Czy kiera od RS-a bedzie pasowac do mojej Octavki?
Witam koledzy
Mam pytanko czy kiera do RS-a ta trojramienna bedzie pasowac do mojej skody octavki? Moze mi ktos podpowiedziec?
Interesuje mnie jeszcze czy ktos moze montowal sobie jakies fajne rygielki i czy nie ma z tym wiekszego problemu?
Dodatkowo interesuje mnie czy mozna gdzies dostac galke od RSa z tym metalowym wkladem na ktorym sa wyrysowane biegi? Bardzo chcialbym cos takiego zamontowac u siebie!
Czy w dieslach mozna montowac stozki?
To narazie tyle Mam nadzieje ze nie za duzo
Czekam na wiesci koledzy
rygielki montuje się wykręcając stare i wkręcając nowe tylko trzeba uważać żeby ten drut na który wkręcamy nam na bok nie uciekł bo wtedy trzeba tapicerkę zdejmować
gałka od RSa pasuje- poszukaj w dziale giełda- ogłoszenia może ciś znajdziesz a jak nie to uderz do któregoś z fotumowych handlarzy częściami
[ Dodano: Czw 08 Sty, 09 13:59 ] rubik_83, co do filtra
Siemasz maru Jak jestes na forum to wejdz na gadu bo napisalem CI wiadomosc w sprawie naklejek i brelokow Rygielki w sumie zmienialem w golfie wiec tu zasada jest podobna tylko chodzi mi o to ze musze chyba kupic takiej dlugosci jak oryginalne zeby chowaly sie do konca po zamknieciu auta jak oryginalne! Nie wiesz czy RS-y mialy jakies rygielki metalowe??
[ Dodano: Czw 08 Sty, 09 14:17 ]
To w takim razie smialo moge zapomniec juz o stozku!!!
A co myslisz o dodaniu paru koni przez sczipowanie bryki??
[ Dodano: Czw 08 Sty, 09 14:21 ]
Czy wszystkie RS-y mialy 6 biegów???
[ Dodano: Czw 08 Sty, 09 14:31 ]
Czy wie ktos czy mozna kupic do Octavi 1 oryginalne xenony???????
Czy wie ktos czy mozna kupic do Octavi 1 oryginalne xenony???????
z tego co pamiętam kolega speedy sprzedawał ori xenony.
Jak będziesz kupował kierownice od rs'a to odrazu z poduszką?
Pamiętaj że w takiej kierownicy jest mniejsza poduszka i tak łatwo jej nie dostaniesz.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
dzieki kolego
Wlasnie sledzilem na allegro czy mozna kupic cos takiego i juz dostrzeglem roznice miedzy moimi swiatelkami a oryginalnymi xenonami bo nie kumalem czaczy z tej kwestii
Teraz juz wiem ze lampa musi miec 2 soczewy Jedna na przeciwmgielne a druga na xenony! Ale kompletna lampa to droga zabawka
Jesli chodzi o kiere to kupilbym oczywiscie kompletna z poduyszka i wszystkimi bajerami tylko chodzi mi o to czy bez probelmu mozna je zamienic i nic sie snie stanie Czy wieloklin jest taki sam itp
rubik_83, z tego co sie orientuje powinna pasowac bez problemu.
Ori xenon z tego co pamiętam speedy mial po 1650 zl
Tyle ze do xenona musisz miec spryskiwacz na lampy
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
rubik_83, gg sprawdzę w domu i odpiszę na PW
Kierę musisz sprawdzić bo nie wiem-koszt 400-500zł
RSy miały chyba aluminiowe rygielki a L&K napewno miały wiem bo sam mam
Xenony ori to koszt około 1500zł. pamiętaj że musisz do tego dołożć spryski i poziomowanie żeby było wszystko legalne. ale jak widzę masz auto przed liftem więc lampy nie będą pasowały tak o... musisz zmienić grill lampy kierunki zderzak i pas przedni...
to chyba na tyle jak coś to pisz jeszcze
rubik_83, ja w swojej o1 wymieniłem kierę jak i gałkę zmiany biegów na tą z rs-a. Gałka pasuje bez problemu i jest do skrzyni 5-biegowej (tzn. na emblemacie jest 5 giegów). Co do Kierownicy to pasuje bez problemu. Sam spokojnie zmienisz (wymiana kierownicy opisana jest na forum).
tylko nie wiem czy warto... kiera 500zł gałka i rygielki 150zł (ale to żaden koszt... )nie wiem tylko czy kolega rubik_83, przełknie wydatek na mod pod xenony :roll: tu już cały przód trzeba zmienić. co prawda stare części można sprzedać ale i tak sporo trzeba zainweścić :roll:
No to dzieki
Te rygielkie ciekawie wygladaja Wlasnie chodzi mi o to zeby kupic oryginalne klamoty do mojej octavi a nie jakies zamienniki Dlatego szukam oryginalnej galki i kiery Te rygielki tez jestem ciekaw czy to sa zamienniki czy oryginaly??
Z tymi ksenonami to wydaje mi sie ze kupie lampy bez wiekszego problemu pasujace do mojego modelu bez zmiany tych wszystkich rzeczt MARU 123
Ktos ma jakis ciekawy pomysl na alusy? Te 17-ki od RSa jakos mi sie srednio podobaja Moze jakies 18-ki czy nie ma sensu katowac auta?
Tak
Tuning to moje hobby! Musialbym wam pokazac co zrobilem z moim golfikiem 3
Ale tu sprawa wyglada inaczej.... To za drogie autko na maxi tuning Tu chcialbym wprowadzic tylko zmiany kosmetyczne polegajace na wlozeniu oryginalnych zamiennikach zeby troszke lepiej sie prezentowalo... takie jak galka i kiera od RSa... jak rygielkie... jakies alu... Mam 16-ki oryginalne ale juz je licytuje i chce zalozyc cos wiekszego ale chyba wybiore 17-ki tak jak wiele osob mi mowi bo to na nasze drogi jest maximum!!!
PS CIezko znalezc oryginalna galke i kiere od RSa Moze ktos ma jakies dojscia Najlepiej jak beda nowe!
Jeszcze jedno pytanie
Jutro musze juz zarejstrowac autko i waham sie czy wziasc normalne tablice ze standardowymi numerami czy z wybranym przez siebie napisem????
Mozecie mi cos doradzic? Co wy o tym sadzicie?
Prosze o jakies podpowiedzi
rubik_83, widzę że chciałbyś zrobić wszystko zaraz na już spokojnie bez emocji. posiez trochę na forum popatrz poczytaj przemyśl wszystko staraj się dosatrzegać różnice między modelami szczególnie między przed i po liftingiem bo to nie wszystko ładnie pasuje i nie wszystko da się założyć... po prostu szkoda żebyś się miał potem zawieść i denerwować na swoją czeszkę- ot to taka moja rada :szeroki_usmiech ale oczywiście zrobisz co będziesz chciał powodzenia!
Komentarz