hankasz7, :kwiat :kwiat :kwiat wszystko jest OK i odpowiedni dzial, fajnie ze jest taki filmik mozna podpatrzec i zrobic tez cos takiego :szeroki_usmiech
Elektryczne szyby
Zwiń
X
-
Elektryczne szyby
Czy ktos wie może gdzie można włączyć sobie funkcje automatycznego domykania szyb po uzbrojeniu alarmu w OII? Bo z tego co mi wiadomo to w tych nowszych modelach ta funkcja jest wyłączona i w ASO nie chcą jej włączyć.Gdzieś w Wawie najlepiej lub okolice wawy. :wink:Octavia III RS 2.0 TDI CUPA
-
-
Zamieszczone przez westwi78Nam z kolei mówił gość że te funkcje wyłączono z obawy przed urazami jakie mogła powodować np jak by ci dziecko głowe włozy etc... takie troche Macdonladowskie "uwaga, herbata może być gorąca" ale co zrobić takie czasy, jak ludzie ze wszytkim do sądu biegają.
Zresztą gdyby było inaczej to producenci nie powinni również stosować zamykania do końca szyb elektrycznych poprzez mocniejsze wciśnięcie przycisku kiedy nie ma konieczniości jego trzymania w trakcie zamykania.
IMHO coś musi innego powodować niechęć serwisów do tego typu usługi. Może ktoś wie co w trawie piszczy?
BTW Mój znajomy chciał sobie wyłączyć w Pasku brzęczyk przypominający o niezapiętych pasach kierowcy. Też żadne ASO nie chiało mu tego zrobić, chociaż jest to technicznie do wyłączenia.Powered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
-
Chciałem u siebie włączyć tą funkcję w O2, w ASO dowiedziałem się że alarm jaki posiadam (seryjny) nie jest do tego przystosowany i konieczny jest zakup modułu za 300zł - odpuściłem
W O1 nie było najmniejszego problemu, cała operacja zajęła 20 min. i koszt 40 zł.Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
Komentarz