Przyciemnianie szyb trojmiasto. Gdzie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piter
    Drive
    • 2006
    • 93

Grunt to rodzinka :lol: :lol: :lol: Tak trzymać

123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech
  • Misiekoctavia
    Elegance
    • 2005
    • 891

Jak w temacie.
    Czy ktos zna jakis warsztat w trojmiescie badz okolicach gdzie mi dobrze i w normalnej cenie przyciemnia szyby oczywiscie z atestem :?:

Pozdro

Komentarz

• eX
      Elegance
      • 2006
      • 980

Re: Przyciemnianie szyb trojmiasto. Gdzie?

Zamieszczone przez Misiekoctavia
      oczywiscie z atestem :?:
      po co ci to ?

Komentarz

• Patryk-Superb
        Classic
        • 2007
        • 10

http://przyciemnianie-szyb.info/index.html lub

http://www.auto-hit.eu/index.htm lecz dalej

Sam osobiście robiłem na jaśkowej polecam
        Limuzyna w Dieslu...

Komentarz

• Misiekoctavia
          Elegance
          • 2005
          • 891

eX, zeby nikt sie mnie nieczepial
          Niejestem w temacie. Jesli niema to wplywu podczas kontroli sluzbistow itp. itd. to moze byc bez

Patryk-Superb, dzieki Na Jaskowej to mi nawet podrodze na Polibude :diabelski_usmiech
          A ile zaplaciles za sciemnienie :?: Robiles sam tyl, czy razem z przodem :?:

Jakies inne propozycje jeszcze :?:

Komentarz

• Patryk-Superb
            Classic
            • 2007
            • 10

za Superba 650zł cała jest zrobiona foty są w dziale nasze auta
            Limuzyna w Dieslu...

Komentarz

• eX
              Elegance
              • 2006
              • 980

ja tez robilem na jaskowej, ale nie polecam, jak mercedesa robil mialem polamane plastiki przy klamce od str kierowcy, w granatovej octavii we wstecznej szybie zniszczyl wsowke co zasilania ogrzewania tylnej szyby (naprawa- wymiana calej szyby na nowa), a w mojej juz kij w drzewo z tylna szyba zle oklejona, ale pocial mi 7 paskow od ogrzewania tylnej szyby.

jedyne auto z ktorego jestem zadowolony to micra, do przyciemnienia byly tylko 2 przednie szyby.

podsumowujac na jaskowa juz nie pojade choc nie ukrywam, ale z cenami sie mieszal, raz mowil mi jedna a raz inna.

Misiekoctavia, te atesty nie sa ci potrzebne bo caly tyl mozesz dowolnie przyciemnic, a przodu zadna absolutnie folia wedlug przepisow nie mozna przyciemnic, takze jak samemu bys potrafil to zrobic to dowod zabieraja i za samorobne i te z niby atestem.

Komentarz

• Misiekoctavia
                Elegance
                • 2005
                • 891

eX, no to niewiem czy wpadne na ta Jaskowa :roll: Myslalem tez ze cena bedzie troche nizsza, ale ta, ktora podal Patryk-Superb, jakas przerazajaca niejest.

sadzilem, ze z tym przodem to jest tak, ze musi byc odpowiednia przepuszczalnosc i wtedy gra muzyka. Jak dla mnie to moze na przedzie byc nawet przezroczysta folia byle ograniczala promienie sloneczne. Niemam klimy i jak przygrzeje slonce to sie robi nieprzyjemnie :| Pozatym przymierzam sie do nowego radia i wolalbym zeby mniej bylo je widac z zewnatrz :twisted:

To gdzie jeszcze moge dobrze przyciemnic szybki :?:

[ Dodano: Nie 07 Wrz, 08 15:42 ]
                A robil ktos kiedys szyby w Autoglass Jaan :?:

Komentarz

• eX
                  Elegance
                  • 2006
                  • 980

w redzie na przeciw JETa (za KIA) jest miejscowka ale nie mam do nich namiarow. znajomy ma AXa obklejonego i to powiem dosyc ladnie.

sluchaj ja w micrze mam klejone 0.5 bo malzonka sobie nie zazyczyla wiecej, ale ja mam normalnie w occie swojej przod jedynka a cala dupe 2, mamusce cale auto 1 jak narazie poblemow brak, nawet auta normalnie przeglad przechodzily.

octa przod 1 tyl 2

micrus przod 0.5, tyl 3

coupe boczne 1, wsteczna 2

Komentarz

• Patryk-Superb
                    Classic
                    • 2007
                    • 10

ładnie zrobione, a ja teraz kurde* z przeglądem mam problem w trzech byłem i pan zerwie albo wyjedzie ;/
                    Limuzyna w Dieslu...

Komentarz

• Misiekoctavia
                      Elegance
                      • 2005
                      • 891

eX, dzieki wielkie za wszelkie info i fotki pogladowe. Pojezdze po warsztatach. Zajade na Jaskowa, prawdopodobnie jutro i sie opytam co i jak. Do Redy tez dosc czesto mykam wiec moze tez zajrze przejazdem. Poza tym opytam jeszcze w mojej okolicy ale z tego co wiem to jest tylko jeden warsztat w K-zach co oferuje oklejanie szyb i to w dodatku niewiem z jaka jakoscia.
                      Znajomi maja firme reklamowa i siedza w tych foliach wiec moze i u nich da sie to zalatwic
                      No i musze pomyslec co z tym przodem :P Nowy przeglad w razie zabrania dowodu jakos mysle daloby sie zalatwic :wink: Ale jeszcze nad ta cala operacja pomysle.

Pozdro

BTW. Tez mam zajawke na takiego wlasnie Merasia w coupe. Gdyby tylko fundusze pozwoliy to bym sobie taki zajefajny sprzet kupil :diabelski_usmiech

Komentarz

• tomekjmopl
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1187
                        • Opel
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Patryk-Superb
                        ładnie zrobione, a ja teraz kurde* z przeglądem mam problem w trzech byłem i pan zerwie albo wyjedzie ;/
                        No niestety kolego - prędzej panowie od przeglądów łykną diody (białe oczywista :-)) jako zamienniki żarówek postojowych, albo podświetlajace blachy, tudzież brak sprysków przy ksenonie (bo o samopoziomowaniu nie słyszeli :diabelski_usmiech ), niż szybki z przodu przyciemnione :wink:

Komentarz

• Misiekoctavia
                          Elegance
                          • 2005
                          • 891

Aha. No i poczytalem o tych przepisach i juz wiem co i jak mozna a czego nie

Komentarz

• eX
                            Elegance
                            • 2006
                            • 980

to coupe bylo ladne i nastepny wlasciciel w ogole nic nie ingerowal w auto po kupnie wiec widac sie podaba i sie nie psuje.

taniej wychodzi zerwac folie i jechac normalnie naprzeglad niz kombinowac i 100zl doplacac. (mniej problemow)

ja tam przyciemnialem szyby przednie nie ze wzgledow estetycznych a przez oczy.

jak bedziesz jechal rzyciemniac to powiedz zeby dociagnal ci folie do samej krawedzi szyby. w takim przypadku policjant nie wie czy auto oryginalnie wyjechalo z przyciemnionymi szybami czy kombinowane bylo na wlasna reke, aha i zaznacz facetowi zeby nie wklejal tych nic nie wartych wlepek pseudo atestowych a powinienes miec mniej problemow. (rozmawialem w tej wlasnie sprawie z kilkoma przeglad majstrami)

Komentarz

• Misiekoctavia
                              Elegance
                              • 2005
                              • 891

eX, dzieki. Wezme sobie to do serca

Ja chce przyciemnic przod zeby slonce mi niewalilo bo jak przyswieci to zaraz wali po oczach no i strasznie przygrzewa :x

Pozdro.

[ Dodano: Wto 09 Wrz, 08 13:53 ]
                              Bylem dzis na Jaskowej i ku memu zdziwieniu warszatu co okleja szyby juz tam niema :twisted:
                              Poprostu sie przeniosl ale panowie co mnie poinformowali nie wiedzieli gdzie sie przeniosl.

Komentarz

• bobas
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1676

jezeli bedziesz chcial telefon do tego chlopa , IMIENIEM RAFAL to daj mi znac lub zadzwon ...

663 771 676
                                BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786

JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705

www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl

FB: Michał Storoniak

Komentarz

• b-bar01
                                  Elegance
                                  • 2007
                                  • 985
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Ja chce przyciemnic przod zeby slonce mi niewalilo bo jak przyswieci to zaraz wali po oczach no i strasznie przygrzewa
                                  moja O1 jest z fabrycznymi zielonymi szybami i pomiar przyrządem do przepuszczalności światła wykazał równo na granicy dopuszczalności.
                                  Dlatego mam oklejony tylko tył i to najjaśniejszą folią, ciemniejsze wygladają, moim zdaniem, niefajnie, ale to rzecz gustu. na tył nie trzeba atestu, jak ktoś chce to może cały wykleić gazetami, pod warunkiem że ma oba lusterka
                                  pozdr.
                                  *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• pleban
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 580

auto - szyby Gdynia - Morska koło Daewoo (zdaje się byłego) i Renault
                                    Koledze zrobili i naprawdę profi robota
                                    polecany również na Diesel Team 3miasto
                                    była O1 1,6 102 KM
                                    była O1 1,9 TDI 90 KM
                                    była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
                                    był Citroen Berlingo 1,6 HDI
                                    jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• Misiekoctavia
                                      Elegance
                                      • 2005
                                      • 891

Dzieki koledzy.
                                      Jak narazie sprawa szyb stanela w miejscu :P
                                      Niewiem co z tym przodem.
                                      Dopuszczam tez wariant (ze wzgledu na legalnosc) przyciemnienie samego tylu ale folia wpadajaca w kolor zielony lub niebieski.
                                      Morska w Gdynii to rowniez mi jest po drodze wiec tez moze rozwaze.
                                      Z kim bym ze znajomych nie gadal to wszyscy polecaja dosc ostro AUTO HIT w Bytowie ale to niestety troche daleko jest.

[ Dodano: Wto 23 Wrz, 08 22:53 ]
                                      bobas, chyba jednak niebede u niego przyciemnial ale dzieki.

Komentarz

• b-bar01
                                        Elegance
                                        • 2007
                                        • 985
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

folia wpadajaca w kolor zielony lub niebieski.
                                        Misiekoctavia, z kolorami byłbym ostrożny, wiem z własnego doświadczenia że po jakimś czasie mogą one wku********ać, polecałbym neutralny grafit w jasnym odcieniu. U mnie jest najjaśniejsza folia z zestawu, jak zrobię fotki to wstawię
                                        *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• _I_C_E_
                                          Classic
                                          • 2008
                                          • 28

Ja mam Felkę zrobioną w Auto Hit Bytów i również polecam, robiłem już tam dwa auta i pełna profeska, w czasie instalacji folii możesz sobie zwiedzić zamek, nie jest to tak wcale daleko, a cena szyb + benzyna będzię się równała cenie w jednym z zakładów trójmiejskich ale masz nieporównywalnie lepszą jakość, bardzo duża ilość dealerów wozi tam specjalnie nowe auta...polecam nie pożałujesz

Zdjęcie ze zlotu VW, stoisko Auto Hit pośrodku widać paletę ich folii
                                          Filtry, oleje, aku, żarówki, FB http://www.facebook.com/pages/Filtry...23022111087185 lub http://www.filters.com.pl

Komentarz

• Misiekoctavia
                                            Elegance
                                            • 2005
                                            • 891

_I_C_E_, a jak dlugo trwa u nich przyciemnienie szyb i ile zaplaciles :?:
                                            Umawiales sie na telefon czy byles wczesniej obejrzec folie i obgadac co i jak czy maja caly asortyment folii na miejscu :?:

Komentarz

• _I_C_E_
                                              Classic
                                              • 2008
                                              • 28

Folii mają chyba 6 odcieni, dzzwoniłem i umawiałem się na konkretną datę i godzinę, trwało to jakieś 2h chyba, ahii i co mnie zdziwiło że wyprosili mnie grzecznie z warsztatu jako że tajemnica firmowa i mają swoje patenty itd, nie tylko w moim przypadku tak było bo jak byłem z drugim autem to też spotkala mnie przyjemność zwiedzania miasteczka i koleś VW trójmiasto też tak miał, hehhe ja za 3 szybki w felce zapłaciłem 250 zł jakiś rok temu, natomaist w drugim aucie czyli renault thalia gdzie ocenili mi poziom trudności w tylnej szybie w skali 1-5 na 4.5 kosztowało to 270 zł.

Filtry, oleje, aku, żarówki, FB http://www.facebook.com/pages/Filtry...23022111087185 lub http://www.filters.com.pl

Komentarz

• Misiekoctavia
                                                Elegance
                                                • 2005
                                                • 891

No to widac, ze profesionalnie podchodza do sprawy i ceny chyba tez maja przestepne
                                                Zreszta gdzie bym sie po znajomych i ludziach nie pytal o przyciemnianie to prawie wszyscy mi polecaja Auto Hita.
                                                A folie na bocznych szybach ci przykleili po sama krawedz czy zostawili jakas przerwe paro milimetrowa od krawedzi :?:
                                                Rowniez jak bede przyciemnial to raczej tylko tyl ze wzgledu na przepisy no i mam juz wytlumione przednie drzwi wiec niema sie tam za bardzo jak dostac teraz :twisted:

Komentarz

• _I_C_E_
                                                  Classic
                                                  • 2008
                                                  • 28

zostawili może 1 mm, nic się nie odkleja za rok pojadę tam z Tourem

Komentarz

Pracuję...