[O2] Amortyzatory Bilstein B4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aizon
    Classic
    • 2010
    • 5

Polo 1.8T.... ale to musi mieć kopa :diabelski_usmiech
  • Camel-
    Drive
    • 2008
    • 89

Witam wszystkich i pozdrawiam z konkurencyjnej marki!

Ojciec jeździ służbową Octavią 2 - kupili mu ją w kwietniu, nie wiem czy to ważne, ale nóż widelec był jakiś lifting.

Zrobił do tej pory 26 tys, a od jakiś 20 tys strasznie denerwują go amortyzatory. Jak był pewien czas, że jeździłem z nim tą Octą, to szło się przyzwyczaić, że po w każdym wpadnięciu w dziurę był wybicie w górę, jakby się chciał samochód oderwać od drogi Ale dało się przyzwyczaić i nie denerwowało, dopóki z powrotem nie wsiadłem do C-klasy.

Poza tym tam mimo sztywnego (jak dla wszystkich) zawieszenia, to i tak jest ono bardziej komfortowe od nic nie zbierającego i bujającego seryjnego zawieszenia Octavii...

Teraz pytanie - silnik 1,6 MPI a jaki amortyzator tam wchodzi? Dość mam serwisu Skody, który każe wlewać np. olej 5W30 Castrola nie wiadomo po co (chyba tylko po to, żeby trzeba było tam znowu wracać, bo 5W30 jeszcze w normalnej sprzedaży nie widziałem). Chcę założyć Bilsteiny B4 - do przedniej osi wchodzi amortyzator o średnicy 50 czy 55mm (wg katalogu Bilsteina)? No i gdzie je moge cenowo zobaczyć w Internecie? Jakiś sklep? W Google ciężko jest mi coś znaleźć, a Allegro mówi tylko o Octavii pierwszej generacji.

Jak amorki nie dadzą rady, to może Weiteci 40/40... :zimno

Pozdrawiam.

PS. A właśnie, sprawdze w Intercarsie

[ Dodano: Pią 18 Lip, 08 10:13 ]
    Nikt nie jest w stanie na tak proste pytanie odpowiedzieć?

A6 '98 Avant 2,8QT + C200 '95 Sport
    Elementy z włókna węglowego (carbon fiber)

Komentarz

Pracuję...