?
        Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299

_______
        Piotr

Komentarz

• Marian 2
          L&K
          • 2007
          • 1086
          • Octavia I combi (1U5)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

Swego czasu kilka miesięcy jeżdziłem i zastranawiałem się co tam z tyłu stuka, jeżdzi się normalnie, nic się nie dzieje, tylko czasami stuka. Okazał się teleskop zuzyty do tego stopnia, że tłoczysko latało sobie luzem na boki.

Komentarz

Pracuję...