Wycinanie katalizatora 1.6 55kw AEE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • owocmg
    Classic
    • 2010
    • 26

Witaj w klubie Skoda - dobry wybór.

Na pewno warto sięgać po O2, ale wiadomo, inna kasa za nową. Ja tez ze wzgledów rodzinnych i finansowych kupilem O1 kombi i jestem zadowolony. W sumie to wszyscy jestesmy. Owszem, malo miejsca z tyłu jak duza osoba z przodu, ale z tyłu przez najblizsze lata dzieciaki będą głównymi pasazerami, wiec miejsca dla nich za mało nie jest.
    Ja co prawda mam zagazowaną benzynke, ale O1 to sprawdzone konstrukcje.
    Decyzja należy do ciebie.

I oczywiscie pytaj o auto forumowych dilerów, napisz do kolegi Danielcio. Na pewno opłaci się wizyta w Krakowie. My teraz zamawiamy pod Wawelem drugie autko - nową Fabie dla rodziców.

Pozdrawiam
  • longiermartin
    Classic
    • 2008
    • 34

witam wszystkich Po pierwsze po czym mozna poznac ze katalizator padl czy wogole pada bo od dluzszego czasu mam buczenie w srodku ale nie wiem co jest grane wszystko juz sprawdzilem.A dwa co mi da wyciecie katalizatora i zamias katalizatora moge stumienice wsadzic ?

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

longiermartin, rozumiem, że zapoznałeś się z tematami które są już obecne na forum :?: dotyczącymi katalizatorów, strumiennic i wywaleniu kata w benzynie ...
      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• AndiT
        Rider
        • 2008
        • 332

Zerknij sobie w ten temat, jest on co prawda o TDI, ale o benzynie tez cos jest:

Tak na szybko:
        Strumienice sobie odpusc.
        Padajacy katalizator po analizie spalin najprosciej poznasz.
        Co Ci da wyciecie katalizatora? Hmm... duzo by pisac, wiec zapoznaj sie w wszystkimi watkami o katalizatorach to rozjasni Ci sie temat. Ty masz benzyne wiec musisz sprawdzic czy wogole istnieje u Ciebie mozliwosc wyciecia, tzn czy przypadkiem nie masz tam gdzies czujnikow od sondy. Ja znam temat od strony diesla, wiec jak jest w twoim przypadku nie wiem, ale jak napisalem wczesniej
        M47N2

Komentarz

• S3 CHRIS
          Elegance
          • 2006
          • 979
          • Octavia I (1U2)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

w 1.6 jest tylko jedna sonda wiec mozesz wyciac kata

wpier wykonaj analize spalin jak wyjdzie ze lambda jest kosmiczna kat niezyje

strumienica pic na wode...
          ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• Tomcio
            Ambiente
            • 2008
            • 162
            • Opel

Miałem ten silnik w VW Polo Variant 1998.
            Kupilem go jak miał 60 tys km. i przejezdziłem do przebiegu 270 tys.km
            Przy ok.200 tys zauważylem lekki spadek mocy i okazało się,że puszka w której znajduje się katalizator bardzo się nagrzewa.
            Rozciąłem puszkę i okazało się,że kanaliki są w większości pozatykane.
            Wybebeszyłem więc tą puchę i pospawałem ją na nowo.
            Autko zaczęło lepiej się zbierać ale zyskało przez tą pustą puszkę taki cichy rezonans przy dodawaniu gazu.
            Jeśli chodzi o sondę to jest tylko jedna przy kolektorze wydechowym-więc o to się nie martw.
            Auto było zasilane gazem LPG przez całą eksploatację-tylko rozgrzewałem do 70 st.C na benzynce.

Komentarz

• Janinho
              Rider
              S_OCP Member
              • 2008
              • 390
              • Octavia II (1Z3)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez AndiT
              czyli jak będzie przekraczał jakąś tam normę to znaczy, że można pomyśleć nad wywaleniem kat?

ja już mam 200 000 prawie nalatane i ostatnio mechanik sam mi to proponował
              >>>Moja Octavka<<<

Komentarz

• S3 CHRIS
                Elegance
                • 2006
                • 979
                • Octavia I (1U2)
                • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Janinho
                Zamieszczone przez AndiT
                czyli jak będzie przekraczał jakąś tam normę to znaczy, że można pomyśleć nad wywaleniem kat?

ja już mam 200 000 prawie nalatane i ostatnio mechanik sam mi to proponował
                tak a dokładnie lambda zakres tolerancji 0,97 - 1,03
                ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

Pracuję...