Jestem prawie zdecydowany dokonać montażu dodatkowego gniazda zapalniczki w bagażniku. Kwestią problematyczną pozostaje to, że auto jest na gwarancji i przeróbkę będę musiał zrobić w ASO. Kwestią dodatkowo spędzającą sen z powiek jest to, że powinienem posiadać kompletną instalację skodowską (przewody plus gniazdo zapalniczki) aby gwarant nie wycofał się z gwarancji.
Oszukałem się zestawu takiego długo i jedyne co znalazłem to gniazdo zapalniczki do Octavii - natomiast zestawu przewodów ani widu ani słychu...
Macie w tej kwestii jakąś wiedzę lub wskazówkę gdzie tego ustrojstwa szukać??
To nie bylo w LB gniazda zapalniczki z tylu?
ja takowe mam i myslalem ze w LB tez jest...
Niestety nie bylo :roll:
[ Dodano: Sro 07 Maj, 08 19:28 ]
Zamieszczone przez ZipY
Macie w tej kwestii jakąś wiedzę lub wskazówkę gdzie tego ustrojstwa szukać??
A jak czesto z tego bedziesz korzystal.
Sobie zalozylem na 2m kablu "dwojnik"(sa i 3 i wiecej gniazdowe) do przodu do CB i PDA, w kazdej chwili moge go przewalic do tylu w razie potrzeby.
Kosztuje to grosze ~10zl :szeroki_usmiech i do tego gwarancji nie tracisz :wink:
ja też bym chyba rozdzielił i puścił przedłużacz z przedniej zapalniczki. szkoda się grzebac, a tak za grosze możesz miec to samo. a kabelek da się łatwo schowac....
KonKor, no właśnie zależało mi, żeby kabel się nie pałętał tylko był schowany. Wożę lodówkę w bagażniku i trochę śmiesznie wygląda kabel przepuszczony pod fotelami do wnętrza. Wtyczka do zasilania już mi trochę podrdzewiała bo nie wyciągam jej teraz stamtąd. Musi być gniazdo i już
rozumiem i popieram z tymi kablami. chodzi mi raczej o to że i tak jakiś kabel będziesz ukrywał :wink: ja pociągnąłem kabel do anteny CB i z bagażnika przedłużacz z zapalniczki do środka auta tak żeby CB i ewentualnie nawigacja (rozdzielacz z wyłącznikiem) działały po wyłączeniu stacyjki, bo z bagażnika zawsze działa
Komentarz