[Inne] oleje silnikowe Pennasol

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Anjaro
    Classic
    • 2009
    • 33

cdlomek, no to jednak może dojść w 3 dni no to git

[ Dodano: Czw 22 Sty, 09 20:12 ]
    3. maku-2004 1 szt
    7. pskosz - 2 szt - 20zł - jak się wychoruje :P
    10. Marcin STECZKO - 1szt
    21. momo05 - 1szt
    28. darkow - 1 szt
    29. bobas - 1szt
    30. trutlen - 1 szt. - 10zł
    31. adamos12-1szt
    36. rubik_83 - 1 szt.
    37. aras0184 - 3 szt. - 30zł - do odebrania w sobotę :P
    38.ekowit - 1 szt.

Proszę o informację od pozostałych osób co się dzieje (brak wpłaty, albo wpłata jest ale nie wiadomo kiedy odbiór)
    Bo nie chciałbym, aby mi teraz zostało ponad 10sztuk...
  • czernobyl
    L&K
    • 2008
    • 1276
    • Octavia III (5E3)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

witam
    czy znacie oleje silnikowe tego producenta? u nas praktycznie kompletnie nieznane, google wypluwa częściej tematy związane z olejami przekładniowymi; produkowane przez jedną z niemieckich rafinerii; kilka z nich, spełniających różne normy VW (m.in Longlife III) jest na allegro w bardzo konkurencyjnych cenach, na niemieckim ebayu są do dostania jeszcze taniej

przeczytałem ulotki firmowy dotyczące lepkości itp. ww. oleju i w porównaniu do Castrola LL III czy Motula 504/507 00 nie ma dużych różnic w ogólnych parametrach (lepkość, punkt wrzenia, itp)

jestem bardzo ciekawy, czy ktoś wie coś więcej. w necie nie znalazłem o nich dużo, jedna ze znalezionych plotek brzmi, że są produkowane w tej samej fabryce co niemiecki Castrol, inna mówi, że Liqui Moly i Pennasol to de facto jeden produkt. niestety, nie jestem w stanie znaleźć żadnej informacji mogącej potwierdzić te rewelacje

ps. bardzo proszę osoby chcące napisać "nie znam, ale pewnie to badziew" o powstrzymanie się

link do strony producenta to http://www.pennasol.de/

Komentarz

Pracuję...