Witam wszystkich, to mój pierwszy post. Mam wielka prośbę kupiłem O1 Tour z 2010 r, w moim autku są reflektory bez świateł przeciwmgielnych oraz wyłącznik też bez tej opcji. Zamierzam kupić Devil Eyes Octavia oraz wyłącznik czy orientuje się ktoś czy ta wersja octavii posiada pełne okablowanie bez żadnych ciągnięcia dodatkowych kabli. Poprosił bym o małą pomoc w demontażu tych lamp, czy trzeba ściągać przedni zderzak, posiadałem Golfa IV aby wymienić przednia reflektor musiałem ściągać zderzak gdyż była tam jeszcze jedna śrubka. pzdr
czy orientuje się ktoś czy ta wersja octavii posiada pełne okablowanie bez żadnych ciągnięcia dodatkowych kabli
Nie posiada. Trzeba pociągnąć wiązkę + przekaźnik + wymiana włącznika świateł (lub montaż innego włącznika dla halogenów).
Zamieszczone przez grzegorz354
Poprosił bym o małą pomoc w demontażu tych lamp, czy trzeba ściągać przedni zderzak
Nie trzeba zdejmować zderzaka. Odkręcasz kierunek, odkręcasz torxy lampy i trzeba pokombinować żeby wyszła. Lekko pod skosem do góry i w bok i wyłazi. Można też delikatnie ucisnąć zderzak, ale ja wyjmowałem bez tego.
[inline:_koda_octavia_red_lady_13170.JPG]
Přední světla Devil Eyes
Tyto světla jsou na trhu přibližně rok a za tu dobu se staly stejným hitem, jako jsou třeba litá kola Hanzo. Podívejte se na fotky,
phoneman, POPIERAM !! To nie jest Jakaś stara honda civic czy bmw e36 gdzie wszyscy ładują angel eyes :wink: Ja osobiście mam przerobione ori lampy (przed lf) i właśnie wsadzony w Przeciwmgielne slim hida, i wyregulowane, i nie oślepiają Więc jeśli kogoś odrazu nie stać na ori xenon to polecam
nie kazdy musi zakładac to co tobie sie podoba
Nigdzie nie napisałem ze musi Oczywiście jest to rzecz gustu, jednak tylko doradzam, bo widziałem na żywo. Wiadomo że każdy założy co chce, Samochód ma się podobać właścicielowi
Lampki Bardzo ładne ale moim zdaniem lepiej by wyglądały gdyby diody były proste bez tego zaokrąglenia do góry. Octavia jest kanciata i takie półkole nie bardzo mi tu pasuje. Takie moje zdanie.
takie światełka były kiedys na alledrogo za 1200 zł , za długo się zastanawiałem i przepadły ....
To były te, które kosztowały ponoć 4000zł/kpl za nowe?
Jeśli ktoś stylizuję auto na rajdówkę lub Scouta to ideał.
Swoją drogą światła za pewne do wykonania we własnym zakresie, ale bez homologacji będą.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Ja wiem, że nie miały, ale widziałem kiedyś właśnie Octavie stylizowaną na coś w stylu WRC z wielkimi halogenami w zderzaku i wyglądało z tymi soczewkami bardzo fajnie. Widziałem też takie światła w serii i nie przemawiają do mnie, choć ze zderzakiem z RS już by się fajnie komponowały.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
No dobra... skoro powoli zrobiliśmy małego off topa (może to i lepiej niż zakładać nowy temat) to może ktoś wie co ta za zderzak w tej tuningowanej, białej octavce I na środkowym zdjęciu w banerze OCP? :?
RALF napisał/a:
takie światełka były kiedys na alledrogo za 1200 zł , za długo się zastanawiałem i przepadły ....
To były te, które kosztowały ponoć 4000zł/kpl za nowe?
Jeśli ktoś stylizuję auto na rajdówkę lub Scouta to ideał.
Swoją drogą światła za pewne do wykonania we własnym zakresie, ale bez homologacji będą.
Ponieważ ewentualni chętni nie maja gdzie zasiegnąć wiadomości wrzucam co nieco
zamontowane w maju tego roku.koszt 910pln z przesyłka
-wtyczki pasuja bez problemu
-żarówki soczewka mijania H1,drogowe H1 górne,halogen H3 dół
-brak mozliwości przykręcenia ucha pod kierunkiem(chyba że do montażu zdejmiemy zderzak)w niczym nie przeszkadza
-ciężko wchodzą jak ori ksenon
- brak oznaczenia dr,drl na kloszu
do zmiany poszło
-zamontowane orginalne silniczki poziomowania pasują bez przeróbki
-żarówki kierunków na chromowane
-hid 6000 slim w soczewki
-aby ksenon nie gasł w momęcie włączenia długich mostek na włączniku pod kierownicą
co do świecenia orginalne H1 dawały lepiej ja stare H4 w starych lampach,
Hidy nieporównywalne do żarówek nie oślepiają jadących,brak reakcji niebieskich
do całości nie pasował chrom na grillu więc wylądował carbon i dołożone spryski sprawne
ogólnie lampy za tą cenę mogę polecić
fotki poniżej
Komentarz