[O1] Przyciemnienie lamp tylnych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wronifix
    Classic
    • 2010
    • 35

AdamB, Ty masz ori czy dokladane.

Ja nie zwracam uwagi na takie pierdoly czy miga czy nie miga :roll: :lol:
  • Seba_Wro
    Drive
    • 2009
    • 58

Witam,

Szukałem - nie znalazłem, więc pytam :wink: :

Chciałbym przyciemnić klosze lamp tylnych (kolor auta biały). Pytanie jak to zrobić i co na to nasi panowie w białych czapkach i niebieskich mundurkach?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdro,
    Seba_Wro
    Szkodnik rulez

Moja Czesia

Komentarz

• cysterniarz
      RS
      • 2008
      • 1887
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Seba_Wro, ale po co ?
      znudził się dowód rej.? czy wolisz rozpędzonego stara z przyczepą, który delikatnie mówiąc wpier..... Ci się w dupsko bo nie zauważy zdechle świecących stopów w czarnych lampach.
      odpuść sobie temat, za dużo problemów z niebieskimi i na przeglądach. Jak nakleisz folię to może mandatu zdołasz uniknąć jak przy miśkach ją zerwiesz ale jak pomalijesz motipem to portfel chudszy.
      oryginalne czarne z homologacją to już wydatek kilka setek.
      pomyśl lepiej nad jakimś programikiem a będziesz :szeroki_usmiech

Komentarz

• Mast
        Ambiente
        • 2008
        • 110

odpuść sobie przyciemnianie lamp; totalnie bez sensu - juz nie mówiąc o policjantach - ale z własnego punktu widzenia chodzi o bezpieczeństwo!!!!! :idea:
        raz sam o mało nie wpadłem we mgle na jakiegoś małolata w wieśniackiej golfinie "GTI" z pionieer'em przez jedno "E" na szybie i z ciemnymi światłami - myślałem że mu nogi z dupy powyrywam :twisted: -> jedyna opcja to kupno lamp z homologacją a robienie tego własnym sumptem to moim zdaniem bandytyzm jeśli chodzi o innych na drodze :evil: auto z zamalowanymi "tjuningowym sprajem" lampami jest NIEWIDOCZNE zwłaszcza przy ciężkich warunkach.
        impreza integracyjna? symulacja rajdu? wyprawy Afryka i Azja, co-driving w N'kach/WRC ? -> dzwoń, pisz chętnie pomożemy

o syfie czytaj:
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24429

Komentarz

• zurcio
          RS
          • 2008
          • 2046

To i chyba tyle w temacie.

Seba_Wro, odpuść sobie i zainwestuj w coś porzyteczniejszego.
          Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• blackrs
            RS
            • 2008
            • 4826
            • Superb II combi (3T5)
            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

przyciemnone to jeszcze jeszcze gorsi sa ci co maja takie szare tego to wgule nie widać. seba lepiej szybki na ciemno machnij
            BYŁA o1 rs
            BYŁA o2 1.6
            JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Seba_Wro
              Drive
              • 2009
              • 58

Dzięki za info panowie.

Generalnie po przeczytaniu waszych opinii już mi przeszło z tym przyciemnianiem lamp. :lol: Bezpieczeństwo ważniejsze. "Inspiracją" było białe A6 właśnie z ciemnymi lampami z tyłu i nieźle to wyglądało. Szukałem czegoś podobnego na alledrogo do szkodnika, ale były same lexus-stajla-shity :evil: , które jakoś mi nie pasują do Octavianki.

cysterniarz, Programik może i chętnie, ale w pierwszej kolejności muszę zakupić jakieś zacniejsze "obuwie" dla szkodnika (jakieś 16' plus ogumienie na lato), poza tym czeka mnie lekkie malowanie zderzaka i ciemnienie szybek.

zurcio, Pewnie nakłady na malowanie czy oklejanie lamp nie byłyby na tyle duże, żeby starczyły na coś więcej niż płyn do spryskiwaczy :lol: więc chyba tylko w to mogę "zainwestować" tą kasę.

blackrs, Szybki ciemnię ten lub przyszły tydzień 8)

A propos ciemnienia szyb. Jak mocno ciemnicie szyby i czy oklejacie też szyby boczne od kierowcy i pasażera (wiem, że są wymogi co do przepuszczalności światła na tych szybach). No i jaki jest efekt, jeśli kleicie folię spełniającą te wymagania na szybach kierowcy/pasażera (czy w ogóle widać, że szyba jest przyciemniona).

Dzięki
              Szkodnik rulez

Moja Czesia

Komentarz

• zurcio
                RS
                • 2008
                • 2046

Zamieszczone przez Seba_Wro
                zurcio, Pewnie nakłady na malowanie czy oklejanie lamp nie byłyby na tyle duże, żeby starczyły na coś więcej niż płyn do spryskiwaczy więc chyba tylko w to mogę "zainwestować" tą kasę.
                Zawsze to coś

Zamieszczone przez Seba_Wro
                (wiem, że są wymogi co do przepuszczalności światła na tych szybach). No i jaki jest efekt, jeśli kleicie folię spełniającą te wymagania na szybach kierowcy/pasażera (czy w ogóle widać, że szyba jest przyciemniona).
                Fabryczna już szyba jest lekko przyciemniona, więc jeśli dasz nawet najlżejszą folię i tak będziesz miał za małą przepuszczalność niż mówią przepisy.
                Ogólnie przódy robisz jak uważasz (jedni robią inni nie), jeden cap się przyczepi inny nawet nie zauważy.

Z tyłem możesz zrobić co chcesz :szeroki_usmiech
                Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Seba_Wro
                  Drive
                  • 2009
                  • 58

zurcio,
                  Thx. Właśnie się zastawiam, czy robić w ogóle ten przód. Z drugiej strony nie chciałbym, żeby mi się z liftbacka zrobił dostawczak po przyciemnieniu szyb tylko z tyłu, więc chyba jakieś 40-50% przyciemnienia z tyłu i brak folii z przodu powinno dać zadowalający efekt
                  Szkodnik rulez

Moja Czesia

Komentarz

• zurcio
                    RS
                    • 2008
                    • 2046

Pooglądaj w temacie "Nasze auta". Może podpasujesz coś pod siebie.

Komentarz

• Seba_Wro
                      Drive
                      • 2009
                      • 58

Byłem, patrzyłem. Rożne zdjęcia, różne oświetlenie, trudno złapać jakiś punkt odniesienia :roll: . A Ty u siebie jak mocno masz ściemnione? Widzę, że tył i przód, tylko chyba przód trochę słabiej?
                      Szkodnik rulez

Moja Czesia

Komentarz

• zurcio
                        RS
                        • 2008
                        • 2046

U mnie tył i tylne boki na 20%, przód nie ruszany. Na wiosnę idzie do roboty i pójdzie najlżejsza (coś ok. 80%).

Komentarz

• bobas
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1676

Ostatnio widziałem gdzies na fotkach cale czerwone lamp w o1 i wygladalo to mega fajnie

koledzy z vwpomorze, doszli do tego ze jak sie pomaluje zieloną żarówkę żołtym kolorem to wychodzi kolor pomarańczowy ;] więc sprawa migacza jest rozwiązana, co wy na to ?
                          BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786

JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705

www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl

FB: Michał Storoniak

Komentarz

• Seba_Wro
                            Drive
                            • 2009
                            • 58

bobas, Faktycznie wygląda to ciekawie. Pytanie czy to własna robota czy udany zakup .

A z tymi żarówkami nie bardzo łapię. Po co wsadzać zieloną pomalowaną na żółto, skoro można wsadzić od razu pomarańczową?
                            Szkodnik rulez

Moja Czesia

Komentarz

• bobas
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1676

chodzi o to że jak bedziesz mial czerwone lampy, to będzie świecić na czerwono, dlatego trzeba zmieszać kolory żeby przez czerwone lampy był pomarańczowy migacz ;]

Komentarz

• Seba_Wro
                                Drive
                                • 2009
                                • 58

No i wszystko jasne

Dzięki
                                Szkodnik rulez

Moja Czesia

Komentarz

• bobas
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1676

I jak myśłał ktoś z was na temat zrobienia tych lamp tak na czerwono ?

Komentarz

• Seba_Wro
                                    Drive
                                    • 2009
                                    • 58

bobas, chwilowo lampy odłożone na dalszy plan. Mam parę pilniejszych rzeczy do zrobienia.
                                    Szkodnik rulez

Moja Czesia

Komentarz

Pracuję...