a ja nie lubię i już ... i co mi zrobicie? :P
[O1] Weitec ULTRA GT
Zwiń
X
-
Mam zamontowane spreżyny Weitec'ka (-35), amorki nie kitowe (Kayaba AGX). na chwile obecną trudno coś mi napisać o żywotnosci zestawu (szczególnie amorków) - przejechane ok 1500km.
Wrażenia z jazdy, w porównaniu do serii, . Wrażenia w kwestii komfortu - jest ok, spodziewałem się czegoś bardziej dramatycznego :wink:
Co do obnizenia to wydaje mi się, że tył siadł znacznie bardziej niż przód (6-7cm). Mam nadzieje, że przód nie pójdzie na dół w miare zużywania amorków :roll:usrany pracą po same pachy
Komentarz
-
-
EŁ, ale to są Alko robione w Germani mam je w czarnej Kit 60/40 i sprawują się rewelacyjnie.
hEllo), u siebie mam Eibacha i Kayaby AGX więc podobnie jak u Ciebie, aczkolwiek uważam że Kito to Kit.
PozdrawiamŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
jeżeli chodzi o charakterystykę to faktycznie zestaw weiteca jest fajny, dośc udane połaczenie delikatnej twardosci dajacej pewność prowadzenia i całkiem niezłego komfortu, natomiast oczekiwałem lepszej trwałości, a tu najpierw spociły sie przodnie, chwilę póżniej tylnie, nie twierdzę że Bilstein jest idealny bo tez mi jeden wylał po roku ale tu sprawa jest prosta, pare złoty naprawa i jazda dalej
Komentarz
-
-
próbowałem :lol:
1. tylnie to moja wina bo napewno odboje były walniete bo to przecież norma w octaviach ( były wymienione razem z zawieszeniem i były dobre) :lol: ....przecież wszystkie octy mają walniete :lol: :lol:
2. a pozatym to przeciez kombi a kto nie przeciąża kombi? wszyscy kombi przeciążają :lol: ot taka filozofia debili :lol: ...odpusciłem mam nauczke........sam niewiem czemu sie na weiteca zdecydowałem skoro zawsze w kazdym aucie miałem bilsteina i zawsze byłem zadowolony.....ot zachciało sie eksperymentów :wink:
Komentarz
-
-
EŁ, no to faktycznie Lipa :|
No a co do Bilsteina, to po jakim przebiegu Ci się wylał :?:
Kurka ja mam u Siebie w starej sprężynę Eibacha -30mm i KAYABA który nie jest przystosowany do krótszej sprężyny a spisuje się rewelacyjnie.
Rok czasu i 80tyś przejechane i amorek igła :!:
[ Dodano: Sob 30 Sie, 08 10:20 ]
EŁ, a gdzie Ty w ogóle kupowałeś ten zestaw Weiteca :?:
Tak się zastanawiam i czytając wypowiedzi innych forumowiczów, to niektórzy wymieniają elementy zawieszenia bardzo szybko, u mnie po 200tyś dopiero coś robiłem, co wynika z tras jakie pokonuje.
PozdrawiamŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
Komentarz