[01] Długie odpalanie zimnego, teraz padł aku
Zwiń
X
-
[01] Długie odpalanie zimnego, teraz padł aku
Witam!
Aku mam nowy roczny exide, odrazu zaznacze na początku, swoja skodą jeżdżę bardzo rzadko ponieważ mam auto służbowe i skodę w1 zasadzie przepalam tylko raz na 3 tygodnie, teraz przy przepalaniu krecila krecila i zdechł aku.
Jutro go naładuje ale odpalanie na zimnym byly juz problemy od jakiegos czasu, chyba od wymiany rorządu kiedy to mechanik nie sprawdzil polozenia tej pompy.
pytanie mam takie [ mam oczywiscie te tradycyjne male pęcherzyki w wezyku od paliwa] , gdzie w okolicy warszawy białołeka, targowek etc [zeby nie jechac taki kawał do polecanego grzeska] moge sprawdzic poprawnosc polezenia tej pompy.
Jak naładuje aku to dam znac jak odpalił.
Pozdrawiam!
-
-
A gdzie sie znajdujesz? Jezeli jest ktos polecany na forum a rozumiem ze przemik jest to chetnie podjade jak w wawie.
Strasznie boje sie januszy i zdzisków bo moj ojciec przez 20 lat był handlarzem i mniej wiecej wiem jak to działa to raz dwa co 2 to partacz via ten program na tvn...
wiec pm poszedł
[ Dodano: Wto 12 Maj, 15 20:52 ]
Naładowałem przez noc acc na maxa włożyłem i auto odpaliło od strzała jak dzikie. wiec albo cos zre prąd albo padł roczny exide po 3 tygodniowym postoju w wilgotnym garażu. Będę obserwował.
[ Dodano: Wto 12 Maj, 15 20:58 ]
aaa zapomniałem, zmierzyłem ładowanie:
bez swiateł - > 14,31V
z załączonymi swiatłami -> 14.25V
Komentarz
-
Komentarz