kolego pojedz do jakiegos kolesia ktory zna sie na Vag-u i niech ci sprawdzi zapłon. U mnie to pomoglo.
[O1] klimatyzacja
Zwiń
X
-
wow ale chyba uzywka lub z jakiegos anglika bo nowa hmm kosztuje wiecej
zapytaj www.autoklimat.pl
czy warto mysle ze takET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez meo14dzięki splawik ,już do nich dzwoniłem ,koszt klimatronika 3300zł,ale zastanawiam się czy w ogóle się opłaca inwestować .
W sumie ja mam w swojej Octavii klimatyzację, ale w ciągu roku przejechałem Skodziną 10.000km, z tego z klimą może 1000... - gdybym jej nie miał, to bym nie zakładał...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12W sumie ja mam w swojej Octavii klimatyzację, ale w ciągu roku przejechałem Skodziną 10.000km, z tego z klimą może 1000... - gdybym jej nie miał, to bym nie zakładał...
Ja nie mam, jezdze autem na wakacje do roku i wiem ze mi klimy masakrycznie brakuje latem. Tyle w temacie. Pomimo ze robie 20-25 tys. km rocznie, to uwazam ze klima to naprawde fajna rzecz.
Co do inwestowania - rowniez sie nie zgadzam. Klima do auta bez klimy to jest inwestycja. Po pierwsze rosna szanse diametralnie, ze jak bedziemy sprzedawac auto, to sprzedamy je znacznie szybciej, po drugie auta z klima w dodatku tdi chodza po pare tysi wiecejByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroZamieszczone przez Agamek12W sumie ja mam w swojej Octavii klimatyzację, ale w ciągu roku przejechałem Skodziną 10.000km, z tego z klimą może 1000... - gdybym jej nie miał, to bym nie zakładał...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12W sumie ja mam w swojej Octavii klimatyzację, ale w ciągu roku przejechałem Skodziną 10.000km, z tego z klimą może 1000... - gdybym jej nie miał, to bym nie zakładał...
fakt może jest trochę roboty wł./wył. bo temperaturki sobie nie możemy nastawić ale nie wyobrażam sobie jazdy autek bez klimy
jak ktoś rocznie lata 1000km w warunakch używania klimy to napewno nie ma sensu wydawać ponad 3kzł,
osobiście i pewnie nie tylko (bo sporo ludzi tak jeździ) zdarza mi się pokonać 1kkm w ciągu jednego dnia i wyobraź sobie kolego jak musi się czuć kierowca który pokonał kilkaset kilometrów w 30' upale :wink:
może to jest właśnie inwestycja w życie :diabelski_usmiechNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroCo do inwestowania - równiez sie nie zgadzam. Klima do auta bez klimy to jest inwestycja. Po pierwsze rosna szanse diametralnie, ze jak bedziemy sprzedawac auto, to sprzedamy je znacznie szybciej, po drugie auta z klima w dodatku tdi chodza po pare tysi wiecej
ale jak mówię, do tego tematu trzeba podejść indywidualnie...
Komentarz
-
-
meo14, jak sie silnik nagrzeje to tak, napewno nie jest tak, ze od razu po wlaczeniu silnika masz ciepelko.
Ponadto przydaje sie, bo nie musisz lawirowac temp, ze raz Ci zimno, raz goraco. Ja przy zwyklym ogrzewaniu co chwile zmieniam nawiewy bo raz mi zimno w nogi, a raz szyb y paruja :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Vinium_kwiecien, ja montowałem u siebie klimatronika w znanym szeroko zakładzie w Piotrkowie Tryb. Koszt całkowity 3tys. I mam auto pewne, sprawdzone, niekombinowane, nie bite z niekręconym licznikiem... bo moje I z klimatyzacją
Viniu,
w takim razie uprzejmie proszę o podanie jakichś dokładniejszych namiarów na "znany szeroko zakład z Piotrkowa".
adres strony, mail, telefon...
zakładam, że za tę cenę klimatronik nie był nowy, tylko wyjęty z jakiegoś walniętego egzemplarza?
Ile czasu trwał montaż? (bo dotąd wszyscy wspominali, że do tego trzeba pół silnika rozebrać)
pzdr,
Marcin
Komentarz
-
-
m_kwiecien,
Oczywiście, większość elementów nie jest nowa i trzeba się z tym liczyć. Jednak firma daje rok gwarancji i się z niej wywiązuje. Ja np. byłem w ten weekend u nich w zakłądzie, bo miałem wrażenie, że coś mi huczy po włączeniu klimy. Okazało się, że sprężarka juz padała, więc w ramach gwarancji została wymieniona i teraz mam ciszę jak makiem zasiał. W ramach rekompensaty gratis podłączono mi CB bezpośrednio pod akumulator
A swoją montowałem w styczniu i trwało to trochę ponad 11 godzin. Ponoć trzeba rozbebeszyć sporo w ucie, ale ja zostawiłem auto na cały dzień , przyszedłem wieczorem i było gotowe. Przezornie wolałem na to nie patrzeć
Z Warszawy masz rzut beretem więc raczej bym się nie zastanawiał
Komentarz
-
Komentarz