Witam mam problem z Octavią otóż do tej pory było OK ale zdarzyło się że nie można jej uruchomić czyli po włączeniu zapłonu silnik tak jakby chciał załapać ale po chwili zaczyna kręcić jakby nie miał sprężania były sprawdzane zawory w pompie była zdejmowana głowica do sprawdzenia wszystko jest OK po złożeniu auto odpaliło i jeżdziło jeden dzień rano przy mrozie odpaliło lecz po południu znowu to sama kręci jak szalony ale nie pali czy ktoś mi pomorze??????
OI - siedzenia z seata
Zwiń
X
-
OI - siedzenia z seata
No więc wczoraj moja OI dostała siedzenia z Toledo jakiejś wypasionej wersji... (identyczne jak Leon Cupra) i podłokietnik z A4
Wielkie dzięki dla Maru123 za nieoceniona pomoc , który pewnie powiesi tu nawet zdjęcia z całej operacji....
Generalnie, tak:
- montaż siedzeń to absolutny P&P;
- podłokietnik - cóż troszkę się zeszło było, ale Polak to zawód więc daliśmy radę...
Całość - dała rewelacyjny efekt, komfort i wygoda na seatowskich fotelach - bez porównania do ori.
Ori fotele skodziankowe w "giełdzie".impreza integracyjna? symulacja rajdu? wyprawy Afryka i Azja, co-driving w N'kach/WRC ? -> dzwoń, pisz chętnie pomożemy
o syfie czytaj:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24429
-
-
Zamieszczone przez salvadoMast, duża mężczyzna jesteś kolego :-)
więc tak:
potrzebne nam było:
-wino
-klucz 13
-wkrętak płaski i gwiazdka
-torxy
-szmatka do czyszczenia i jakiś płyn
-odkurzacz
czas operacyjny 2-3 godziny (z czego 1,5h rzeźba żeby zamontować podłokietnik :rant :rant :rant )
zaczynamy od:
auto na początku wyglądało tak:
demontaż foteli przednich:
1 najpierw wypinamy wtyczki elektr. od grzania foteli i poduszek
2 przesuwamu fotel do przodu i zdejmujemy zaślepki z prowadnic odkręcamy śrubki i zdejmujemy plastikowe osłonki.
3 przesuwamy fotel do tyłu i odkręcamy 2 śruby mocujące fotel z przodu (klucz 13)
4. wysuwamy fotel energicznie do tyłu i wyjmujemy z auta-możemy przy okazji dokładnie odkurzyc tapicerkę do której normalnie nigdy nie mamy takiego dostępu)
aby założyć nowy fotel czynności powtarzamy w odwrotnej kolejności :wink:
aby wyjąć tylne fotele:
1. podnosimy siedziska do góry i wypinamy z zawiasów
2. kładziemy oparcie foteli i wkrętakiem odbezpieczamy zamek który znajduje się pprzy krawędzi przegrody pasażerskiej i bagażnika, przy drzwiach
3. wysuwamy oparcie fotela z zawiasów
4. jako że seatowskie fotele mają 3 pasy odkręcamy skodowskie zapięcie pasa po ptronie pasażera i zakładamy seatowskie z dodatkowym uchem
5. powtarzając czynności w odwrotnej kolejności zakładamy tylna kanapę
po wszystkim wyglada to tak:
jak się troche jeszcze ogarnę to może wstawię dokładniejszy opis :wink:
Komentarz
-
-
no proszę proszę ładnie to wygląda
gratkiOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
no - jest piknie
co do pytania o komfort, - jest ok mam 191cm i jest znacznie lepiej niż w serii...
fakt faktem, że dość blisko kierownicy zawsze jeżdżę - zostało ze sportu :wink:impreza integracyjna? symulacja rajdu? wyprawy Afryka i Azja, co-driving w N'kach/WRC ? -> dzwoń, pisz chętnie pomożemy
o syfie czytaj:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez salvadoPrzybyło choć kilka symbolicznych cm?
ni i wygląd myślę ciekawszy :wink: na wiosnę pranie całej tapicerki w środku i będzie jak ta lala :szeroki_usmiech
aaaa... zagłówki ori z seata
Komentarz
-
-
Maru 123, mam identyczne fotele i podzielam twoje zdanie, jest mega różnica między seria (przed FL w moim przypadku) a tymi z TS. Szczególnie przez pierwsze km, kiedy czuję się to trzymanie boczne. Zupełnie jak bym jeździł innym samochodem.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Maru 123, :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech dobre porównanieOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
foteliki I klasa !!!, jeszcze za tą cenę :shock:
a powiedzcie koledzy bo ja też czynie poszukiwania fotelików ale z chęcią czarną skórkę:
- jak jest z tylną kanapą w sensie - czy ta z seata składa się tak samo jak ori octavki? tzn. siedzisko na zawiasach podrywamy do góry i kładziemy na oparcia przednich foteli przez co tylne oparcia da położyć płasko równo z podłogą bagażnika, czy tu takiej opcji nie ma :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cysterniarzfoteliki I klasa !!!, jeszcze za tą cenę :shock:
a powiedzcie koledzy bo ja też czynie poszukiwania fotelików ale z chęcią czarną skórkę:
- jak jest z tylną kanapą w sensie - czy ta z seata składa się tak samo jak ori octavki? tzn. siedzisko na zawiasach podrywamy do góry i kładziemy na oparcia przednich foteli przez co tylne oparcia da położyć płasko równo z podłogą bagażnika, czy tu takiej opcji nie ma :?:
Witam, wszystkich ponownie :lol: właśnie wróciłem z trasy w moich nowych fotelach - super
Cysterniarz - co do Twojego pytania, jest dokładnie jak w ori system działania dokładnie taki sam - a co najważniejsze montaż na zasadzie P&P - tylko wkładasz....
Co do ceny - jak napisał Maru123, udało mi się kupić z podłokietnikiem za 350zet (podłokietnik co prawda od A4 ze ździebko inna tapicerką - ale nie rzuca sie w oczy....
Jest jescze jeden plus - tylna kanapa ma 3x zagłówek, bez podłokietnika i środkowy pas 3punktowy - a nie tylko biodro jak w ori...
[ Dodano: Sro 11 Lut, 09 21:57 ]
generalnie z modow wnętrza mojej Sokodzinki mam póki co:
1. skóra na kierownicy
2. skóra na mieszku
3. ciemne szyby ( również przednie)
4. podwójna podłoga bagażnika
5. podłokietnik
6. fotele
7. CB w popiołce
8. wymienione tweetery
teraz dojdą - jak się ociepli 18" 8) czarne.....
[ Dodano: Sro 11 Lut, 09 22:03 ]
Zamieszczone przez salvadoNo to faktycznie taniocha :-)
zerknij z łaski swojej na
Takie?
a mi się Maru123, wydaje że niekoniecznie.... zdjęcie kiepskie ale chyba moje mają masywniejsze boczki i mniejsze zagłówki, chyba :roll: - w każdym razie podobne.
ten plastik o którym piszesz to wajcha od przesuwania - wygląda normalnie w seatowskich fotelach są one standardowo lekko odgiete - przy zdjęciu z góry efekt wyłamania, spoko 8)impreza integracyjna? symulacja rajdu? wyprawy Afryka i Azja, co-driving w N'kach/WRC ? -> dzwoń, pisz chętnie pomożemy
o syfie czytaj:
Komentarz
-
Komentarz