djczas, a próbowałeś zamieniac antenki? Bo z tym też jest różnie wszystko zależy od tego jak antenka się stroi ile w samochodzie jest elektroniki itd. A tak naprawdę to jaki masz problem z antenką w octavii?
TomekH, stały przy wjeździe do garażu po wielokrotnym odkrcaniu skrecaniu motylka powstaje nagar na lączeniu i niechce mi się tego ciągle czyscić poza tym jakośc odbioru na Lemmie jest o wiele gorsza niż na presidencie.
Ja tez sie przymierzam do zakupu CB, ale nie wiem od czego zacza, bo sie na tym nie znam. Antyradar mam, ale ostatnio mi nie pomogl, bo nie bylo szans na hamowanie Wyskoczylem z zakretu i Pan mnie juz namierzal i bylo po zawodach. A tak majac CB pewnie 5 kilometrow wczesniej byl wiedzial, ze tam stoja.
a może założyć antyradar pojawiły sie takie dość ciekawe moim zdaniem
nie wyglada to na anty....
a pozatym informacje podaje w radiu samochodowym (piszczenie)
jak macie rds to powie (napisze) jak daleko jest do obiektu
podłącza sie to pod samochodową antene a trzymać można nawet pod siedzeniem
cena jest również atrakcyjna bo mniej wiecej połowe ceny kobry
[ Dodano: Czw 29 Wrz, 05 22:42 ]
wiecej info na PW jak ktos chce obejrzec "organoleptyznie" to moge na wtorkowego spota zabrac sztuke
SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
a to ma wbodowany antyradar w siebie zostalo wymyslone do zainstalowania na dachu jak ktos lubi wiejski touning a sprawuje sie super nawet bedąc pod siedzeniem albo na tylnej połce jesli chodzi o producenta to niestety nie moge podac namiarów (cena tego ustojstwa to 160zl)
a co do cb to ja mam unidena zainstalowanego pod radiem
SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
michu, jak jest umieszczone pod podłokietnikiem to nie masz możliwości patrzenia na wyświetlacz aby móc oglądać wyświetlacz to trzeba albo centralnie radyjko umieścić lub gdzieś z obok pasażera
A tak a naprawedę to wcale nie muszę patrzeć na wyswietlacz, cały czas mam włączoną 19-stkę a jak chcę sobie z innym mobilkiem pogadać to daje wtedy o np: o dwa do góry poczym wracam na drogowy i cała filozofia zaletą tak zamontowanego radyjka jest to że go prawie wcale nie widać. dostep jest ok a obsługa intuicyjna (po paru godzinkach radyjko obsługujesz bez patrzenia) k
radyjko cb to bardzo proste urządzenie i bardzo przydatne :wink:
Witam.
Oprócz przywitania to mój pierwszy post na forum - postanowiłem dorzucić swoje trzy grosze w sprawie CB, a wygląda to u mnie tak:
Antena President Carolina 160zł zamontowana w miejscu fabrycznej - praktycznie różnice trudne do zauważenia na pierwszy rzut oka, długość porównywalna z fabryczną, dobry zysk energetyczny. Radiowa antena to antena wewnętrzna 40zł wklejona na przedniej szybie przy górnej krawędzi praktycznie od środka zasłaniana przez środkową osłonę przeciwsłoneczną. Przewód od anteny podciągnięty pod siedzenie pasażera
Radio Alan100+ nie montowane na stałe, wciskane pomiędzy środkową konsolę a siedzenie pasażera(no dobra, troszkę zadrapań powstaje) a co najfajniejsze w tej całej zabawie to fakt że jak nie używam to nie kusi amatorów nie swojej własności - idealnie mieści się w tylnym podłokietniku - i naprawdę trudno zauważyć wtedy że używam CB.
Komentarz