[O1] diody w o1???:)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • przemis
    Classic
    • 2010
    • 32

[O1] diody w o1???:)

pako11, Witaj
  • blackrs
    RS
    • 2008
    • 4826
    • Superb II combi (3T5)
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

[O1] diody w o1???

witam ostatnio spodobaly mi sie lampy diodowe niestety do octavii nie robia jeszcze takich a np do passatów sa juz takie tuningowe i całkiem ładnie to wyglada co wy na to?

czegoś w takim stylu pewnie sie nigdy eni odczekamy do octy ale zawsze mozna sobie zrobic cos takiego co moim zdaniem tez nie glupio wyglada
    BYŁA o1 rs
    BYŁA o2 1.6
    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• TSJ
      Drive
      • 2008
      • 70

kiszka... i gdzie będziesz z tym jeździł? Pierwsza kontrola dorogowa jest Twoja :P
      Pzdr

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jak dla mnie jest to cos w stylu "Chciałbym mieć światła takie jak w Audi ale mam Skode... " Moze lepiej zainwestowac w wypasione zarowki do skodziny i efekty beda duzo lepsze.
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• blackrs
          RS
          • 2008
          • 4826
          • Superb II combi (3T5)

no ja mam wypasioen zarówki w swojej a co do kontroli to własnie jak sie kupi z homologacja to mozna spokojnie ich uzywac jako dzinne rozmawiałem z policjantem wiec jest to dozwolone ps ja bym sobie zamontował mnijeszy pobór mocy całkiem fajnie moim zdaniem wyglada a kontrole i tak bym przechodził tak jak i teraz pzrechodze pop mimo innych zeczy :P
          BYŁA o1 rs
          BYŁA o2 1.6

Komentarz

• Thundi
            L&K
            • 2005
            • 1157

Jakieś 2 miesiące temu znajomy montował u siebie (o1) oryginał i wyglądało to całkiem nieźle. Zdjęcia (co prawda innej) masz choćby tu (jest też opis budowy tych LED) http://www.passatplus.de/umbauteile/...-tfl/index.htm
            (jest też SuperB, masa Audi i VW, czy BMW e46 i inne)
            Tyle że ma to jedną wadę koszt tych światełek to 140e i raczej ciężko dostać na terenie Polski.

Drugim rozwiązaniem jest budowa samemu i tu parę ciekawostek choć widziałem tylko jedne takie to:
            - Wyglądały stanowczo lepiej niż te z 3 linka (wybacz ale to mi wygląda gorzej niż przysłowiowe "chińskie badziewie")
            - Koszt wyniósł nieco ponad 35zł za całość
            - Efekt końcowy podobny jak w linku który podałem

Oczywiście sam zdecyduj co wolisz

ps. sorki sprawdziłem ceny i niejako pomyłka oryginał kosztue około 100e za sztuke. w Polsce dostępne w salonie Audi: 4F0941067A LEDLEUCHTE i 4F0941068A LEDLEUCHTE cena około 340zł za sztukę.
            O ortografie dba FF.
            Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
            http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
            Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• phrix
              L&K
              • 2007
              • 1000
              • Audi
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez blackrs
              no ja mam wypasioen zarówki w swojej a co do kontroli to własnie jak sie kupi z homologacja to mozna spokojnie ich uzywac jako dzinne rozmawiałem z policjantem wiec jest to dozwolone ps ja bym sobie zamontował mnijeszy pobór mocy całkiem fajnie moim zdaniem wyglada a kontrole i tak bym przechodził tak jak i teraz pzrechodze pop mimo innych zeczy :P

Homo masz na element a nie na zastosowanie go w samochodzie temat walkowany nie raz. Dla przykładu moge kupić rajdowe światła 150 W i zamocować je w Ocicy ( maja przeciez homologacje ) ?? Co do poboru mocy nie ma różnicy w spalaniu miedzy LED a zwykla zarowa, swego czasu Volvo robilo testy i bardzo szybko wycofalo sie z Ledów.
              Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Ziomal
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 5841
                • Octavia I (1U2)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

http://www.passatplus.de/umbauteile/...i_A6_TFL-8.jpg przeglądając zdjęcia napotkałem na auto mojego znajomego który ma te diody , akurat chce sprzedać bodajże 670 zł za parę + trzeba dorobić u elektryka moduł sterowania Fajnie to wygląda.
                Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• blackrs
                  RS
                  • 2008
                  • 4826
                  • Superb II combi (3T5)

no wyglada fajnei ja narazie sie z tym bede wstrzymywał bo sie szkolne wydadki zaczeły:/ ale na nowy sezon chyba sobie wstawie a co do cne to sa rozne w niektórych sklepach maja juz po 150 zł tylko ze są rozne no poczekamy moze zrobia w koncu jakieś scalone lampy z kierunkami do octy i odrazu diody beda w budowane chociaz nie wiem czemu ciagle zapominaja producenci lamp o tym samochodzie a szkoda
                  BYŁA o1 rs
                  BYŁA o2 1.6

Komentarz

• bobas
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1676

powiem ze ja mam podobne w zderzaku , widoczne w moim projekcie i nie narzekam na wyglad powiem tak o gustach sie nie rozmawianiektorzy montuja lotke w stylu szybcy i wsciekli a niektorzy delikatny spojler
                    BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786

JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705

www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl

FB: Michał Storoniak

Komentarz

• blackrs
                      RS
                      • 2008
                      • 4826
                      • Superb II combi (3T5)

tu znalazłem cos co niby by odpowiadało i na tym chyab mozna jeździc skoro am jakieś tam certyfikaty tylko to hcyab podlaczyc pod postojówki trzreba by było
                      BYŁA o1 rs
                      BYŁA o2 1.6

Komentarz

• Ziomal
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 5841
                        • Octavia I (1U2)
                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

blackrs, pewnie taki certyfikat jak na HID u nas :lol:

Mogę Ci załatwić oryginalne lampy dzienne od S6 , takie jak tu http://picasaweb.google.pl/melanchol...26180361331154
                        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• phrix
                          L&K
                          • 2007
                          • 1000
                          • Audi
                          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez blackrs
                          http://moto.allegro.pl/item446881541_s6_lampy_linii_dla_octavia_fabia_sup erb_passat.html

tu znalazłem cos co niby by odpowiadało i na tym chyab mozna jeździc skoro am jakieś tam certyfikaty tylko to hcyab podlaczyc pod postojówki trzreba by było

Na tym tez nie mozna jezdzic, mimo ze ma certyfikat :wink: Jak Cie niebiescy scigna to Ci dowod zabiora... Jezeli juz na sile chcesz cos podlaczyc to pomysl o tych od Ziomala i najlepiej zrobic je na osobny wlacznik tak aby byla mozliwosc wylaczenia.

PS: Powinni samochody za to zabierac :diabelski_usmiech, po mojej miescinie jezdzi Octa oklejona na OCP z wsadzonymi palnikami i oslepia wszystki ile wlezie. Troche chamsko forumowiczowi mrugać długimi ale wypadałoby :wink:

_

Komentarz

• Andrev3
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 6116

phrix, to jeździ kolega Guziorek. Ja tez kiedyś jeździłem po Twoim mieście z palnikami ale raz że już nei mam palników a dwa juz prawie wogóle tam się nie pojawiam
                            RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

Pracuję...