jezeli miedzy nimi wybrać to Olimpus.
Problem SSKODA OCTAVIA 1.6 AEE (rok 2001)
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Problem SSKODA OCTAVIA 1.6 AEE (rok 2001)
Witam
Mam od jakiegos czasu dosyc dokuczliwy problem i nie wiem vo dokladnie sie dzieje o to pokrotce opis problemu:
Z chwila uruchomienia auta i jazdy w krotkim okresie czasu gasnie na biegu jalowym. Ostatnio zauwarzylem,ze jadac autem gdy jest wlaczona dmuchawa na 1 nawet zakresie silnik zaczal dusic sie,szarpac. Stojac na postoju silnik pracujac na wolnych obrotach z chwila wlaczenia dmuchawy zaczynal gasnac.
Mechanik podejrzewal uszkodzenie przepustnicy ja jeszcze mysle ,ze to moze byc silnik krokowy,a moze nawet zwarcie na kablach lub przewodu od dmuchawy.
PROSZE O ODPOWIEDZ I ROZNEGO RODZAJU SEGUSTIE I POMOC. Z gory bardzo dziekuje
-
-
to dopiero moja przygoda z autami dwa lata dopiero prawko mam,wiec za bardzo nie wiem o co biega,ale pol roku temu bylem w mechanika i cos z przepustnica bylo koles podlaczyl komputer powiedzial ze to potrwa zresetuje komputer i wgra sterowniki jeszcze raz pomoglo i teraz znowu cos sie dzieje. wiec nie wiem juz o co do licha chodzi
Komentarz
-
-
pewnie wyczyscil ja i zrobil adaptacje - niestety w AEE podobno nie ma mozliwosci podniesienia obrotow biegu jalowego a to by pomoglo
najlepiej wyczyscic ja jeszcze raz , zrobic adaptacje - jesli nie pomozeZamieszczone przez BrummOstatnio zauwarzylem,ze jadac autem
Komentarz
-
-
Brumm, komuter samochodu to nie PC, tam sie nie dogrywa zadnych sterownikow... masz firmware ktorego niektore parametry mozesz odczytywac i modyfikowac softem typu VAG, ale jelsi "wgranie" to juz w 99%przypadkow calego firmware'u od nowa i to juz nie jest tak trywialne - twoj mechanik najprawdopodobniej zrobil to co mowi marekzu, czyli adaptacje przepustnicy, w "terazniejszym przypadku" watpie aby byla to rpzepustnica - bardziej wyglada mi to na zwarcie w elektryce i dlatego w poprzednim poscie powiedzialem zebys jechal do dobrego elektryka - oczywiscie nie jestem omnibusem i moge sie myslic.
Komentarz
-
Komentarz