przyciemnianie szyb

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shamdistortion
    Classic
    • 2010
    • 1

przyciemnianie szyb

siemma
  • Lajne
    Classic
    • 2008
    • 3

przyciemnianie szyb

Witam,
    Jestem zapisany na wtorek na przyciemnienie szyb, wszystkie oprócz przedniej szyby.
    Mam duży problem z doborem folli, może ktoś z klubowiczów widział przyciemniona octavie w kolorze mojego autka lub mógłby jakoś doradzić.

narazie wiem tyle, że przednie drzwi będą jaśniejsze, zastanawiam się też nad tyłem, żeby nie robić typowej smoły

zdjęcioa@allegro

Komentarz

• Jaro102
      Rider
      • 2007
      • 656

Przyciemnij tył tak z 80% i będzie ok a nad przodem to bym sie zastanowił bo jak trafisz na upartych policjantów to mogą ci zabrac dowód albo kazac ci zrywać folie
      Octavia III RS 2.0 TDI CUPA

Komentarz

• Ziomal
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 5841
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Lajne, według mnie o wiele lepiej wyglądają auta które mają delikatnie przyciemnione wszystkie szyby niz te co mają od kierowcy do tyłu smołe na szybach

Jednoczesnie albo w ogole bo inaczej to auto wyglada jak cieżarówka :diabelski_usmiech
        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Azazel
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 313
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ja też doradzam przyciemnienie z boku jednakowo, bo gdy przednie boczne są jaśniejsze niż tylne boczne to nie wygląda zbyt fajnie. Ja mam tylną szybę ciemniejszą o jeden stopień, niż boczne i chociaż nie mam 'smoły' to wygląda chyba spoko - z tym że fura biała, więc nie wiem na ile Ci to pomoże :szeroki_usmiech
          2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
          2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• Misiekoctavia
            Elegance
            • 2005
            • 891

Problem w tym, ze wszyscy wiemy, ze przodu przyciemnic niemozna.
            Tez mi sie podoba gdy bok jest jednakowo przyciemniony.
            Tez zamierzam przyciemnic i niewiem co z tym fantem zrobic :roll:

Komentarz

• Azazel
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 313
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Misiekoctavia, niby przodu nie można przyciemnić, ale wydaje mi się, że rozsądnie dobrana folia gwarantuje, że Niebiescy się nie przyczepią - no chyba, że trafimy na jakiegoś służbistę. Ja mam przyciemnione od 1,5 miesiąca i jak narazie przy 4 kontrolach drogówki nie było kłopotu
              2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133

Komentarz

• Jaro102
                Rider
                • 2007
                • 656

Ja też miałem zamiar przyciemnić i przednie boczne, ale jak kolega mi powiedział że pieski kazały mu zrywac folię albo zabiorą mu dowód to zrezygnowałem i przyciemniłem tylko cały tył.

Komentarz

• A3
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 107

Z policją to jest różnie. Generalnie jak masz atest i im pokarzesz to już będzie spokój, oczywiście nie zawsze ale przewarznie.
                  Ja radze tył mocno z 80% a przud ciutke :wink: lżej. Broń Boże nie rób tak że tylko sam tył bo tak będzie wyglądać jak auto jakieś firmowe :P
                  www.adrenalinemotorsport.pl

Najnowsza produkcja ( Street Kings ) w dziale filmy

Street Kings na YT: http://www.youtube.com/watch?v=VL1cRPmuU3E

Komentarz

• eX
                    Elegance
                    • 2006
                    • 980

Zamieszczone przez A3
                    Z policją to jest różnie. Generalnie jak masz atest i im pokarzesz to już będzie spokój, oczywiście nie zawsze ale przewarznie.
                    Ja radze tył mocno z 80% a przud ciutke :wink: lżej. Broń Boże nie rób tak że tylko sam tył bo tak będzie wyglądać jak auto jakieś firmowe :P
                    jaki atest im pokazales? z przodu nie mozna miec przyciemnionych szyb i koniec kropka, firmowo szyba jest mocniej przyciemniona niz mozna. mozna "oszukac" wizualnie przyciemnianie tj przod miec 2tony jasniejsze i co najwazniejsze folie pociagnieta do samego kranca szyby (a nie jak ludzie przyciemniaja 2 mm przed koncem) w takim przypadku policjant nie wie czy to firmowo przyciemnione szyby i czy folia. (byle by nie bylo podklejonych pseudo atestow pod folia). atest na przednie jest nie wazny a na tylne miec nie trzeba.

Komentarz

• Ziomal
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 5841
                      • Octavia I (1U2)
                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez eX
                      jaki atest im pokazales? z przodu nie mozna miec przyciemnionych szyb i koniec kropka, firmowo szyba jest mocniej przyciemniona niz mozna. mozna "oszukac" wizualnie przyciemnianie tj przod miec 2tony jasniejsze i co najwazniejsze folie pociagnieta do samego kranca szyby (a nie jak ludzie przyciemniaja 2 mm przed koncem) w takim przypadku policjant nie wie czy to firmowo przyciemnione szyby i czy folia. (byle by nie bylo podklejonych pseudo atestow pod folia). atest na przednie jest nie wazny a na tylne miec nie trzeba.
                      Exiu dobrze czasem mądrego posłuchać.

Pozdro kumpel
                      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• eX
                        Elegance
                        • 2006
                        • 980

spx po prostu dobija mnie jak kolo ktory przyciemnia szyby, wali non stop o tym ze posiadanie atestu to problem z glowy z policja i przegladami. a pozniej hops pierwsza kontrola, bardziej uparty policjant i dowod albo zdzieranie na miejscu.

a co do przyciemnien przod jasniej tyl ciemniej, ze to smiesznie wyglada to wrzucam zdjecie swojego auta (przod 1, caly tyl 2) zeby udowodnic ze zle to nie wyglada.

Komentarz

• Misiekoctavia
                          Elegance
                          • 2005
                          • 891

U mnie w wiosce mi powiedzieli, ze przyciemnianie przodu na wlasna odpowiedzialnosc.
                          No i dociagaja folie do samej krawedzi.
                          Jednak pan przyciemniacz :wink: twierdzi, ze podobno folie idzie wyczuc pod paznokciem.
                          Mam nadzieje, ze niemial na mysli hamskiego drapania paznokciem aby ja porwac :twisted:

Komentarz

• Lajne
                            Classic
                            • 2008
                            • 3

teraz to już mam mętlik w głowie ;p
                            chyba najlepsze są 2 opcje
                            1. cały samochód bez przedniej szyby w jednym odcieniu, w miare delikatna folią
                            2. tył ciemniej, przednie drzwi 1-2tony jasniej

jestem świadom, że mogę mieć problemy z policją :/

Komentarz

• Jaro102
                              Rider
                              • 2007
                              • 656

tylko wrzuć foty po przyciemnieniu :diabelski_usmiech

Komentarz

• deespe
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1468

Zamieszczone przez Lajne
                                przednie drzwi 1-2tony jasniej
                                niestety szyby w naszych czesiach są barwione więc nawet jak z przodu dasz najjaśniejsza folię to nie będzie trzymała 30% normy... nie przejmuj się :roll: ja ostatnio miałem przyjemność rwać przód :evil:
                                :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Mnie tam jedno zastanawia, co by bylo, gdyby ktos oddal sprawe do sądu i rzeczoznawca samochodowy uznalby, ze fabryczna szyba ktora ma homologacje, nie spelnia tego glupiego przepisu o przepuszczalnosci swiatla :twisted:
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• A3
                                    Ambiente
                                    • 2008
                                    • 107

Zamieszczone przez eX
                                    Zamieszczone przez A3
                                    Żadnego atestu im nie pokazuje :lol: . Wiem że wogóle nie można przycemniać z przodu ale według mnie i jak dla mnie przyciemnienie samego tyłu i zero przodu to tak nie za fajnie, to tylko moje osobiste odczucie, wiem że jerzdżąc z folią z przodu ryzykuje.
                                    Nawet jak mnie zatrzymają i się przyczepią i zabiora dowód to powiem im tyle ,,leja na pana ciepłym moczem" na drugi dzień pujde do firmy zedrą mi folie pojade na przegląd będzie wszystko ok odbiore dowód a potem znowu przyciemne przód w tej samej firmie 8) . Tak to się kręci poprostu coś za coś.

No ale oczywiście rozumiem kolegów którzy chcą mieć spokój i robią sam tył :wink:
                                    www.adrenalinemotorsport.pl

Najnowsza produkcja ( Street Kings ) w dziale filmy

Street Kings na YT: http://www.youtube.com/watch?v=VL1cRPmuU3E

Komentarz

• Lajne
                                      Classic
                                      • 2008
                                      • 3

zrobiłem na szybko kilka fotek.
                                      koszt przyciemnienia 650zł, warszawa

czekam na komentarz
                                      Załączone pliki

Komentarz

• ViRuE
                                        Rider
                                        • 2007
                                        • 358

Bardzo ladnieeeee tez mam zamiar sobie tak przyciemnic tylko musze troche zarobic i wstawiam autko na spisaka i tez sie pochwale jak zrobia mi ;D pochwale sie

Komentarz

• GRUBEER
                                          Elegance
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 936
                                          • Volkswagen

Moje prywatne zdanie !!!! jak nie ma przodu zrobionego to troche dziwnie wyglada :P tak jakby bylo cos nie dokonczone ale jesli ty jestes zadowoliony to spoko milej jazdy
                                          Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
                                          Gejsza 6

Komentarz

• eX
                                            Elegance
                                            • 2006
                                            • 980

GRUBEER, jest przod zrobiony ale bardzo delikatnie,jak dla mnie bardzo piątka to wyglada.

Komentarz

• GRUBEER
                                              Elegance
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 936
                                              • Volkswagen

eX, sorki faktycznie ale innym kolorkiem (a szkoda jakby bylo w czerni byloby fajniej) i nie zlookalem tego ale i tak super ze wlasciciel jest zadowolony Lajne, ale cena hmmmm ja zaplacilem 650pln za ta moja dziwke a jest w kombi (przod inna folia (jasniejsza) niz caly tyl ) :szeroki_usmiech
                                              Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
                                              Gejsza 6

Komentarz

• Jaro102
                                                Rider
                                                • 2007
                                                • 656

No i bardzo ładnie wygląda

Komentarz

• Azazel
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 313
                                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

ViRuE, ja robiłem na Spisaka - oto efekt (skoro ten temat ma służyć do porównań, to też pokażę swoją wizję 8) )

Komentarz

Pracuję...