Skoda Octavia I Combi 2007

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pio_len
    Classic
    • 2014
    • 1

Zamieszczone przez ketivv
    marlej108, nie myl tradycyjnej skrzyni automatycznej z ze skrzyniami zautomatyzowanymi typu DSG bo pomimo, że i jedne i drugie mogą samoczynnie zmieniać biegi to to są 2 rożne światy
    DSG to szybkość, osiągi kosztem komfortu w przeciwieństwie do tradycyjnych automatów
    chcesz powiedziec, ze stara zwykla ospala skrzynia automatyczna w Pacifice dziala lepiej od dsg w nowej Octavii? Ze DSG pogarsza komfort?

Bzdura.

piszesz ze dsg to "osiagi kosztem komfortu"... trudno mi sie z tym zgodzic. Raz jechalem autem z dsg - jechalo sie idealnie. Zadnego szarpania, komfort, i oczywiscie szybkosc zmiany przelozen. Ale caly czas komfort ta przekladnia zapewnia bardzo wysoki. Na pewno wyzszy niz tym starym Chryslerze z USA ktory prowadzilem.

Dlatego jeszcze raz podkreslam - Opcja nr 1 - a wiec Octa III elegance z dsg to bylby moj wybor wlasnie z uwagi na wygode jazdy z automatem. Dodatkowo w tym wypadku wygode polaczona ze sprawnoscia z jaka ta skrzynia pracuje.

[ Dodano: Pon 01 Kwi, 13 13:51 ]
    Zamieszczone przez blackrs
    marlej kiedy zamawiasz superba ?
    jak sie zdecyduje to w ciagu dwoch tygodni... ale moze sie opamietam. Poza tym za cene nowego Superba mam piekny wybor "bezwypadkowych" laleczek, igielek, itd. ;-)

[ Dodano: Pon 01 Kwi, 13 13:58 ]
    Zamieszczone przez test15510
    Panowie i Panie, ale ja mówię o Golfie VI Variant. GVII Variant chyba będzie pod koniec 2014. Mówię o tym, co można teraz kupić, co byście wybrali - O3 Combi, G VI Variant czy O2 Combi?
    Golf 7 ma byc miesiac po Octavii 3.
    O2 kombi bym sobie odpuscil.
    Materialy wykonczeniowe w kabinie sa lepsze w G6, podobnie jak kwestie techniczne (chodzi o tylne zawieszenie wielowahaczowe) i przypuszczam, ze moze tez tak byc z wygluszeniem (czy O3 ma te specjalna szybe z folia w srodku co G6? Ciekawe ze jakos przy G7 VW sie juz nia nie chwali... moze za droga w produkcji?). Golf 6 kombi ma teraz tez wesje specjalna z lepsza cena...
    Z drugiej strony O3 moze bedzie miala konkurencyjna cene transakcyjna (czyli nizsza od G6) za podobne wyposazenie i bylo nie bylo - nowy wyglad, nieopatrzony na rynku.
    Moja rada - przejedz sie O3 liftbackiem teraz i Golfem kombi. Bedziesz mial porownanie. Jak Ci sie O3 spodoba to poczekaj te dwa miechy na kombi, a jak swierdzisz ze GOlfem Ci sie jedzie lepiej to kupuj VW.
    Ps. za te kase masz poza tym tez inne auta - moze warto obejrzec cos jeszcze?
  • michalkazanice
    Ambiente
    • 2012
    • 181
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BWA 2.0 TSI RS 200 KM
    • CRKB 1.6 TDI CR 110 KM

Witam wszystkich. Mam możliwość zakupu powypadkowego auta (zaliczyło dachowanie) i mam kilka pytań odnośnie przekładki silnika i wnętrza do innej karoserii. Nie wiem jeszcze w jakim jest stanie, wiem tylko, że auto nie nadaje się do naprawy. Jest z dobrego źródła dokładniej z firmy gdzie pracuje mój ojciec. Ponadto wiem że to auto jest bardzo solidne, ponieważ mój ojciec takim jeździ (identyczny, kupowany w tym samym czasie). Chciałbym się dowiedzieć czy warto kupować anglika i przekładać części z tej, którą mogę kupić, czy nie warto się bawić i kupić europejczyka samą budę o ile to możliwe.

[ Dodano: Czw 05 Lip, 12 01:07 ]
    No i drugie pytanko czym różniły się dokładnie wersje przed i poliftowe

Komentarz

Pracuję...