Dać mu owocka za takie fotki :twisted: :diabelski_usmiech
Rzeźba w zderzaku tylnym klona
Zwiń
X
-
Rzeźba w zderzaku tylnym klona
Mam tylny zderzak do przeróbek - do wygładzenia dolna czarna część wraz z zasadniczym zderzakiem oraz wywalenie listew i zaszpachlowanie rowka po listwach na gładko. A potem pryśnięcie wszystkiego w kolor nadwozia.
Jest>
Ma być>
Teraz zestaw pytań:
1. Jak połączyć dolną część zderzaka z górną zasadniczą? Spawanie, klejenie??
2. po usunięciu listwy pozostanie rowek no i dojście do śrub mocujących zderzak. Zdecydowałem że rowek ma być wypełniony czymś i polakierowany na gładko. Narzuca to technikę lakierowania na aucie z uwagi na zaklejenie miejsc na śruby mocujące.
Czym wypełnić pozostały rowek po listwie?
3. Może inny pomysł na osiągnięcie efektu?WORK: Mondeo Titanium
FUN: TypeR ver.IV
-
-
ODP:
1. jesli dolna czesc zderzaka jest wykonana z takiego samego tworzywa jak gorna, to mozna pospawac. Oznaczenie tworzywa bedzie w takich o nawiasach ><
2. proponowalbym szpachle jesli ten rowek nie jest gleboki, ale im dluzej patrze na ten zderzak tym bardziej watpie w to ze on jest plytki. Mozesz zaspawac to tez, nalozyc dlugi kawalek plastiku pamietajac o jednakowym tworzywie czyli zeby "dawca"(pasek" zgadzal sie materialowo ze zderzakiem.
Ludzie ktorzy spawaja takie rzeczy biora naogol:
pekniecie proste 0,50-1zl za 1cm
pekniecie srednio trudne 1-1,50zl za 1cm
pekniecie trudne 1,50-2zl za 1cm
dorobienie brakujacego elementu tu juz roznie jestOcta II 1,9TDI 105KM (77KW) Ambiente 2008r.
Zapraszam na => www.306team.pl
Komentarz
-
-
W toledo dostęp do śrub mocujących jest od środka bagażnika, więc można spokojnie zaspawać tą listwę na gładkoze zdemontowanym zderzakiem
dół i góra zderzaka to jedna skorupa, ten rowek nie jest głęboki i myslę, ze szpachlą do zderzaków spokojnie mozna to zrobić, ale to tylko moje zdanie.
pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Silver200W toledo dostęp do śrub mocujących jest od środka bagażnika, więc można spokojnie zaspawać tą listwę na gładkoze zdemontowanym zderzakiem
dół i góra zderzaka to jedna skorupa, ten rowek nie jest głęboki i myslę, ze szpachlą do zderzaków spokojnie mozna to zrobić, ale to tylko moje zdanie.
pozdro
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. O to chodziło.
POzdrawiamWORK: Mondeo Titanium
FUN: TypeR ver.IV
Komentarz
-
Komentarz