Silnik AZJ 2,0 benzyna, Pilna pomoc potrzebna !

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marass2
    Classic
    • 2013
    • 10

spj, super pomysł
    Podoba mi się i nawet bym dał Lika :P
    W dolny róg zawsze można kawałek O3 dodać ;-)
    Trzeba by jeszcze wlepke ogarnąć i gucia :szeroki_usmiech
  • marcinusek
    Ambiente
    • 2011
    • 114
    • Octavia I combi (1U5)
    • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Dzisiaj z rana miałem problem z odpaleniem silnika. Deszcz, wilgoć, silnik chwilę zagadał po czym zgasł i już nie odpalił. Ostatnia próba odpalenia skończyła się strzałem w kolektor i wywaleniem dekielka w kolektorze dolotowym takim jak na tej fotce:

Pourywało wszystkie zaczepy i teraz nie wiem gdzie ten dekielek zdobyć. Czy ktoś zna numer tej części? Pilnie potrzebna pomoc, jestem uziemiony, przyjechałem na święta do rodziny i zonk.

Komentarz

• krisoctav
      Rider
      • 2008
      • 417

plastik

kolego posprawdzałem w etce i nie znalazłem tej części jako część osobna tzn nie ma numeru chyba że etka sie myli jak możesz szukaj tego plastiku tam gdzie tobie wyleciał aby znaleźć numer a jak nie da się znaleźć pozostaje inwencja twórcza poszukać podobnej wielkości nakrętkę plastikową dopasować na to założyć jakąś obejmę i jechać

tu może dostaniesz na części kolektor bo samego plastiku ci nie sprzedadzą
      jak aso ci nie pomoże
      OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Komentarz

• marcinusek
        Ambiente
        • 2011
        • 114
        • Octavia I combi (1U5)
        • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Niestety "abonent czasowo niedostępny..." z tego OLX. Czuję, że kolektor będę musiał kupić bo na dekielku nie ma numerów więc chyba nie występuje jako część zamienna. Skandal!
        Inna sprawa, że jeszcze muszę dojść dlaczego do tego doszło. Strzał w kolektor na benzynie? Nie wiem czy czegoś jeszcze nie rozerwało, jeszcze nie zrobiłem oględzin. Mam duże podejrzenie, że winna jest tu cewka WN. Koszt z tego co się zorientowałem to 380pln za NGK. Ładny prezent na święta...

Komentarz

• krisoctav
          Rider
          • 2008
          • 417

tu masz kolektor

a i najważniejsze podłączyć vaga może coś podpowie co lub jaki element silnika zbuntował się

Komentarz

Pracuję...