Wypozyczylem ostatnio na tydzien takie auto i pomyslalem, ze skrobne kilka slow bo to moze byc dla kogos jedna z opcji zakupowych. Samochod prawie nowka,(7 tys przebiegu), wiec jezdzilo sie przyjemnie. Przyspieszenie myslalem, ze bedzie lepsze - tyle sie nasluchalem o momencie obrotowym diesla a tu nic - podobnie jak moja 1.6 MPI.Tak wiec jesli 1.9 TDI to tylko czip. Wyciszenie super tu rowniez tylu ludzi narzeka na ow mityczny klekot a rzeczywistosc jest taka ze przy 130-150 km/h jest ciszej niz w O1 z benzyna. Wiec pod tym wzgledem nie mialbym zadnych oporow, zeby kupic takie auto. Wymiary - parkuje sie przyjemniej, ale przy kierowcy i dwoch pasazerach jedna walizka jechala w srodku w Occie zmiescilaby sie spokojnie do bagaznika nawet biorac pod uwage kolo zapasowe, ktore tam woze. Zdziwily mnie podpowiedzi zmiany biegow - przy 2 tys. obrotow auto raczej sie meczy pod gorke, a komputerek mowi ze mam zmieniac bieg na wyzszy. No i na koniec powod dla ktorego na pewno nie kupilbym tego samochodu - jest nieprzyjemnie twardy (chyba ze ktos to lubi - ja nie)
Komentarz