I jak sprawdziłeś ? Bo u mnie nadal nie działa i poważnie zastanawiam się na kupnem nowej manetki :roll:
[O1] Problem z tempomatem
Zwiń
X
-
Sprawdzałem z manetką ze złomu i nic. Tylko ta ze złomu po podłączeniu nie chciała pokazać sygnału włączenia więc zwarłem kabelki na krótko i na kompie wyskoczyło ładnie 000001 i później reszta już działała a samochód nie chciał utrzymywać prędkości. Pytałem takiego magika u mnie w pracy ale też rozłożył ręce więc na razie czekam cierpliwie na jakieś informacje, które by mogły być pomocne. Może ta wymiana na nową coś da... Może te 000011 po włączeniu ma jakiś wpływ, może gdzieś brakuje jednego kabelka i to by załatwiło sprawę no nie wiem...
Komentarz
-
-
poszukaj mojego tutoriala z montażu do O1
tam jest wyjaśnione, które piny za co odpowiadają->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Kilka dni temu kupiłem nową manetkę ( zamiennik ) dzisiaj zamontowałem i niestety nadal nie działa tempomat
Zachowanie manetki dokładnie takie jak poprzedniej ori. Reaguje na wszystkie polecenia.
Czy może być tak, że w skrzynce w podszybiu coś się zruszyło ewentualnie zaśniedziały styki ? Może rozebrać jeszcze raz kierownicę i sprawdzić czy jest przejście pomiędzy przewodami przy manetce a tymi pod podszybiem ?
Bo z tego co wyczytałem z instrukcji montażu to właśnie do tej skrzynki idą bezpośrednio kable od manetki ? Zgadza się ?
Który bezpiecznik odpowiada za tempomat ? może to z nim mam problem ? Bo w instrukcji nie ma jasno napisanego który konkretnie odpowiada za tempomat.
Komentarz
-
-
podpinając wiązkę tempomatu wpinamy się w bezpiecznik nr5Sprzedam zawieszenie z pakietu na bezdroża click ---> LINK
Komentarz
-
-
a skąd miałeś wiązkę ? może nie masz podpiętego właśnie kabla pod napięcie ze skrzynki ?Sprzedam zawieszenie z pakietu na bezdroża click ---> LINK
Komentarz
-
-
wajcha się psuje - styki się wycierają - rozpołów ją i pryśnij kontaktem - może pomoże->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz