Czujnik położenia wału korbowego sruba

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • castokars
    Classic
    • 2017
    • 13

lu5asz, śledząc ogłoszenia i kupując swoją nie dawno(ale z gorszym wypos.) myślę że spokojnie możesz zacząć od 36-38tys.zł
  • castokars
    Classic
    • 2014
    • 37

Witam wszystkich forumowiczów
    W silniku 1.9 tdi AHF octavia chciałbym odkręcić czujnik położenia wału korbowego, lecz nie wiem jaka jest tam śruba dwunastokątna i jaki rozmiar, jaki klucz będzie potrzebny. Cieknie mi spod tego czujnika olej, chyba jest tam uszczelnienie oring może ktoś ma wymiary tego oringa. Z góry dziękuje za pomoc.
    Szukałem w etce i opisana jest jako N10104501 M7x18 wymiary 24x12x12. Muszę kupić nasadkę i nie wiem jaką spline i rozmiar?

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Zazwyczaj takie sruby odkreca sie kluczami 12-katnymi nasadowymi lub oczkowymi. Wiec jak dysponujesz takim kompletem, to problemu nie bedzie.

Taka sruba jest tez w sprzegle. Z reguly nasadki od 17-24 rozwiazuja wszystkie problemy
      Spritmonitor.de

Komentarz

• castokars
        Classic
        • 2014
        • 37

Z pewnością od 17-24 nie da rady, to jest mała śruba. Nie posiadam całego kompletu dwunastokątnego stąd moje pytanie

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Z tego co patrzylem, to gdzies ta sruba wyskakiwala jako sruba do przykrecenia kola dwumasowego do walu. To nie sa male sruby.

Moze ktos cos podpowie
          Spritmonitor.de

Komentarz

• castokars
            Classic
            • 2014
            • 37

śruba 9 dwunastokątna
            jak to jest z tymi oringami podobno benzyniaki mają a diesle nie mają. Tak mówi etka ?
            Wymiary:

Komentarz

Pracuję...