dodatkowe gniazdo zapalniczki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • losikk
    Classic
    • 2008
    • 10

szczepcio, to ja zaproponowałam pierwszy czwartek każdego miesiąca - czyli de facto wychodzi 4 lutego br .
    W sprawie miejsca spotkania (oprócz McDonalda) też prosiłam o jakieś propozycje i nikt się nie odezwał. Więc chyba zostanie McDonald...
  • PiotrekDK
    Elegance
    • 2007
    • 798
    • Seat

jako opcja mozna bylo zmowic dla pasazerow tylnich siedzen uchwyt na napoje i dodatkowe gniazdo zapalniczki (zamiast tego malego schowka)
    ma ktos cos takiego albo jeszcze lepiej dokladal?
    dzieciaki z tylu maja coraz wiecej sprzetu i zaczynaja denerwowac mnie te wszystkie kable wokol lewarka zmiany biegow i recznego
    moze ktos wie jakie czesci bym potrzebowal?
    ...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
    mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

PiotrekDK, kup sobie przedłuzke idealnie miesci sie w tylniej zapalniczce. kabelek schowasz w tunelu i bedzie git. np. taka http://www.allegro.pl/item730066532_..._polecamy.html Ja w swoim aucie mam tak zrobione ze z kabelków wystaje mi tylko wtyczka od w/w przedłuzki, a mam podłacozne cb, navi i jeszcze jeden "sprzecik".
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Pakiet dla palacych chyba tam jest gniazdko i cala reszta
        Spritmonitor.de

Komentarz

• kabi_007
          Rider
          • 2011
          • 412
          • Octavia I (1U2)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamierzam zrobić sobie dodatkowe gniazdo zapalniczki na desce rozdzielczej, ponieważ to koło podłokietnika jest niepraktyczne bo trzeba ciągnąć kilometry kabli jak trzeba zasilić np nawigację. Czy ktoś ma zdjęcia jak u siebie to zrobił?
          Ja zamierzam wsadzić poniższe gniazdo w wolny przycisk między ASR a otwieraniem klapki wlewu paliwa. Co o tym sądzicie?

Ewentualnie takie:

i zamontować je w półeczkę koło radia.
          Czy ktoś ma jakieś fotki jak to u siebie rozwiązał?
          O1-->O3--> ?

Komentarz

• opermon
            Rider
            • 2008
            • 318
            • Octavia II (1Z3)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja u siebie zrobiłem dodatkowe gniazdo pod schowkiem koło nóg od pasażera. Jest to zwykłe gniazdo takie jak w przedłużce i jak potrzeba to je wyciągam, a jeżeli nie potrzeba to jest schowane i nic nie widać. Jeżeli nie używasz popielniczki to możesz tam zmontować.
            Octavia 2 FL 1,4 CAXA, 12r

Komentarz

• SP9XWW
              Rider
              • 2009
              • 579

Zamieszczone przez Maicroft
              Pakiet dla palących chyba tam jest gniazdko i cala reszta
              Niestety nie ma. Sam byłem zainteresowany takim rozwiązaniem u siebie. W Octach II nigdy nie było zapalniczek za podłokietnikiem - przynajmniej taką otrzymałem oficjalną odpowiedz od ASO w trakcie składania zamówienia.
              Rozwiązałem ten problem montując rozdzielacz dla 4 gniazd zapalniczek w schowku pod fotelem pasażera. Dodatkowe otwory na tylnej ściance umożliwiły przepuszczenie okablowania in-out. Rozwiązanie jest na tyle estetyczne, że nie widać żadnych kabli na wierzchu a dostępnych jest w sumie 5 gniazdek.
              Vy 73! de S!@w

Komentarz

Pracuję...