Trzeszczenie...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Shakur
    Classic
    • 2020
    • 0

Trzeszczenie...

Skoro muzę odczytuje to znaczy że wszystko z penem jest ok zobacz kabel może został gdzieś załamany i nie styka skoro telefonu nie ładuje podłącz telefon do kompa za pomocą kabla co ładujesz telefon i wtedy będziesz wiedział co jest nie tak.
  • Shakur
    Classic
    • 2015
    • 2

Trzeszczenie...

Witam. Jestem nowym użytkownikiem waszego Forum, więc nie wiem czy w dobrym miejscu o tym pisze. A więc tak, jestem użytkownikiem Octavi 1.9 tdi rocznik 99. od około 3 miesięcy mam problemy z trzaskami, we wnętrzu mojego samochodu, na nierównościach zazwyczaj, uprzedzę że sprawdziłem wszystkie ruchome elementy w rożnych zakamarkach samochodu. Trzeszczenie zaczęło się po domowej naprawie (wymianie wszystkich siłowników szyb) gdy wymieniałem te części spostrzegłem także ze brakuje z każdej strony paru ''spinek'' mocujących moje boczki. Moje pytanie brzmi czy dokupienie nowych spinek, nie wiem np. dodanie jakichś uszczelek pomiędzy plastiki a karoserie, pomoże w ustaniu niechcianych dźwięków? I czy ktoś się juz spotkał z takim problemem u siebie? Oczywiście czekam też na jakieś trafne sugestie co do mojego problemu
    Pozdrawiam !
    Octavia to podstawa !

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Shakur, Spinki powinny być wszystkie bo luzna tapicerka=trzeszczenie.Gdzieś czytałem że można dać pomiędzy tapicerkę drzwi a drzwi uszczelke,takie jak kiedyś używało się do uszczelniania okien.
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Shakur
        Classic
        • 2015
        • 2

O widzisz, czyli tak jak sądziłem, na dniach to zrobię i oczywiście opisze może w przyszłości sie komuś przyda. Następne pytanie, nie wiem czy akurat do tego działu bo chodzi o tunning wizualny, czy reflektory razem ze kierunkowskazami z Octavi II będą pasować do mojej Octavi I ?
        Octavia to podstawa !

Komentarz

• utek
          Elegance
          • 2007
          • 867
          • Superb II combi (3T5)
          • APK 2.0 MPI 115 KM

Popatrz na O2, później popatrz na swoją O1. Wyciągnij wnioski.

Komentarz

• 4tech
            RS
            • 2008
            • 4199
            • Octavia II combi (1Z5)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Apropo jeszcze tych spinek do boczków w O1 - tam są 2 rodzaje tych spinek :!:
            Inne są trzymające pionowo i inne poziome (dolne i boczne).
            W różnych miejscach są miejsca na śrubki, a jak się zamieni je miejscami to nie dociągają się tapicerki z odpowiednimi siłami i tapicerka zaczyna nam lekko tańczyć na swoim miejscu i przez to trzeszczą
            Shakur, sprawdź, czy nie zamieniłeś miejscami tych zapinek :idea:
            O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
            Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
            Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

Pracuję...