Jak sie koncza umowy i jest kilka telefonow na jednym koncie, to krotkie stwierdzeniu o wypowiedzeniu tej umowy ulatwia dalsza dyskusje :lol:
[O1] Malowanie listew bocznych w kolorze nadwozia
Zwiń
X
-
[O1] Malowanie listew bocznych w kolorze nadwozia
Ponieważ czeka mnie malowanie zderzaka zastanawiam się nad pomalowaniem listew bocznych (czarne plastiki wokól auta) w kolorze nadwozia. Pytanie do kolegów, którzy tak zrobili o aspekt praktyczny takiego rozwiązania (parkingi, zarysowania, itd., itp.)
-
-
Zamieszczone przez Seba_WroPytanie do kolegów, którzy tak zrobili o aspekt praktyczny takiego rozwiązania (parkingi, zarysowania, itd., itp.)
Jak dla mnie lakierowane listwy to rzecz zupełnie niepraktyczna i zbedna. Pomyśl, jak można kolakierowac cos co w załozeniu ma chronić lakier przed obiciem Czyli na polakierowane listwy trzeba by załozyc dodatkowe - czarne listwy, aby chronic te polakierowane.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Seba_Wropsychodad, A nie masz problemu z pękaniem lakieru na tych listwach? Ponoć to nie jest plastik tylko jakaś guma, która pracuje razem z drzwiami i może pojawić się problem "pajączków" i późniejszego pękania lakieru na tych listwach.
Big Nie przesadzaj ... autko bardzo ładnie się prezentuje a malowanie to koszt paru stów a nie paru tysięcy ( ja coś koło 300zł płaciłem ).chip ... chip huraaa !
Komentarz
-
-
Aby farba się nie łuszczyła na takiej elastycznej listwie, nie należy przesadzać z grubością malowania listwy. Wystarczy tylko tyle, aby zakryć czarny kolor. Kiedyś też popełniłem ten błąd, bo myślałem, że grubiej, to lepiej. Malowałem srebrną farbą w spraju. Ta farba bardzo dobrze kryje, a gdy jest cienka warstewka, jest elastyczna, i bardzo dobrze wygląda. Malowałem z konieczności, gdyż drzwi zostały drapnięte dość głęboko tuż nad oryginalną czarną listwą. Po zabezpieczeniu, nakleiłem nad oryginalną czarną listwą, dodatkowe listwy ale już w kolorze nadwozia (na oboje drzwi). W sumie to nawet lepiej wygląda z taką podwójną listwą. Może dla tego, że kombi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez psychodadBig Nie przesadzaj ... autko bardzo ładnie się prezentuje
Psychodad, może i auto sie ładnie prezentuje tylko pytanie po co te listwy są ?? po to żeby chronic lakier czy żeby auto sie ładnie prezentowało??
Bo jeśli chodzi tylko o prezencje to proponuje wogóle zlikwidowac listwy - gladkie drzwi prezentuja sie jeszcze lepiej (widzł ktos jakieś listwy na Porsche czy Lambo ??)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Seba_WroA nie masz problemu z pękaniem lakieru na tych listwach? Ponoć to nie jest plastik tylko jakaś guma, która pracuje razem z drzwiami i może pojawić się problem "pajączków" i późniejszego pękania lakieru na tych listwach.
Zamieszczone przez BigEfekt tego zabiegu stylistycznego jest taki, że po każdej jednej wizycie na parkingu pod marketem na listwie były poodbijane kolorowe pozostalości po lakierach z innych aut.
Seba_Wro, maluj listwy będzie ładniejsza a podejrzane parkingi omijaj
Komentarz
-
-
co do opini ze na parkingu zarysuja to dla mnie to jest bzdura.mam juz prawie 4 lata polakierowane,czesto parkuje pod,makro,selgros,real,tesco i odpukać listwy wygladaja jak wyglądały i każde kolejne auto bedzie miało polakierowane listwy tak więc polecam ten zabieg-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
moim skromnym zdaniem pomalowane listwy sa indywidualna sprawa wlasciciela auta,wiadomo gusty sa rozne jednym sie to podoba innym nie,pozdrawiamSkoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marian 2Aby farba się nie łuszczyła na takiej elastycznej listwie, nie należy przesadzać z grubością malowania listwy. Wystarczy tylko tyle, aby zakryć czarny kolor. Kiedyś też popełniłem ten błąd, bo myślałem, że grubiej, to lepiej. Malowałem srebrną farbą w spraju.chip ... chip huraaa !
Komentarz
-
-
dokładnie,sprayem to mżesz pomalować sobie ramę w rowerze .Listwy tylko z podkladem i to specjalnym.Musi być elastyczny żeby farba się trzymała i nie pękała-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arekco do opini ze na parkingu zarysuja to dla mnie to jest bzdura.
Dla mnie lakierowane listwy ochronne to po prostu głupota.
Równie dobrze mozna by polakierować sobie szyby, bo ładniej by wyglądąłyCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arekdokładnie,sprayem to mżesz pomalować sobie ramę w rowerze .Listwy tylko z podkladem i to specjalnym.Musi być elastyczny żeby farba się trzymała i nie pękała
jesli nie dasz uelastyczniacza takze do lakieru.
W takiej kombinacji prawdopodobienstwo pekania jest najmniejszeTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Polakierowane listy będą lepiej wyglądać.
Z tą ochroną to troszkę przesadzacie, przykładem może być to, że np. listy które są mocowane na drzwiach samochodu naszego są może w 10% skuteczne przy obijaniu się innych drzwi o nasze drzwi. Każdy samochód ma na innej wysokości "najbardziej wystającą część drzwi" a co za tym idzie nie zawsze "trafi" w listwę a często w drzwi... i czy one będą lakierowane czy nie... nic to nie zmieni
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Seba_WroP.s. Oglądając forum Nasze Auta nie znalazłem żadnej białej Octy z pomalowanymi listwami, więc nie mam żadnego poglądu nt. wizualizacji mojej koncepcjisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz