nie weim jak sie pytałem to kazdy sadził różne ceny wiec zdecydowałem sie na tli układ b8 i sprężynki od RS kombi
musze podkreslic ze mam kombi a do tego cos znależć jest cieżko aby autko wyglądało przawie seryjnie
Kupuje zawieszenie bielstein B8 i sprezynki od RS mam 15" koła wiec takzawiecha bedzie optymalna na razie k
Ja pewno na twoim miejscu zmienil bym najpierw balony na nizsze i kola wieksze :diabelski_usmiech
to jest nas dwóch :wink:
a co do tematu djczas, to zmierz dokładnie jak to usiądzie po założeniu, bo sam się przymierzam do sprężyn od RS, tylko w połaczenu z B6 8)
Kupuje zawieszenie bielstein B8 i sprezynki od RS mam 15" koła wiec takzawiecha bedzie optymalna na razie k
Gratulacje. przód już ładnie siedzi - ale nie za nisko
6,5cm od ziemi do plastikowej płyty pod silnikiem :shock: takie dyskusyjne "nie za nisko" ... konstruktor przedniej części nadwozia Octavii w ramach zadośćuczynienia powinien dożywotnio każdą urwaną miskę olejową kupować za własne pieniądze :evil:
Gratulacje. przód już ładnie siedzi - ale nie za nisko
6,5cm od ziemi do plastikowej płyty pod silnikiem :shock: takie dyskusyjne "nie za nisko" ... konstruktor przedniej części nadwozia Octavii w ramach zadośćuczynienia powinien dożywotnio każdą urwaną miskę olejową kupować za własne pieniądze :evil:
....albo dodawac pakiet na bezdroza gratis :twisted:
BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Dzisiaj dzwoniłem do ASO pytać o sprężyny od RS i wołają za nie 1300zł. To nic jeszcze - zapytałem o osłonę pod silnik i kolo powiedział 1000zł :shock:
Normalnie 2 razy zapytałem, czy mówimy o tym samym
nie znając stanu wyjściowego to sobie można mierzyć do u....j ... :evil:
Heh... Mogl djczas zmierzyc przed zmiana. Zawsze by byl jakis odnosnik.
ale nie zmierzył i c..j z tego :?
to co zmierzyliśmy w sobotę to:
djczas - 65cm od ziemi do krawędzi błotnika w osi koła, 6,5cm od ziemi do plastikowej osłony silnika
Nexus - 68,5cm od ziemi do krawędzi błotnika w osi koła, 13cm od ziemi do plastikowej osłony silnika
MisiekWAW - 68cm od ziemi do krawędzi błotnika w osi koła, 10,5cm od ziemi do metalowej osłony
teoretycznie z porównania mojej i Nexusa można by wnioskować, że metalowa płyta pod silnikiem jest 2,5cm niżej niż plastikowa... ale to niepewna teoria
1300 zł?...czy mówicie o tej osłonie która wchodzi w zderzak ?..przecież to kawałek plastiku i nawet nie osłania cąłego silnika tylko sam przód...no chyba ze ja mam coś innego.....
ee sorka...masz metalową......juz rozumiem....ale taki pieniadz?
1300 zł?...czy mówicie o tej osłonie która wchodzi w zderzak ?..przecież to kawałek plastiku i nawet nie osłania cąłego silnika tylko sam przód...no chyba ze ja mam coś innego.....
ee sorka...masz metalową......juz rozumiem....ale taki pieniadz?
toteż nie dałem za nią 1300 :| w ASO plastikowa kosztuje chyba z 500 :shock:
Zamieszczone przez MisiekWAW
ale nie zmierzył i c..j z tego
to co zmierzyliśmy w sobotę to:
djczas - 65cm od ziemi do krawędzi błotnika w osi koła, 6,5cm od ziemi do plastikowej osłony silnika
Nexus - 68,5cm od ziemi do krawędzi błotnika w osi koła, 13cm od ziemi do plastikowej osłony silnika
MisiekWAW - 68cm od ziemi do krawędzi błotnika w osi koła, 10,5cm od ziemi do metalowej osłony
teoretycznie z porównania mojej i Nexusa można by wnioskować, że metalowa płyta pod silnikiem jest 2,5cm niżej niż plastikowa... ale to niepewna teoria
djczas zeznał wczoraj, że miał oberwaną osłonę jak mierzyliśmy odległość, i że po jej poprawieniu nie jest już tak nisko. podobno całość obniżyła się o 20 - 25mm... tyle to by mi pasowało akurat 8)
Komentarz