[O1] 1.9 TDI ASV 110 KM na 1.9 TDI AJM 115KM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • roka63
    Classic
    • 2008
    • 3

Może przegub kulisty? Nie jestem pewien czy ma to jakikolwiek wpływ na geometrię zawieszenia chociaż wydaje mi się, że nie. Może koledzy będą wiedzieli lepiej.

[ Dodano: Wto 30 Gru, 08 20:48 ]
    Jeśli sworzeń wachacza to np. tutaj masz tego na pęczki http://www.allegro.pl/item515847112_...ctavia_a3.html
  • Bartas
    Classic
    • 2007
    • 12

Czy jest możliwy swap z ASV na AJM ?? oczywiście wymiana cały osprzęt i turbinę. Mam na oku nówkę AJM, zresztą i tak muszę wymienić bo stary silnik się zatarł i trudno dorwać ASV z 2004 roku. Dlatego pytam czy jest to mozliwe? I co ewentualnie trzeba by wymienić ?

Dodam, że w komputerze wgrany jest virus na 135KM.
    Skoda Octavia I Special Edition Celebrate (2004) - 1.9 TDI 135KM 305Nm

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Komputer zmieniasz, bo AJM to jest pompowtrysk a nie pompa rotacyjna. Inny soft. Trzeba miec inna wiazke elektryczna pod maska. Teraz nie wiem czy skrzynia z ASV do AJM podejdzie, bo te wystepowaly w dwoch wersjach 5 i 6 biegow. Duzo zabawy, a efekt sredni. Jak pchac sie w PD to tylko ASZ, roboty tez bedzie sporo, ale moze akurat warto.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• dariuspolo
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1168

Zamieszczone przez Maicroft
        Teraz nie wiem czy skrzynia z ASV do AJM podejdzie
        ...wszystko podejdzie jezeli sprzeglo i skrzynia zostana z ASV

Zamieszczone przez Bartas
        Czy jest możliwy swap z ASV na AJM ?? oczywiście wymiana cały osprzęt i turbinę. Mam na oku nówkę AJM, zresztą i tak muszę wymienić bo stary silnik się zatarł i trudno dorwać ASV z 2004 roku. Dlatego pytam czy jest to mozliwe? I co ewentualnie trzeba by wymienić ?

Dodam, że w komputerze wgrany jest virus na 135KM.
        ...tak jak Maicroft napisal w komorze silnika poza puszka filtra i zbiornikiem wyrownawczym nic nie zostanie starego, o twoim wirusie tez mozesz zapomniec,
        do tego duzo zabawa z immo i kluczykami, nie ma nowek AJM (byla to dosyc awaryjna jednostka i po dwoch latach przeszla modernizacje i otrzymala inne oznaczenie).
        Jak dla mnie przerobka bez sensu, duzo roboty a efekt marny, taka sztuka dla sztuki.

Dlaczego nie poszukasz dowolnego bloku od poprzecznego tdi VP 90/110 po 2001roku
        i tak wszystkie sa prawie jednakowe i mozna to bezstresowo podmienic, bez tego calego cyrku.
        T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
        SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
        Zuzycie paliwa

Komentarz

• Bartas
          Classic
          • 2007
          • 12

Silnik jest z 2003 roku ale fabrycznie nowy, nigdy nie używany. Pytanie zadałem bo jestem w tej sprawie zupełnie zielony i miałem nadzieję, że coś z tego wyjdzie.

Co do szukania to nie jest to takie łatwe znaleźć jakiś sensowny silnik z niskim przebiegiem.

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Jeszcze do PD-ka trzeba chlodnice paliwa pod auto oraz pompe paliwa do baku
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Bartas
              Classic
              • 2007
              • 12

Niee to raczej sobie odpuszczę za dużo babraniny z tym. Lepiej poszukać tego ASV chociaż trudno oj trudno :?

Komentarz

• rob555
                Rider
                • 2006
                • 748

Zamieszczone przez Bartas
                Niee to raczej sobie odpuszczę za dużo babraniny z tym. Lepiej poszukać tego ASV chociaż trudno oj trudno :?
                Dol mozesz od PD poszukac wystarczy tylko tarczke na wale przelozyc.
                No chyba ze głowka tez dostala...
                pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                hybrydowe wtryski i turbiny
                programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• rafalus
                  L&K
                  • 2005
                  • 1140
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja powiem ,ze jeździłem audi 115KM A4 z 2000 roku to jednak inna jest charakterystka silnika. Bradziej równomierniej. Poza tym był silnik jednak cichszy. Chociaz to audik wiadomo.
                  nowy cSIMC od Aliego
                  seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
                  Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

Pracuję...