Trzesie autem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kejsi2
    Classic
    • 2020
    • 0

Trzesie autem

Czerwone fajne ale moim zdaniem jak skoda to już białe max zielone powinny siedzieć :- )))
  • kejsi2
    Classic
    • 2015
    • 2

Trzesie autem

witam forumowiczow.jestem tu nowy wiec za wszelkie pomylki z gory przepraszam.Posiadam octavia z 2000 roku 2.0 benzyna.Mam pewien problem z ktorym nie moge sobie poradzic chciaz bylem juz u wielu mechanikow.Mianowicie trzesie mi autem na wolnych obrotach.Poczatkowo mechanik zalecil mi wymiane poduszki pod silnikiem wiec ja zmienilem i nie pomoglo.Nastepnie padl pomysl wymiany filtrow wiec wszystkie zmienilem,nastepnie swiece i kable.Problem jest dalej ten sam i nie wiem juz gdzie lezy przyczyna a mechanicy boje sie ze dalej beda dawac mi liste rzeczy do wymiany przy czym jeden z nich powiedzial ze moge tak wymienic pol auta i nie da sie tego usunac.Po podpieciu pod kompa wyskakuje blad z przepustnica ale tu cytuje mechanika:ten blad mogl wyskoczyc od najmniejszego bledu chociazby po tym jak zgasl samochod na swiatlach.
    MAcie jakies pomysly?z gory dziekuje

Komentarz

• guzolot
      Rider
      • 2010
      • 473

Trzęsie autem? Silnik równo pracuje tylko, że skacze - czy silnikiem trzęsie bo nierównomiernie pracuje?
      Sprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
      ---

A to moja skodzinka:
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014

Komentarz

• utek
        Elegance
        • 2007
        • 867
        • Superb II combi (3T5)
        • APK 2.0 MPI 115 KM

Bardzo popularny problem w 2.0. Przeszukaj forum, nawet jeden kolega założył temat o przerwie na świecy, ale ma taki sam problem jak Ty (Ja i wielu innych).

Rozumiem że lewego powietrza nigdzie nie dostaje, wszystkie wężyki szczelne.

Komentarz

• kejsi2
          Classic
          • 2015
          • 2

witam.przepraszam ze teraz dopiero odpisuje ale zabiegany bylem z racji wykonywanej pracy.Wracajac do tematu wiec auto trzesie nim a czesto ma takie jakby strzaly na wolnych obrotach,natomiast jak przyspieszam to rowniez ida az wibracje po calym aucie.jak jade wiecej jak 120km/h to kierownica trzesie dosc mocno.bylem u elektryka i po podlaczeniu pod kompa wyskoczylo kilka bledow,miedzy innymi problem z dawka paliwa,z przepustnica oraz ze wypadl zaplon na 3 cylindrze ale to akurat ponic po zmianie kabli.skasowal bledy i przez tydzien byla poprawa a teraz znowu to samo i do tego od niskich obrotow zaczela slabo sie wkrecac.macie jakies pomyaly albo naprawde ogarnietego mechanika/elektryka w Olsztynie lub okolicach?

Komentarz

Pracuję...