[ 02 ] zmiana kierownicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Hiv
    Rider
    • 2011
    • 311

Myślę o zmianie swojej kierownicy na taką od O2 FL RS
    Moja skórzana wielofunkcja jest w świetnym stanie ale tamta po prostu mi się bardzo podoba.

Czy nie będzie problemów z działaniem wielofunkcji? Wersje poliftowe mają troszkę inne ułożenie przycisków i dodatkowo rolki. Jakie one spełniają funkcje?

Czy są kierownice z przełącznikami biegów do DSG?
    O2 skradziona - szukam nowej

Komentarz

• jago7270
      Elegance
      • 2008
      • 815

Zamieszczone przez Hiv
      Czy nie będzie problemów z działaniem wielofunkcji?
      nie będzie problemu,pod warunkiem wymiany pozostałych modułów współpracujących z kierownicą(gatawey,moduł kierownicy,manetki od kierunków,tempomatu,sterowanie MFD),
      rolki spełniają podobne funkcje jak stara kierownica(można je odpowiednio zakodować),
      kierownice są z manetkami DSG
      Jacek

Komentarz

• Hiv
        Rider
        • 2011
        • 311

Gatawey będę zmianiał bo podobno musi być nowy po zmianie radia na Bolero.
        Moduł kierownicy? Gdzie to jest i jaki numer?
        Manetki? Nie mogą być te które mam teraz?

Co do DSG to są to manetki czy przyciski? Czy kierownica od RS przed FL a mająca DSG też ma manetki do ręcznej zmiany biegów?
        O2 skradziona - szukam nowej

Komentarz

• Marillo
          Drive
          • 2011
          • 81

Witam

Mam zamiar zmienic kierownice w swoim aucie na taka skórzaną z multifunkcjami ( efekt taki po obejrzeniu jak to wygląda w samochodzie forumowicza DEO - pozdrawiam ) w związku z tym mam pytanie, czy jesli zmienię kierownice na MF to i muszę airbag wymienic? czy tez sie nada airbag z mojej kierownicy ? (mam kierownice czteroramienną) ale po tym co wyczytałem na forum , to musiałbym zmienic tez moduł pod kierownica jesli tak to o jakim oznaczeniu powinienem szukac modułu aby obsłużył kiere MF ? . Mam w planach również założyc tempomat i jezeli ktos wie o jaich numerach powinienem kupic to prosze o odpowiedz. Moze ktos z użytkowników miałby na zbyciu kierownicę skórzaną MF i tempomat w jakiejs rozsadnej cenie ?

Pozdrawiam
          Raz na wozie , raz pod wozem ,raz w nawozie....

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

Marillo, airbag pasuje ze starej. Moduł pod kierą trzeba zmienić. Jak chcesz zakładać tempomat to warto to zrobić za jednym razem, żeby dwa razy nie rozbierać. Jaka manetka to zależy co masz założone teraz ( może być zespolona lub nie - napisz jaki rocznik auta ).

Po części zwróć się do kolegi misiek_wro. Jakby co to mam kierę MF ( używka jak nowa po 11 tyś km razem z kabelkiem ).
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Marillo
              Drive
              • 2011
              • 81

Marillo, airbag pasuje ze starej. Moduł pod kierą trzeba zmienić. Jak chcesz zakładać tempomat to warto to zrobić za jednym razem, żeby dwa razy nie rozbierać. Jaka manetka to zależy co masz założone teraz ( może być zespolona lub nie - napisz jaki rocznik auta ).

Po części zwróć się do kolegi misiek_wro. Jakby co to mam kierę MF ( używka jak nowa po 11 tyś km razem z kabelkiem ).

Witam

Jestem chętny na kierownice skórzaną MF napisz tylko jaka cena by Ciebie interesowała.
              Rocznik auta 2010r i data produkcji to 09.04.2010

Potrzebowałbym się własnie dowiedziec jaki sterownik pod kierownicę będę potrzebował.
              Napiszę do misiek_wro.

Pozdrawiam

Komentarz

• kowal 2002
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 5161

Marillo, no to manetkę masz prawdopodobnie dzieloną ( zmiana na zespoloną była teoretycznie od 06.2010 ), ale to wszystko sprawdzi Ci dokładnie misiek_wro.

BTW
                Za kierę z kabelkiem chce 300pln.
                Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Marillo
                  Drive
                  • 2011
                  • 81

BTW
                  Za kierę z kabelkiem chce 300pln.
                  W porządku cena do zaakceptowania , przeslij mi kilka zdjęc na maila lub na priva. Tylko ze ta kiere bym kupił gzdies koło 20 wrzesnia jesli pasuje Tobie to tak możemy sie dogadac.

[ Dodano: Nie 11 Wrz, 11 20:01 ]
                  Witam

A więc jestem po zmianie modułu kolumny kierowniczej w ASO i wszystko smiga jak należy sterowanie radiem ,odbieranie/zakańczanie rozmowy, tempomat ,natomiast nie mam jeszcze maxi dota ale i to sie zmieni mam nadzieję już niebawem :szeroki_usmiech przypominam że miałem moduł z końcówką CQ a założony został z końcówką CF ( to dla tych co im nie chce się szukac)

Pozdrawiam Marillo

Komentarz

Pracuję...