ferdek,
[O2] wycieraczka-tylna
Zwiń
X
-
[O2] wycieraczka-tylna
witam,
mam takie zapytanko. czy ktoś wie, w jaki sposób można przełożyć wycieraczkę tylną by jej położenie wyjściowe znajdowało się w pionie a nie jak jest tradycyjnie, w poziomie.
czy trzeba rozbierać poszycie klapy bagażnika/kombi/
czy trzeba inaczej zamocować silniczek od wycieraczki...
czekam na sugestie, mile widziane fotki albo mała instrukcja.
dzięki :!:
-
-
Zamieszczone przez ufozy trzeba inaczej zamocować silniczek od wycieraczk
myślę, że nie obędzie sie albo bez wymiany silniczka na inny albo bez ingerencji w elektronikę tak aby "nauczyć" silniczek nowego toru ruchuprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufoprzełożyć wycieraczkę tylną by jej położenie wyjściowe znajdowało się w pionie
No chyba, że magik jesteś i silniczek będzie chodzić w odwrotną stronę :diabelski_usmiechNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaw PIONIE :?: :!:
jesteś pewien :?:
widziałem parę razy tak zrobiona wycieraczkę, że "stała" ona w pionie. myślę,że to bardziej dla ozdoby/tuningu optycznego ale w gruncie rzeczy ma to jakiś plus. i właśnie dlatego zwracam się do was szanowni koledzy o pomoc, jeśli będzie możliwa :wink:
Komentarz
-
-
Przestawienie wycieraczki na środek szyby to raczej nie realne ze względu na zakres pracy.
Ale poważnie kiedyś zastanawiałem się nad tym, aby dyszę/(dysze) spryskiwacza umieścić na piórze wycieraczki. Nie było by to takie trudne. Wtedy po uruchomieniu wycieraczki i spryskiwacza szyba była by natychmiast zmoczona w odpowiednim miejscu nawet przed rozpoczęciem ruchu wycieraczki. A że to Octavia I, i przeniosłem dyszę spryskiwacza ze środka osi wycieraczki do lampy stopu, w pewnym stopniu to rozwiązało problem, i dałem spokój (na razie).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marian 2Przestawienie wycieraczki na środek szyby to raczej nie realne
Komentarz
-
Komentarz