Czy ten zderzak od RSa ma miejsce na spryskiwacze ?? Bo chciałbym sobie tez taki sprawić. A mam u siebie ksenony a z tego co wiem kazde auto z ksenonami musi miec jakis system czyszczacy (nie wazne czy sie sprawdza czy nie ale musi byc). A niechce zeby moj dowod rejestracyjny polegl za taki drobiazg.
Ja właśnie taki zakupiłem bez otworów, ale zaprzyjaźniony lakiernik nie widział żadnego problemu w przełożeniu spryskiwaczy ze starego zderzaka, pasuje jak ulał.... :lol:
Nowlasnie rozchodzi sie o to im wiecej roboty tym wiecej mamony idzie w zapomnienie. Ale w sumie warto sie poswiecic bo ten zderzak jest piekny.
po 1: ładniejszy i ma większe otworki, a więc więcej powietrza łyka dieselek
po2: u mnie koszty zamkneły się w kwocie 500zł wraz z zakupem zderzaka (czasami w dwa miesiące wyjeżdze więcej paliwa)
po3: Stary sprzedałem za 240zł... :szeroki_usmiech
Ale w razie co to tylko dokladka idzie do kosza lub pomalowac na nowo, a od RS to juz praktycznie caly zderzak idzie do smieci.
A właśnie,że nie !! Dwa tyg wcześniej miałem nie miły poślizg na stacji benzynowej (była szklanka) i przyrżnołem w krawężnik odzielający dystrybutor (taki betonowy wysoki) uderzyłem prawym bokiem zderzaka RS-a, prędkość była niewielka, ale uszkodziłem intercooler i zderzak pękł w paru miejscach...
oddałem go do regeneracji i facet mi go pospawał ze nic nie widać... :szeroki_usmiech
oddałem go do regeneracji i facet mi go pospawał ze nic nie widać... :szeroki_usmiech
A jaki koszt takiego zabiegu? i jak gosciu tak dobrze pospawal to moze dopisz go do topicu o polecanych warsztatach.Nic nigdy nie wiadomo ,moze sie przydac :wink:
A nie trzeba tez zmienic belki pod zderzakiem?? Podobno jest inna i zderzak od po lifcie nie pasuje do przed liftem. Trzeba ponoc ta belke zmienic??
nic nie trzeba zmieniać (chyba, że ktoś lubi :wink. Belkę wystarczy minimalnie dopasować - ma inny kształt przede wszystkim ze względu na inny kształt reflektorów k także przy zmianie zderzaka pamiętaj o wymianie atrapy i reflektorów, wiązek elektrycznych i paru dodatkowych dupereli.
A więc tak koszt malowania 350zł + 100zł spawanie zderzaka... robocizna to 30zł za roboczogodzine u niego przyczym musze zauważyć, że facet robi na prawdę piękną robote. Chodzi mi o to, że doskonale rozumie klienta i nie odwala roboty bo musi tylko dokładnie ogląda uszkodzenie i mówi co należy zrobic. Okazało się, że po uszkodzeniu przesuneła mi się lampa i pojawiły się szpary między maską,a błotnikami. Facet wszystko spasował tak jak było oryginalnie. Nawet siatke tuningową spasował mi we loty bo stara wyleciała. Dodatkowo zaprawił mi wszystkie uszkodzenia odkamyków na masce i błotnikach (nie prosiłem go o to). Baaa... zdobyty intercooler który mu dostarczyłem, był używany, facet sprawdził jego szczelność i dokładnie oczyścił (inny założyłby taki jaki mu przywieziesz) adres dzis wstawie do danych bo naprawde warto. k
Mam pytanie.Posiadam Octavke z 99roku i chciałbym zmienic jej zderzak przedni na model poliftingowy, lub jak tu wyczytałem RS .Czy jest to możliwe i jakie są koszty takiego zabiegu.
Pozdrawiam
Komentarz