Płyn chłodniczy pod autem a go nie ubywa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • raiden
    Classic
    • 2015
    • 20

aniol, Sasiad ma firmę transportową w galerii masz auta jakimi dysponuje choć jak widzę nie wszystkie ma sporo nowych autobusów których brak w galerii ale duże
  • PiotreQ
    Ambiente
    • 2013
    • 224
    • Octavia I (1U2)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Witam!
    Moja skoda stała 2 tygodnie i bedzie stała bedę ja raczej juz tylko przepalał bo mam służbowe auto na stałe.
    Ale do sedna, pod skodą bylo ok 50 ml płynu chłodniczego centralnie na wysokosci zbiorniczka no i wiadomo wilgotna oslona silnika, no to mowie ok zajże ile jest płynu, NIE SPOJRZAŁEM ile bylo , otworzyłem pojemniczek rozprężyłem układ i patrza a tam MAX [ wczesniej w zimie byly braki i dolałem do maxa, brak majonezu czy dziwnych objawów oleju nie ubywa nigdy i nie ubywało mimo ze odma poszło z 50 ml także ale to dla tego ze przy wymianie olej byl przelany [ nie duzo ok 2mm ponad miarke max]
    a wiec w załączniku fotki z odmy, fotek płynu chł. brak.
    A wiec oco chodzi?

Serdecznie pozdrawiam!

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

PiotreQ, Co do odmy to wiadomo,za dużo oleju.Co do płynu sprawdz za zbiorniczkiem na dole na podłużnicy czy nie masz mokro.Jak miałem walniętą uszczelke pod głowicą (upg) to miałem tam mokro bo spaliny szły do chłodzenia i wywalało płyn przez kruciec z tyłu zbiorniczka jak się zrobiło za duże ciśnienie w układzie chłodzenia.
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• PiotreQ
        Ambiente
        • 2013
        • 224
        • Octavia I (1U2)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez aniol
        PiotreQ, Co do odmy to wiadomo,za dużo oleju.Co do płynu sprawdz za zbiorniczkiem na dole na podłużnicy czy nie masz mokro.Jak miałem walniętą uszczelke pod głowicą (upg) to miałem tam mokro bo spaliny szły do chłodzenia i wywalało płyn przez kruciec z tyłu zbiorniczka jak się zrobiło za duże ciśnienie w układzie chłodzenia.
        Jak bys mial pod reka jakies fotki poglądowe gdzie dokladnie patrzyć to bede bardzo wdzieczny, pozdrawiam :]

Komentarz

• aniol
          RS
          • 2012
          • 5228
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

PiotreQ, Fotek nie mam ale spójrz na dół między zbiorniczkiem a podszybiem i zobacz czy tam masz sucho.Pod zbiorniczkiem jest podłużnica i tam miałem mokro.Z tyłu zbiorniczka od strony podszybia jest króciec gdzie wywala nadmiar płynu,ciśnienia.
          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• pekool
            Rider
            • 2012
            • 321
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

aniol ma racje u mnie tez tak bylo, tylko ze plyn kapal na wysokosci ic-ka. Zobacz po jezdzie czy nie masz drobnych babelkow w zbiorniczku wyrownawczym i czy nie czuc spalinami.
            pekool

Komentarz

• PiotreQ
              Ambiente
              • 2013
              • 224
              • Octavia I (1U2)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Jakwidać na zdjęciach, nic nie widac.

Komentarz

Pracuję...