jutro kupie i doleje, bo mam idealnie na minimum. Dolać tak na połowe zakresu min-max ?
Dynamiczne ruszanie - nie koniecznie z kreski
Zwiń
X
-
Gość
Chcecie recepty? Recepta jest taka żę ćwiczyć ćwiczyć i raz jeszcze........Nikt wam złotego środka nie sprzeda, bo go niema.
Uczysz się ruszać niby wychodzi ok, robisz wydech, charakterystyka się zmienia i od nowa.
Co program to inna technika po mojemu.
Żeby ten temat opanować trzeba niestety trochę gumy zostawić na drodze, teoria nic tu nie pomoże, tylko Praktyka!!!!!!!
Komentarz
-
Sposob jest raczej dosc prosty - nie zapalac gumy na starcie, ale tez nie zdlawic silnika i zmieniac biegi w mgnieniu oka.
Jak do tego dojsc? Tak jak napisal Bond - troche pocwiczyc.
Aha - jesli to ma sluzyc wyscigom rownoleglym to polecam sposob Malysza , czyli nie myslec o celu tylko o kolejnych krokach i nie patrzec na przeciwnika. Zwlaszcza jesli jest mocniejszy.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Re: Dynamiczne ruszanie - nie koniecznie z kreski
Zamieszczone przez xekonWitam,
Skoro w kilku tematach mogliśmy przeczytać wypowiedzi Kolegów klubowych nt prawidłowego sposobu na dynamiczne ruszenie - zwaram się z prośbą o dokładne opisanie jak się powinno i czego się nie powinno robic
Pozdrawiam
Mocnym Dieslem ruszam z 2,5 tyś z wyłączoną trakcją i po starcie ruszam jakby pulsacyjnie naciskając pedał gazu….
Słabszym… wciskam gaz na 3tyś i denko, kręcę go do 4,5 i next bieg…
Ale wydaje mi się, że temat rzeka…dlatego że każdy kto kombinuje z silnikiem, czy programem to ma go indywidualnie zestrojony, więc to zaprzecza temu żeby podać dokładną procedurę startową. :wink:
Pozdrawiam k
TymonŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSnie myslec o celu tylko o kolejnych krokach i nie patrzec na przeciwnika. Zwlaszcza jesli jest mocniejszy.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Sposob jest raczej dosc prosty - nie zapalac gumy na starcie, ale tez nie zdlawic silnika i zmieniac biegi w mgnieniu oka.. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Najlepiej jakies drag radiale! :diabelski_usmiech :lol:
Tak serio - nie mam wiedzy - wydaje mi sie, ze na takie moce jakimi dysponujemy wystarczy obojetnie jaka opona dobrego producenta z troche wyzszej polki.
Wazne, zeby byla w dobrym stanie a nie zmeczona tysiacami kilometrow i wieloma sezonami.
No i warto zawsze troche ja rozgrzac przed startem - ma to dosc istotne znaczenie.TDI 205PS
Komentarz
-
Komentarz