1.9 TDI AHL Opinie i parametry po programie ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • saczo
    Drive
    • 2006
    • 83

Zamieszczone przez howard7
    panowie moze byc problem poniewaz nie jest to jak dobrze zrozumialem pekniecie tylko "dołek" (...)
    Dokładnie, jest dołek, nie ma od niego pajączka. Kamień zrobił wyszczerbienie w szybie, wyczuwalne wyraźnie pod paznokciem, pomimo niewielkich rozmiarów, a na tyle głębokie, że wycieraczka wpycha do tego dołka brud i potem go cierpliwie przy kolejnych cyklach z rzeczonego dołka wydobywa. Powierzchnia dołka to raptem z 1.5mm2, ale niestety jest i się nie podział po nocy... Pozostanie robić z własnej kieszeni, bo utrata zniżek wyniesie prawie 1400PLN (dzwoniłem do Alianza)... Płacąc z własnej kieszeni wyniesie to raczej taniej...

[ Dodano: Czw 22 Gru, 05 09:48 ]
    ...Umówiona wizyta w ASO na 29XII. Wymiana szyby wraz z robocizną płatne gotówką. Jedyne 1017PLN. Trudno...
  • Dawid
    Ambiente
    • 2005
    • 198

Witam Wszystkich. k
    Po przemyśleniach i studiowaniu opinii , opisów , ofert , zdecydowałem się na zawirusowanie auta . Nie mam zamiaru zmieniać wtrysków. Interesuje mnie wykorzystanie rezerw mocy w celu podniesienia komfortu i jakości podróżowania , nie interesują mnie rajdy….
    Cieszyłby się kiedy po programie auto pracowało wydajniej , paliło podobnie lub mniej przy łaskawym traktowaniu itd…
    [shadow=red:2276ec4906]Moje pytanie do uczestników forum jest takie:[/shadow:2276ec4906]

Proszę o opisy uzyskanych przyrostów , spalania , osiągów , kłopotów i subiektywnych odczuć..
    Dodam że program ma zamiar wykonać w Jetronic `u we Wrocławiu. Opinie mile widziane.

1.9 tdi ALH 40tyś 12.03

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

http://www.tdi-tuning.pl/tabela_przyrostow.htm tu masz tabelę przyrostów mocy po chipsie oczywiscie w MT
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Dawid
        Ambiente
        • 2005
        • 198

Tabelki i oferty znam. Chce usłyszeć słowo do użytkowników ALH itd.
        Opinie zdobyte na podstawie własnych doświadczen z ALH ..

Myślę żę są użytkownicy takich silników na forum , lub mają informacje których szukam.

Pozdrawiam...

Komentarz

• Ziomal
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 5841
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Na brak użytkowników ALH nie pownienyś narzekać Również pozdrawiam
          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• neck99
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1326

Ja co prawda ALH nie mam tylko AGR ale jak byś sie przejechał to byś w życiu nie powiedział ze to AGR k

A tak serio to po zwirusowaniu :

Plusy

1. spadło spalanie przy spokojniej jeździe (nawet do 1l wg. kompa) jak deptam 1l wzrasta
            2. auto od razu reaguje na najmniejsze wciśnięcie gazu
            3. wciska znacznie bardziej w fotel
            4. silnik dużo bardziej elastyczny
            5. banan na ustach :szeroki_usmiech

Minusy

1. ciągle sie chce jeździć i golić buraków w sprawadzanych z dojczów BE-mach k

O taki stan autka zadbał Wojtek-Aligator z MT Katowice k

Jeśli chodzi o silnik nie zauważyłem nic niepokojącego - na wirusie ponad 10 tyś. oby tak dalej. Choć miałem stracha bo zauważyłem olej na turbo i misce olejowej jak sie okazało nalewacz oleju "mechanik" rozlał olej i stąd te plamy. A mnie ciśnienie sie podniosło przez to na całe 2 bary :diabelski_usmiech.
            OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
            SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• FunGous
              Drive
              • 2005
              • 66

siema

zrobilem 80 tys na wirusie co prawda w leonie i z wymienionymi rowniez wtryskami ale moge tylko powiedziec ze jak najbardziej polecam. ponizej obrazek gdzie masz 3 wykresy, fabryka, czip oraz wtryski + czip. jesli chodzi o spalanie (masa auta jest w sumie podobna) to 70% miasto 30% trasa 100% klimy srednie bylo 5.5 - 6.5 (zaznaczam ze to spalanie nie z kompa tylko wyliczone przeze mnie zawsze tankuje pod korek na tej samej stacji z tego samego dystrybutora) a nie traktuje lekko auta. przy spokojnej jezdzie zszedlem do 4.2 a max co mi sie udalo wycisnac to 8 litrow ale but w podlodze non stop na autostradzie.

wykres

[ Dodano: Sro 12 Paź, 05 08:52 ]
              ahhhh zapomnialem dodac... banan poprostu straszliwy. przez pare dni jezdzilem na ori wtryskach o te 100 Nm wiecej ....... trzeba sie od poczatku uczyc jezdzic
              pamietaj ze 320 Nm to bezpieczny limit dla sprzegla ALH potem juz sie zaczyna slizgac na V potem na IV a potem nawet na III :twisted: :twisted: :twisted:
              Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...