Zamieszczone przez sziaba
jakie alufelgi??
Zwiń
X
-
jakie alufelgi??
hej,
mam pytanko.
Chciałbym zakupić alusy do swojej Octawki I .Sezon zimowy się kończy i chciałbym letnie wrzucić już na alumy ale mam dylemat jakie. Tzn. rozmaiar OK.15 " 5x100 tylko przeglądajęc net znajduję różne oczywiście w różnej cenie. wiadomo wygląd felgi według gustu ale nie o to chodzi.
Pytanie: czy felgi które można kupić zaokoło 250-270 PLN za sztukę ( oczywiście nowe i takie które powiedzmu mi się podobają) są coś warte czy też nie .?nie wiem czy cena jest wskaźnikiem jakości w tym przypadku czy też nie.
A może jakiejś konkretnej firmy czy też na na co zwrócić uwagę przy zakupie ( własciwie oglądaniu na necie) . nie wiem czy może waga felgi żeby wadomo był że coś tego "alu " jest w tej feldze:-) nie wiem.
poradźcie jak nie kupić "badziewia" :-)
pozdrawiam,Octavia Tour 1.6 BFQ
-
-
RURKA, ja mam na zimę 15" Dezenty F i są zajebiaszcze. Zero rys, odpadków lakieru itp. polecam je każdemu
a co do felg za 220 250zł za sztuke...no to jak czarny napisał..chińska lipa i tyle. będziesz je prostował co chwile i w konsekwensji wyjdzie tyle samo co markowe
to moje zdanie.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
dokladnie za 300 zł za sztuke to kupiszchinczyka co sie bedziegialmocno kupuj jakiejsdobrej firmy albo oryginalne skodowskie lub inne. jak cos ja mam do spzredania ale 16 wiec nie wiem cyz sie interesuja i sa uzywane ale po pomalowaniu beda jak nówkiBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsdokladnie za 300 zł za sztuke to kupiszchinczyka co sie bedziegialmocno kupuj jakiejsdobrej firmy albo oryginalne skodowskie lub inne. jak cos ja mam do spzredania ale 16 wiec nie wiem cyz sie interesuja i sa uzywane ale po pomalowaniu beda jak nówki
dzięki za porady już mi się rozjaśnia oczywiście. tym bardziej że autem pojeżdżę troszkę . tak więć warto zakupić konkret.
pozdrawiam,Octavia Tour 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
RURKA, tak na początek: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=22331
a potem np. to: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=23532
.Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
najlepsze(moze nie z wygladu) sa orginalne, a jezeli sukasz cos indywidualnego to firmy momo, tsw, oz, i podobne, wiadomo ze firmy te zdobyly renome nie tylko za wyglad ale i wytrzymalosc, a co do chinskich to powiem tak, mialem w clio, wyskoczyl pies, wiec go omijalem i wpadlem w wyrwe- a z piecioramiennej felgi zostalo tylko trzy ramiona, dlatego osobiscie polecam orginalne, jezeli nie podobaja sie skodowskie to probuj podpasowac cos od innych marek,Kiedys było to zwykłe Ambiente- dzis prawie RS
Komentarz
-
-
panowie nei mowcie ze za 300 zl nie kupi kolega felgi pozadnej firmy.
w zeszlym roku kupilem felgi Enzo V 16' przez neta za 290/szt a nie powiecie ze to kiepska firma. jesli ceny sie jakos w tym sezonie drastycznie nie zmienily to mysle ze za 300-400 zl/szt mozna juz kupic pozadne fele wystarczy dobrze poszukac.
pozdro120,4hp/258Nm made by MT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Crossw zeszlym roku kupilem felgi Enzo V 16' przez neta za 290/szt
Zamieszczone przez Crossza 300-400 zl/szt mozna juz kupic pozadne fele wystarczy dobrze poszukac.
Zamieszczone przez RURKA250-270 PLN za sztukę
Ale oczywiście nie namawiam do chińszczyzny.
Może warto poszukać i kupić jakieś ładne, zadbane używane.
Choćby coś od kolegów z forum
.Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
kolego moim zdaniem najlepsze sa orginalne felgi moze nie maja takich ciekawych wzorow jak inne ale napewno sa wytrzymalsze,wkoncu sa zrobione do skody.pozdrawiamSkoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu
Komentarz
-
-
Dołączę się do tematu - ma ktoś może felgi rennen?? bo ja się przymierzam, i mam dylemat czy warto zainwestowac w takie cuś...OGIEŃTEAM by OCP
President Taylor III + PRESIDENT ML-145
www.mgregor.pl
www.pokerstrategy.com/u3JOTE - wejdź i graj! ; )
Komentarz
-
Komentarz