marte, no trochę się nie zgodzę jeśli nie masz ważnych badań technicznych i spowodowałeś kolizję drogową to napewno dostaniesz odmowę w przypadku zgłaszania szkody z AC. jeśli jednak jest wina innej osoby i zgłaszasz z OC to odszkodowanie dostaniesz.
Nowe turbiny made in Romania
Zwiń
X
-
Nowe turbiny made in Romania
Jeśli ktoś nabył taką turbinę polecam sprawdziś . Moja okazała się zjeb...na nie ładowała od 2000 obrotów . Pożyczyłem od kolegi z forum który taką samą kupił jak ja i okazało się ,że jest jeszcze gorsza totalne luzy na wirniku dobrze ,że silniowi się nic nie stało. Przestroga dla tych co mają takie turbiny w garażu należy je sprawdzić bo nie wszystko co nowe znaczy dobre . Byłem uziemiony przez 1,5 tygodnia efektem czego zakup turbiny po regeneracji. Ta okazała się hmmmmmmmm duzo lepsza jak te nowe Rumuńskie.Takie zwykłe Ambiente
-
-
Re: Nowe turbiny made in Romania
Zamieszczone przez koja86Jeśli ktoś nabył taką turbinę polecam sprawdziś . Moja okazała się zjeb...na nie ładowała od 2000 obrotów . Pożyczyłem od kolegi z forum który taką samą kupił jak ja i okazało się ,że jest jeszcze gorsza totalne luzy na wirniku dobrze ,że silniowi się nic nie stało. Przestroga dla tych co mają takie turbiny w garażu należy je sprawdzić bo nie wszystko co nowe znaczy dobre . Byłem uziemiony przez 1,5 tygodnia efektem czego zakup turbiny po regeneracji. Ta okazała się hmmmmmmmm duzo lepsza jak te nowe Rumuńskie.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
To jak kupować ? Bylo napisane na niej ,ze z Rumuni? Gdzie kupiłeś?
A co normalnie jest napisane na turbinach. Made in?
ZnaCie może konkretne numery ,które szukać
Ktoś wie ile można pojździć na Turbinie od ARL regenerowanej(dobrze)?Ustawinej na 150KM.
Czy np. Turbo ASV jest trwalsze od ARL? Ustawienia seryjne?
Sory za tyle pytań ale tak zawsze mnie to zastanawiało.nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafalusA co normalnie jest napisane na turbinach. Made in?
Zamieszczone przez rafalusKtoś wie ile można pojździć na Turbinie od ARL regenerowanej(dobrze)?Ustawinej na 150KM.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Witajcie!
Zgadzam się z koja86, .
Jak najbardziej na te turbawki trzeba uważac.
Właśnie ode mnie koja86, wziął drugą turbinę po uszkodzeniu swojej pierwszej i był zonk!@#$%^&*()
Po prostu porażka!
Też jestem przekonany już teraz do zakupu regenerowanej turbawki.
Przynajmniej oficjalna gwarancja na 24 miesiące i papier...
PozdrawiamRodzinne Combi by Ali
Na początku był BIG BANG... a potem zrodziła sie moja Skoda...
AHF+ASV+AWX+ASZ+IVECO+0.230+MG+ALI...
Polerowana "czapka" od środka ... :-P
Komentarz
-
-
A jakie turbiny (tzn. gdzie produkowane) montowane są w nowych skodach wyjeżdżających z fabryki?
Bo przecież fabryka w Rumunii jest oficjalną fabryką Garetta. To chyba logicznie byłoby montować nowe sprężarki w nowych autach, które m.in. wyprodukowano w Rumunii?
Ja u siebie też niedawno wymieniałem turbinę (po 160 kkm) i założyłem nową rumuńską. Stara była włoska. Na nowej przejechałem na razie 2 kkm i wszystko wydaje się być ok.
A kiedy Wam się te rumuńskie sprężarki sypią? Od początku użytkowania, czy po jakimś czasie?
Komentarz
-
-
wiele okazyjnych turbin nowych to poprostu "odpady" ktore nie przeszy kontroli jakosci i nie ma znaczenia czy są z Garrett'a Romania/France/Italy
a dlaczego te trefne to 99% przypadkow są z Rumuni? bo raz ze jest to najwieksza fabryka a dwa ze poprostu jest slabsza kontrola i latwiej "wyprowadzic" z fabryki takie odpady... :lol:www.VAGserwis.pl naprawy bieżące, diagnostyka, serwis, oleje, części tel. 669 51 76 75
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mammothwiele okazyjnych turbin nowych to poprostu "odpady" ktore nie przeszy kontroli jakosci i nie ma znaczenia czy są z Garrett'a Romania/France/Italy
a dlaczego te trefne to 99% przypadkow są z Rumuni? bo raz ze jest to najwieksza fabryka a dwa ze poprostu jest slabsza kontrola i latwiej "wyprowadzic" z fabryki takie odpady... :lol:
Właśnie miałem to napisać, ale widzę, że już w sumie nie muszę.
Problem nie jest w "mejd in Romania" tylko we "purczejsd on allegro or anazer relajebul plejs".
Po prostu cwaniactwo sprzedaje kibel - odpady, ktore powinny iść do kosza trafiają do ludzi jako pelnosprawny produkt.
Trzeba uważać.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSPo prostu cwaniactwo sprzedaje kibel - odpady, ktore powinny iść do kosza trafiają do ludzi jako pelnosprawny produkt.
Reasumując sprawdźcie turbiny ,które macie w garażach przed zamontowaniem a nie wkładajcie wyrobów nie sprawdzonych. Dotyczy się to nie tylko turbin z allegro ale też kupowanych u nas na forum.Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koja86Szkoda tylko ,że kupujemy takie wyroby od ludzi zaufanych od , których wielu z nas już kupowało . Widać nikomu nie można już zaufać ,najgorsze jest to ,że coś lipa z gwarancją .
Ktoś ich ładuje w butelkę, a oni sami ładują dalej nieświadomie.
Kumasz problem?TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koja86Reasumując sprawdźcie turbiny ,które macie w garażach przed zamontowaniem a nie wkładajcie wyrobów nie sprawdzonych.
Pzdr,
Komentarz
-
-
Jako że co nieco w turbinach siedzę i czasem coś załatiwe potwierdzę to co mówili przedmówcy. To czy to Romana Italia czy coś innego nie ma znaczenia. Romani jest najwięcej bo to największa fabryka i jak ktoś zauważył może najłatwiej wynieść. Poza tym im większa produkcja tym więcej trafia do obiegu. Co z kolei świadczy o tym ze im więcej romani tym większe prawdopodobieństwo ze właśnie w aucie jeździ Romana i jak się „zepcy” to się mowi a bo miałeś romania. To w sumie proste myślenie.
Idąc takim błędnym myśleniem można by powiedzieć ze maluchy sie mniej psują niż octavie. Bo chyba na 1 malucha przypada pewnie z 40 octavi :szeroki_usmiech
To jakie sa najgorsze turba trzeba by porównać ilość wyprodukowana do ilości zwrotów.
Jak MiKruS, słusznie zauważył niestety po oględzinach ocznych nie wiadomo czy turbo jest ok czy nie. Skoro wygląda na nowe (regeneracje poznać z daleka) wirnik jest okej nie ma luzów to nic nie wskazuje na to by była nie okej.
Sam sprzedałem kilkanaście turbin w tym i Romana. Ba - sam jeżdżę na romani i dmucha ostro poza granice tego co powinna i wszystko z nią OK. Jak z reszta innymi które już naczaskały kilkadziesiąt kilometrów z doładowaniem większym niż zalecane.
Tak ze nie można szufladkować. Romania czy nie jak jest zepsuta to jest zepsuta i nie ma o czym gadać.
Co do gwarancji najlepiej sie dogadać. Z tego co wiem Koja Ty dostaniesz czy też juz dostałeś nowe turbo w zamian za tamte :szeroki_usmiech. Więc nie ma co sie martwić.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ParchJako użytkownik takiej turbiny i laik w tej dziedzinie chciałbym spytać w jaki sposób można sprawdzić turbinę przed montażem? U mnie już sprężarka zamontowana i póki co wszystko wydaje się być ok. ale może skorzystają inni.
Zamieszczone przez neck99Z tego co wiem Koja Ty dostaniesz czy też juz dostałeś nowe turbo w zamian za tamte . Więc nie ma co sie martwić.
Głównie chodzi w tym wątku o to aby wszyscy co coś takiego kupili i trzymamają w domu dali to sprawdzić . Koszt nie wielki a w perspektywie tylko 1 lub 2 dni postoju.
Jeśli ktoś przerabiał ASV czy ALH na AWX a to wie że są to przeróbki po których nie da się wsadzić starej turbinki i czekać spokojnie na uwzględnienie reklamacji. Po wycięciu katalizatora przerobieniu wydechu jest to nie wykonalne . Więc rada taka aby sprawdzić to co się kupilo przed wykonaniem przekładki.Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koja86
Głównie chodzi w tym wątku o to aby wszyscy co coś takiego kupili i trzymamają w domu dali to sprawdzić . Koszt nie wielki a w perspektywie tylko 1 lub 2 dni postoju.
Jeśli ktoś przerabiał ASV czy ALH na AWX a to wie że są to przeróbki po których nie da się wsadzić starej turbinki i czekać spokojnie na uwzględnienie reklamacji. Po wycięciu katalizatora przerobieniu wydechu jest to nie wykonalne . Więc rada taka aby sprawdzić to co się kupilo przed wykonaniem przekładki.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koja86Warsztaty ,które zajmują się regeneracją turbin mają maszyny do tego celu idealne.
Komentarz
-
-
szanujaca sie firma zajmujaca sie regeneracja turbosprezarek w dzisiejszych czasach powinna miec wywazarke sprzezona z kompem co zapobiega wpadkom, turbo nie wpada w drgania i sprawdzone sa opory przy obrocie wirnikowwww.VAGserwis.pl naprawy bieżące, diagnostyka, serwis, oleje, części tel. 669 51 76 75
Komentarz
-
Komentarz