Kopcą Wam auta po wirusie? Chodzi mi przede wszystkim o diesla?
Mam ochotę na tzw. podstawową zmianę (jak to określił Wojtek z Katowic) 110km na ok. 140 i 300Nm w MT.
I pytanie czy będę za sobą zostawiał zasłonę dymną czy nie?
Kopcą Wam auta po wirusie? Chodzi mi przede wszystkim o diesla?
Mam ochotę na tzw. podstawową zmianę (jak to określił Wojtek z Katowic) 110km na ok. 140 i 300Nm w MT.
I pytanie czy będę za sobą zostawiał zasłonę dymną czy nie?
Diesel zawsze przykopci.
Przy 140KM pewnie baka bedzie puszczal, jak dasz pedal w podloge.
Wszystko zalezy od programu.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Kolezko, czego ty oczekujesz? Żeby furaś zapitalał jak wsciekły, i zeby nie przydymił czasami, jak ci przeszkadza dym, to po co stawiać do tunerów? Mówisz jakbyś miał swoją rurę wydechową pod nosem i musiał to wąchać. No, wiadomo że nie może dymić jak batory ale gdy noga w podłodze a temperatura otoczenia z 3-ką z przodu to MUSI ZADYMIĆ.
Jak to mówił wielki poeta "Abo rybka, albo pipka".
Poproś któregoś z kumpli z wirusem ,żeby ci zademonstrował jak ich autka dymią, i zobaczysz.
Ja zrobiłem tak z wymianą wydechu, osłuchałem u fumfli, było cicho i do zaakceptowania, pojechałem i zrobiłem.
Kolezko, czego ty oczekujesz? Żeby furaś zapitalał jak wsciekły, i zeby nie przydymił czasami, jak ci przeszkadza dym, to po co stawiać do tunerów? Mówisz jakbyś miał swoją rurę wydechową pod nosem i musiał to wąchać. No, wiadomo że nie może dymić jak batory ale gdy noga w podłodze a temperatura otoczenia z 3-ką z przodu to MUSI ZADYMIĆ.
Więc koleżko już Ci odpowiadam:
140 koni z fabrycznej 110-tki to nie jest potężny tuning więc nie powinien dymić, jak to określiłeś, jak "batory". Ale to tak dla wytłumaczenia mojego zapytania gdybyś nie zrozumiał o co mi chodziło.
Poproś któregoś z kumpli z wirusem ,żeby ci zademonstrował jak ich autka dymią, i zobaczysz.
Przyglądałem się znajomemu który ma Superb-a zrobionego na 170 kucy (nie pamiętam ile Nm) i prawie nie dymi, a różnica w jeździe przed, a po jest kolosalna. Aż się miło jeździ :twisted:
Stąd moje pytanie na FORUM, ponieważ większość z Was ma już wirusa i widzi, jak auto się po nim zachowuje.
Diesel zawsze przykopci.
Przy 140KM pewnie baka bedzie puszczal, jak dasz pedal w podloge.
Wszystko zalezy od programu.
ja posiadam ASV zrobionego u Aliego, i o dziwo nic nie kopci !!!! Sam Wojtek zachodził co jest grane !! Podejżewam że jeszcze nówka 40 tys km potem zacznie :P Jak chcesz moge ci zademonstrować dupkę mojej niuni :wink: Niestety nie dysponuje wykresem mocy, ale wrażenia z jazdy pozytywne :szeroki_usmiech
ja mam ASV po delikatnym-jak to określił Marek -dłubnięciu (patrz poniżej)-także Twoje potrzeby to żaden max. Muszę się dobrze przyglądać aby cosik zobaczyć z tyłu - chyba że w światłach aut za tobą. 25kkm na virusie i cacy. Gwarantuje-nie będzie tak dymił jak fordy np. Staram się tylko nie dawać w palnik poniżej 2kobr i jest cacy. Rób swojego-na co czekasz-szkoda zdrowia na serie.
To prawda co powiedział Mery żaden diesel ze stajni VW nie będzie kopcił jak Ford , wogle sie zastanawiam czemu tak jest ,czyżby wtryskiwacze nie te ? nie wiem .Ale galaxy dalej jest robiony w TDI i też widziałem jak kopci .Pozdrawiam Forumowiczów
Ostatnio widzialem czarna octe kombi jadaca 7 w strone wawy ,jechala dosc szybko ,a za nia ciagnela sie chmura dymu na odleglosc 1-1,5m :shock:
Czy po wirusie jadac szybko auto kopci czy tylko w momencie przyspieszania ?
:roll:
Bo w tej occie to chyba bylo cos nie tak :?
jak klekocik nie zakopci to nie jedzie widocznie... a tak na powazdnie to kazdy pusci wieksza lub mniejsza chmurke jak depniesz pelnym butem. zalezy tez duzo od paliwa... zauwazylem np ze po niektorych tankowaniach przy butowaniu kopci bardziej.
u mnie puszcza ladnego baczka jak sie depnie ze stosunkowo niskich predkosci do konca
A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Wiem ze przy kopcic moze ,ale ta occta jechala caly czas z chmura za soba ,a bylo to w upalny dzien 30-35stopni o godzienie 13. Nie wiem czy caly czas butowal ,ale chmura byla caly czas ,nie widzilem aby sie zmiejszala ,chyba ze caly czas cisnal ,ale na 5 biegu mysalalem ze juz tak kopcic nie powinien . :?
Jeśli chodzi o temat kopcenia, to jest to temat bardzo skomplikowany, bo bardzo zależy od konkretnego samochodu. Często samochody na tych samych programach, pracujące na tych samych parametrach będą zupełnie inaczej zachowywały się jeśli chodzi o dymienie. Są auta które przyjmują nawet mocne softy bezdymnie, z innymi trzeba się bardzo dużo namęczyć żeby osiągnąć bezdymność lub prawie bezdymność.
Spowodowane jest to zapewe sposobem dopasowania elementów konkretnego silnika.
Licz sie z tym że jak zapędzisz do pracy stado ok 140 kucyków to zostawisz za sobą chmurę jak Stefan Batory w rejsie do USA. Sam ma ten "problem", z jednej strony chce się przycisnąć a z drugiej szkoda mi tych biednych kierowców za mną że muszą jechać w chmurze.
Octavia 01, AHF 140 komików :lol:
składniki Papier ryżowy filet z łososia masło pietruszka
namaczamy papier ryżowy aby zmiękł i stał sie plastyczny układamy na nim łososia na łososia nakładamy natkę pietruszki dodajemy na to masło i zawijamy na koniec smażymy na gorącym tłuszczu :szeroki_usmiech
Komentarz