wie ktoś może gdzie moge znależć taki kod w swoje octavi? 1.6 98r. dzięki za pomoc
[O1] Wymiana samej konsoli srodkowej na nowsza
Zwiń
X
-
[O1] Wymiana samej konsoli srodkowej na nowsza
U nas o tym mało... Chyba gdzieś na forum wspominano tylko i straszono 3 centymetrową szparą...
W czechach trochę więcej o tym ale nadal ciężko uzyskać info [chyba że ktoś zna czeski:P]
Ja zaryzykowałem i kompletowałem przez ostatnie pół roku części... W weekend zaryzykowałem i przeprowadziłem operacje.
Bez cięcia sie nie obyło... Ale wbrew powszechnym opinia uchwyty montażowe można pozostawić... Trzeba tylko usunąć wewnętrzne fragmenty przeszkadzające przy montażu przycisków [można tez wybrać wariant guziki na środek i wtedy nie trzeba ciąć ale idze to kosztem estetyki]
Najwięcej problemów sprawia zabawa z pokrętłami nawiewów bowiem są one mechaniczne więc trzeba powalczyć z dość sztywnymi kablami. Reszta to pikus... Mis ie nawet udało uniknąć demontażu ręcznego i zmieniłem tylko jego obudowę.
Szpara? Jest… ale około 5-7mm… Chciałem się je pozbyć poprzez doklejenie odpowiedniego kawałka wyciętego ze szarej konsoli lecz kleje niezbyt chciały się trzymać plastików Ostatecznie skończyło się na tym ze wstawiłem owy kawałek luzem… na razie się trzyma i w żaden sposób nie razi [nikt z oglądających nie zauważył..] Może jakiś zakład spawający plastiki by to scalił…
Żeby nie być gołosłownym
I efekt finalny
pzdrAdam
-
-
Manula głównie ze stron czeskich.
Tutaj moje zabytanie na CZ forum:P
Hi Sorry that not on czech:( But I don't know Your language:( Like I wrote in the topic I'm prepering to make such a combination of interior in my Octavia. Exactly I'm just going to change the middle bottom part... [only the bottom because I like the old dashboard ] From this to this I know that ...
kilka pomocnych linków
Czego potrzeba? Przedewszystkim konsoli srodkowej wraz z plastikami.
Do wymiani tez musi iść ramka od moieszka bo starty nie pasuje oraz osłona ręcznego.... sam mechanizm mozna zostawić ale osłone trzeba juz zrobić
Tutaj mozessz zobaczyc co kupowałem/czego szukałem
Najlepiej skompletowac częscie najpierw Mi zajeło to z cztery miechy.
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Na dniach dorzucę własnej... Tutaj fotka z czech... przy czym na tej focie listwa przy nawiewach jest źle zamocowana
Kolorystyka jest identyczna... przynajmniej ja różnicy nie dostrzegam... kwestia solidnego doczyszczenia wszystkich elementów bo brud przyciemnia
Dobrym patentem na szpare jest obszycie dolnej dechy... Mysle nad tym;] Podobny patent widziałem w innym aucie z czech;]
pzdrAdam
Komentarz
-
-
b707, przeglądałem te linki co dawałes i widziałem ta fotke ciekaw jestem jak to widać jak decha jest szara więc jak możesz to daj fotki swojej
co do obszycia kiedyś o tym myslałem jeżli byś chciał to sam zrobić to koszt nie za duzy ale gdy dasz komuś to juz lepiej wyjdzie kupić górną deche i wymienić
samemu mozna to zrobić tylko sporo zabawy mozna wsadzić tam ładną chromowana listwe
Komentarz
-
Komentarz