klimatronic

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aldermon
    Classic
    • 2010
    • 3

klimatronic

1. Maru 123
    2.loru (potwierdzam)
    3. GrUzLiK (wstępnie)
    4. blackspot
    5. Nexus6
    6.piramida
    7. sesik
    8. oprawca
    9. Luca
    10. fernando

• redi123
    Classic
    • 2009
    • 5

klimatronic

czy mógłby mi ktoś napisać ile kosztuje założenie klimy w o1 2002 tdi i gdzie to można zrobić we wrocławiu

Komentarz

• S3 CHRIS
      Elegance
      • 2006
      • 979
      • Octavia I (1U2)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

nowa od 4500 - 5500 zapytaj www.autoklimat.pl
      ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Dobra, a co trzeba zeby zmienic normalna na automat.

Nagrzewnica kompletna, wiazka, ten wyswietlacz, to cos na desce na gorze - cos jeszcze ??
        Spritmonitor.de

Komentarz

• matfiej
          Drive
          • 2008
          • 41

Szkoda kasy. Lepiej zmienić auto na inne. Ja też miałem zakładać klime do swojej octy ale dałem sobie luz. Musisz liczyć się z kosztem ok 3 tys przy założeniu używki , nowa - :P lepiej nie mówić

Komentarz

• Viniu
            Rider
            • 2008
            • 517

Trochę zze mnie archeolog, ale wrzucę swoje 3 gorsze dla tych, którzy się wahają: montować klimę czy zmienić auto.

Po moich ostatnich przemyśleniach i doświadczeniach odpowiedź mam jedną: jeśli znasz wartość swego auta, nic mu nie dolega, to montuj klimę

Mój przypadek wyglądał następująco: w Szkodniku nie mam klimy w ogóle, więc cos trzeba było zrobić w temacie. W związku z tym, że jestem zagorzałym fanem marki Rover, postanowiłem sprzedać Szkodnika i powrócić do Roverka w wersji 45idt z klimą właśnie. Żona przekonana wiec nie ma przeszkód, aby Szkodnika sprzedać. Szybka lustracja cen na allegro, sesja foto i Octavka na aukcji. Cena "średnia górna" bo auto wychuchane, na bieżąco serwisowane z ori przebiegiem i takie tam.

Tydzień wiszenia na aukcji i zero zainteresowania. Ogłoszenie u nas na forum i równiez to samo. Po jakimś czasie drugie podejście z tą sama ceną i efekt ten sam. Po kolejnym czasie trzecie podejście z ceną o 1tys. niżą jednak kolejna totalna klapa. Zastanawiałem się, czy nie zrobić czwartego podejścia, ale w porę się opamiętałem. Bo wystawiłbym za powiedzmy 13tys. i może ktoś by w ogóle zadzwonił. Wiadomo, że oz zadzwonienia do finalizacji transakcji jeszcze droga daleka, więc jak poszłaby za 11-12tys. to góra. I tak sobie pomyślałem... po co ??

Doszedłem więc do wniosku, że nie oddam dobrego auta, które znam, które jest we wzorowym stanie technicznym za pól darmo... Dlatego też postanowiłem, że zamiast dokładać 3 tys. i za powiedzmy 15 tys. kupić kota w worku z licznikiem cofniętym o 100 a może i 200tys. będe miał bardzo dobrze utrzymaną Octavkę z klimatronikiem.

Ma to jeszcze inny sens. Wiadomo, że Szkodnikiem wiecznie nie będę jeździł... aż tak sentymentalny nie jestem, a za powiedzmy 3 latka ludzie staną się jeszcze bardziej wybredni i wymagający, kiedy klima będzie tak naturalnym wyposażeniem jak koło zapasowe, wówczas zainteresowanie autem bez limy będzie zerowe bez względu na cenę. Dlatego też inwestycję 3 tys. w klimatronika traktuję jako rozłożoną w czasie inwestycję na poczet późniejsze sprzedaży auta. Bo za kilka lat tylko auta z klimą będą sie w ogóle sprzedawały...

To tyle ode mnie
            Pozdrawiam

Komentarz

• pedro
              Ambiente
              • 2009
              • 178

dokładnie popieram też bym sprawdzonego auta nie sprzedał
              Pozdrawiam
              pedro

Komentarz

• kurdesz
                Classic
                • 2005
                • 27

Ja miałem podobny problem jak Viniu. Miałem sprawdzone auto od nowości ale brakowało mi klimy.
                Zdecydowałem się ją dołożyć. Już ponad 3 lata działa bez zarzutu a autkiem przejechałem w tym czasie bezawaryjnie ok 50tys. I mam nadzieję, że jeszcze trochę nim pojeżdżę.

Wszystko zależy od tego jak często lubisz zmieniać samochody :-)

Komentarz

• pedro
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 178

Własnie ja nie lubię, jak mam wszystko robione na czas i tip top to szkoda potem sprzedac takie auto.
                  Kurdesz gdzie zakładałeś klime?
                  Pozdrawiam
                  pedro

Komentarz

• Viniu
                    Rider
                    • 2008
                    • 517

pedro, z innego tematu wyczytałem, że kolega kurdesz, również montował klimę w Piotrkowie
                    Pozdrawiam

Komentarz

• pedro
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 178

kolejny + dla firmy z Piotrkowa
                      Pozdrawiam
                      pedro

Komentarz

• kurdesz
                        Classic
                        • 2005
                        • 27

Tak jest. W Piotrkowie i jestem zadowolony.

Komentarz

• Andrev3
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 6116

Jak się nie mylę to w Piotrkowie też zakładał kolega koja86 także mozesz go zapytać. On przerabial manuala na klimatronic
                          RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• Viniu
                            Rider
                            • 2008
                            • 517

W piątek o godz. 7:00 melduję się na ul. Cytrynowej w Piotrkowie Po powrocie dam znać jak poszło... zakładam, że będzie cacy
                            Pozdrawiam

Komentarz

• pedro
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 178

Zakładasz jak sie domyslam automatyczną?
                              Czyli bedziesz zwiedzał Piotrków
                              Pozdrawiam
                              pedro

Komentarz

• Viniu
                                Rider
                                • 2008
                                • 517

pedro, tak.. klimatronika więc czeka mnie spacer tak gdzieś do ok. godz. 17-18 Wolę nie patrzeć na rozbebeszonego Szkodnika..

edit:

No i klima zamontowana Wygląda jak z fabryki ! W warsztacie podczas demonstracji hulała "jak ta lala"... Obecnie nie ma jak potestować, bo temp ciągle poniżej "0" ale będzie poczekamy do wiosny

No i w ramach "zimowej promocji" cena równiutkie 3tys.
                                Pozdrawiam

Komentarz

• pedro
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 178

teraz upały będą nie straszne 8) ...i mnie to czeka, ale najpierw muszę dobrze przetestowac skodziane. Myśle, że jeden sezon letni przejeżdżę bez klimy, jak autko będzie się dobrze zapowiadało to zostanie na kilka lat i wtedy na pewno bede zakładał.

klima rozumiem, że oryginalna używana?
                                  ile czasu trwał montaż?
                                  Pozdrawiam
                                  pedro

Komentarz

• Viniu
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 517

pedro, tak.. zestaw oryginalny używany, z roczną gwarancją. Czasowo trochę gorzej, bo wyszło równo 11 godzin. Wstawiłem o 7:15 i odebrałem o 18:15.

Najgorsze to to, że nie wiadomo co z czasem robić... bo od 7 rano kszątasz się po Piotrkowie.. a zbyt rozległy nie jest więc kręcisz się w kółko... dla zabicia czasu zostaje galeria Fokus Park (MediaMarkt, kino) albo zaliczać kolejne Msze w Kościele Zaliczysz 4 i masz nadrobione zaległości z ostatniego miesiąca

[ Dodano: Pon 18 Sty, 10 11:32 ]
                                    A właściciel też hula Octą TDi kombi... z silnikiem ponoć podkręconym na 200km Więc pewnie Octavki rozkłada niczym żołnierz Ludowego Wojska Polskiego KaBeKaaK, czyli z zamkniętymi oczami
                                    Pozdrawiam

Komentarz

• pedro
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 178

ja to chyba namiot sobie wezmę jak bebe jechał i do spacia :lol:
                                      Najważniejsze że wszystko gra i buczy-znaczy chłodzi...

Mam w swojej silnik AXR i do niego jest jakies inne mocowanie sprężarki podobno.
                                      Mam nadzieję że i z tym sobie poradzą.
                                      Pozdrawiam
                                      pedro

Komentarz

• Pawko
                                        Drive
                                        • 2009
                                        • 50

Także, żadnych zastrzeżeń, co do firmy z Piotrkowa niema?
                                        Pozdrawiam
                                        Paweł

Komentarz

• adamusiek
                                          L&K
                                          • 2009
                                          • 1123

zgadzam się z Viniu w 100% :wink: , ale z drugiej strony każdy towar ma swojego kupca

też byłem niedawno na etapie sprzedaży samochodu bez klimy (w sumie był to golas), ale udało się

naród zrobił się teraz strasznie wybredny

kupując teraz samochód trzeba myśleć już pod kątem późniejszej sprzedaży (ewentualnie golasa dowartościować)

Komentarz

• Viniu
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 517

Pawko, ja zastrzeżeń nie mam żadnych

Usługa wykonana zgodnie z oczekiwaniami, do tego rabat 300zł, do tego umówiona wizyta w kwietniu celem sprawdzenia czy wszystko jest jak należy przed szczytem sezonu... czegóż chcieć więcej ??

Ja z pewnością będę firmę polecał...

adamusiek, dokładnie... ja też sprzedałem Roverka bez klimy na pniu choć w cale nie miałem zamiaru... dziewucha się uparła, żeby jej sprzedać i to za takie pieniądze, że na aucie po dwóch latach jeszcze zarobiłem !! A jak widać Skoda się nie sprzedała mimo, że z ceny zszedłem już dość nisko... Natomiast dzisiaj jeśli planujemy pojeździć autem 3-5 lat, to szczerze doradzam rozważenie wszystkich argumentów pod kątem późniejszej sprzedaży. Ja o tym nie pomyślałem i mocno sie przeliczyłem w swoich planach. Ale dzisiaj auto jest doinwestowane, doposażone, czeka mnie jeszcze tylko dołożenie elektryki i jakoś to już będzie wyglądało... w ogłoszeniu za kilka lat Następne auto jednak będę kupował rozważniej, tym bardziej, że dzisiaj wiem czego mi brakuje/brakowało w codziennej eksploatacji.

Jeśli już przy tym jesteśmy, to w przyszłym aucie w pierwszej kolejności pod lupę pójdą fotele, a zwłaszcza długość siedziska i trzymanie boczne. Często jest tak, że kupując auto, odbywając jazdy próbne skupiamy się na takich elementach jak praca silnika, lakier, szpachla, stan zawieszenia, a nie zwracamy uwagi na tak oczywiste rzeczy jak np. fotele. Ja dopiero po tygodniu jazdy, nasłuchiwania, czy nic nie puka, nie stuka doszedłem do wniosku, że fotele są katastrofalne, siedzisko jest za krótkie, że praktycznie nie ma podparcia bocznego...

No ale to na inna rozmowę
                                            Pozdrawiam

Komentarz

• Łosiu1988
                                              Elegance
                                              • 2009
                                              • 864
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                              • BZB 1.8 TSI 160 KM

hmmm...mam takie pytanie, jak ta firma się nazywa? Chodzi o jakąś w Piotrkowie Trybunalskim? Oni tylko klimatyzacją się zajmują czy jeszcze czymś? to niedaleko mnie i codziennie tam jestem w pracy więc prosiłbym o jakieś informacje
                                              Moja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu

Komentarz

• pedro
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 178

firma TECH-MOT specjalizuje się w klimatyzacjach samochodowych

Pozdrawiam
                                                pedro

Komentarz

• Łosiu1988
                                                  Elegance
                                                  • 2009
                                                  • 864
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                                  • BZB 1.8 TSI 160 KM

pedro, dzięki
                                                  Moja czarna bestia: http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%9B%C2%81osiu

Komentarz

Pracuję...