Alarm albo centralka pomocy!!!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • magdalenka
    Classic
    • 2009
    • 3

Zamieszczone przez konkon
    wyroznienie dla:
    Andrzej Z. za wlepe,
    Nie ma za co :diabelski_usmiech
  • lukii23
    Classic
    • 2008
    • 24

Witam!! dziś sie zalogowałem wiec proszę sie nie wkurzać ja będę pisał mało precyzyjnie. Problem dotyczy chyba centralki alarmu samochód zamyka sie i otwiera z pilota w dzien jest wszystko wporządku ale np.po nocy kiedy chce otworzyć auto alarm sie rozbraja ale nie otwierają sie drzwi...co może być tego przyczyną? nie mam pojęcia czy alarm jest fabryczny czy tez nie i to chyba nie wina sałabych baterii w pilocie bo jesli alarm sie rozbraja to i drzwi powinny sie otworzyc tak sadze.a tak trzeba wyłączyc alarm i otwierac kluczykiem ale tylko gdy nie jest długo uzywany. a i mam tez problem z kontrolką świec żarowych czasami miga na forum wyczytałem ze może to byś spowodowane np.włacznikiem <stop'u> ale na to jeszcze zwróce uwage a narazie prosze o jakies podpowiedzi z tymi drzwiami i ew.dokładny opis jak sobie z tym poradzic bo auto mam od 3 dni dopiero:P

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

napisz czy to jest nowe auto czy używane i czy to jest o1 czy o2 bo jeśli jest nowe i o2 to coś jest nie ta z instalacją
      co do migania kontrolki świec żarowych może to być czujnik stopu

Komentarz

• lukii23
        Classic
        • 2008
        • 24

Auto jest używane 99Rok O1 1.9TDi 90 KM

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

lukii23, to nie masz silnika bls tylko agr
          a wiec prawdopodobnie siadł moduł komfortu

Komentarz

• lukii23
            Classic
            • 2008
            • 24

moduł konfortu tzn co? dziwne bo jak sie cos psuje to nie działa a on nie otwiera sie tylko po nocy albo jak jest długo nie uzywany.a czy ktokolwiek wie moze ile cos takiego moze kosztowac? i czy dam roade zrobic to sam?

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

lukii23, trzeba najpierw podpiąć vaga czy nie ma jakiś błędów.
              Moduł komfortu to jest takie cos co steruje szybami, centralnym zamkiem do niego wpina sie alarm aby działał z kluczykiem może być coś uszkodzone i nie kontaktuje

Komentarz

• JanuszSz
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 2835
                • Superb II combi (3T5)

lukii23, Podjedź do zakładu montującego alarmy.Problem jest prawdopodobnie w połączeniu centralki alarmu z zamkiem drzwi kierowcy,bo ten zamek steruje centralnym.Jeśli wyłącza alarm,a nie uruchamia centrala to tu jest problem.
                Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• lukii23
                  Classic
                  • 2008
                  • 24

Hmm...Vag wpinany był wczoraj bo był zmieniany rozrząd i nic nie pokazał w tym problem.Co do komfortu to moze tylko sterowac zamkami bo szyby mam "jeszcze" na korbke zastanawiam sie tylko czy nie bedzie problemu zeby znaleźc taką samą centrale zeby ja tylko wpiąc i nie bawić sie w zmiane całej instalacji

Komentarz

• JanuszSz
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 2835
                    • Superb II combi (3T5)

lukii23, Jeśli masz szyby na korbkę,to centralny masz dokładany(pewnie masz wersję GLX)wiec i modułu komfortu nie masz.Więc trzeba sprawdzić czy centrala wysyła sygnał i czy do siłowników nie dostała się woda.

Komentarz

• lukii23
                      Classic
                      • 2008
                      • 24

JanuszSz, Tylko ze nawet jeśli tam jest problem to dlaczego raz działa raz nie,Myslałem zeby gdzies podjechac ale z tym wiążą sie koszty a może da sie ich uniktąc a jezeli to zamek kierowcy steruje centralnym to może poprostu wystarczy przesmarowac mechanizmy...samochód jakis czas stał nie jezdzony i moze po dłuzszym nie uzywaniu siłownik nie daje rady i nie otwiera drzwi??

Komentarz

• JanuszSz
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 2835
                        • Superb II combi (3T5)

lukii23, Zamek kierowcy steruje centralnym w wersji fabrycznej.Co jest u Ciebie nie wiadomo.Dokładany central lubi się psuć(made in ChRL).Obejrzeć możesz,zdejmij boczki i popatrz jak pracują siłowniki.Myślę,że jak je obejrzysz będziesz wiedzial co należy zrobić.

Komentarz

• lukii23
                          Classic
                          • 2008
                          • 24

No dokładnie mam taką wersje nie wiem jak sie tylko sciąga tą gałke od lusterek bo sa elektryczne a jak juz sciągne boczki to bede widział stan cięgien i moze wystarczy je posmarowac i bedzie ok...i mam nadzieje ze na tym sie skończy bo po zakupie auta i wymianie rozrządu do wypłaty jestem spłukany auto ma 85tys.przebiegu od starszej pani było kupione zostało po męzu który kupił je z salonu.stało dosć długo w jakiejś szopie co czuć wiec moze jak mowisz te siłowniki czy cos...jutro moze popatrze albo samo sie rozrusza

Komentarz

• zgucio
                            Rider
                            • 2007
                            • 691

u mnie też jest taki problem ale tylko w lecie jak jest bardzo gorącao na dworzu i samochód sie nagrzeje. Zamknąć sie zamkną ale otwoierają sie jak u lukii23, z tym że wystarczy uchylić okna przejechać kawałek i wszystko gra. W zimie ten problem nie występuje. Szyby mam elektryczne i jak weżme z kluczyka to się wszystkie otwierają więc jakby był to moduł komfortu to też ta funkcja by chyba nie działa. Zamykają się tak samo z alarmu.
                            DZiwne troche co nie :roll:

Mi to za bardzo nie przeszkadza bo przez całe lato zdarza sie może z 5 razy.
                            ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• koja86
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 3178

lukii23, zobacz jakie masz napięcie na akumulatorze po nocy może twój problem toi zbyt niskie napięcie?
                              Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• lukii23
                                Classic
                                • 2008
                                • 24

no w sumie tez myslałem o napięciu jak juz pisałem auto długo stało i ledwo co zapalił pierwszy raz wiec moze akumulator padł bo kiedy alternator go podładuje podczas jazdy to działa bez problemu.wiec mam mam juz 3 opcje...centrala,napięcie i siłowniki zobaczymy jak pojeżdze troche

Komentarz

• vanos
                                  Classic
                                  • 2008
                                  • 3

Skodzilla tdi glx '99 uk

witam szanownych kolegow. Przelecialem fora probowalem jak pisano i nie do konca mi to wszystko chula. Czy to mozliwe aby w wersji angielskiej byly inne kolory przewodow?
                                  Np zamyka ale juz nie otwiera a podpinalem sie pod modul. help

Komentarz

Pracuję...