[O1] Swierszcze w naszych Szkodnikach...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piter
    Drive
    • 2006
    • 93

Ja również dziekuje za mile spedzony czas. Mam nadzieje, ze nasze grono sie bedzie tylko powiekszac......

Djczas, dzieki za wspolne szuszi oraz za udostepnienie VAG`a.
    Cobra89, mam nadzieje, ze sie uporales z naklejkami ;P
    Andrev życze calej nocki spedzonej na dlubaniu folii z wklepek ;P

123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech
  • Misiekoctavia
    Elegance
    • 2005
    • 891

Ostatnio postanowilem zabrac sie za te wkur... swierszcze dobiegajace z tylu mojej Octavki. Juz od dawna sie za to zabieram. I po dlugich poszukiwaniach znalazlem co tak strasznie trzeszczy i skrzypi i wyrwalem chwasty :diabelski_usmiech Wiec do rzeczy:

Trzeszcza wszystkie zawiasy. Tak sie zlozylo, ze akurat mialem w garazu zmywacz uniwersalny to chwycilem i popryskalem wszystkie cztery zawiasy. Nastepnie poprysklaem zawiasy w drzwiach tak ze wylecial z nich caly syf, ktory zebral sie z nich przez 7 lat. Pisze o tych zawiasach w drzwiach, ktore zaczepiaja sie na metalowych uszach znajdujacych sie na karoserii we wnekach drzwi. Jak juz je wszystkie wyczyscilem z brudu to popryskalem je olejem w spray'u ale chyba lepszy bylby smar do zawiasow no ale niebylo.
    Na koncu powycieralem nadmiar oleju i zmywacza z karoserii i drzwi szmatka i zrobilem jazde probna :twisted: Od tej pory ciesze sie prawie idealna cisza w aucie; prawie bo oczywiscie slysze szumy z zewnatrz i z bagaznika slysze jeszcze leciutkie potrzaskiwanie plastikow.

Pomyslalem, ze podziele sie moim okryciem na forum. byc moze ktos z klubowiczow tez chcialby cieszyc sie cisza w swoim Szkodniku 8)

Mam nadzieje, ze pomoglem. Pozdro

Komentarz

• rafalus
      L&K
      • 2005
      • 1140
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mi tez pomoglo smarowanie okolic zawiasów.
      nowy cSIMC od Aliego
      seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
      Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• amigo
        Drive
        • 2008
        • 48

"swierszcze w desce rozdzielczej z lewej strony",jak przytrzymam reka to znikaja.Gdzies to juz czytalem na foru,ale nie moge znalezc i bylo bez konkretnej porady,po prostu opis.Wie moze ktos jak sie do tego dobrac,bez rozbierania polowy auta?Niby nic,a ja szalu dostaje jak to slysze (O1, AGR,98 nowszy(?) model deski z krotkim daszkiem) :zastrzelic

Komentarz

• Nastar
          Rider
          • 2005
          • 460

Jeśli komuś rzęzi coś z tyłu za kanapą to może to być zatrzask oparcia tejże kanapy. Spowodowanie, że metal nie będzie obcierał o metal powinno pomóc.
          Aha - najłatwiej można usłyszeć to i owo przy naprężeniach skręcających karoserię.
          Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• Misiekoctavia
            Elegance
            • 2005
            • 891

No ja uporalem sie z tym jeb...ym skrzypieniem drzwi ale co stego jak zaczelo mi cos dzwonic pod deska rozdzielcza. Normalnie dostaje od tego szalu :evil: I wlasnie skrzypi mi cos w kanpaie tylnej i zaczal skrzypiec foteel kierowcy.
            Dodatkowo rygielki drzwi maja luz na obudowie i gdy stoje na wlaczonym silniku to sobie lekko pobrzekuja wprost do mojego ucha. Denerwujace.
            No i boczki tez sobie czasem zajekna.
            Czyli wychodzi na to, ze cale auto skrzypi, piszczy i brzeczy :P

Komentarz

• hankasz7
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1097

A Mi podczas jazdy piszczy coś w przednich drzwiach od strony kierowcy :evil:
              Piszę poprawnie po polsku.
              Parkujesz? Zdrapujesz!!!

Komentarz

• bielinek
                Ambiente
                • 2008
                • 157

Zamieszczone przez amigo
                "swierszcze w desce rozdzielczej z lewej strony"...
                Mam dokładnie to samo i nie mogę dopaść sk...syna Słucham i szukam już od dobrego miesiąca...

Kliknij "POMÓGŁ" jeśli wkurzyłem Cię tak, że brakuje Ci bluzg

Komentarz

Pracuję...