Dokładnie nie wiem od kiedy, ale od jakiegoś tygodnia chciałam tam podjechać. No i wczoraj akurat źle trafiłam :wink:
chiptuning 2.0 tdi dsg
Zwiń
X
-
Re: chiptuning 2.0 tdi dsg
Zamieszczone przez skalpeljaki polecacie optymalny chiptuning do O2 2.0 dsg na terenie trójmiasta ?pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA ja wiem, turbina wyzionie ducha, a DSG przezyje plaskie 350-360Nm z podbiciem o 20-25Nm przy 2500 obr/minna inercjach dodaj 20Nm
pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
www.tune-up.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA ja wiem, turbina wyzionie duchaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTo jest nastepny mod po pierwszym strojeniu. Zmienamy sprezarke i stoimy drugi raz, a potem zastanawiamy sie co znow padnie :twisted:
A wszyscy sie dziwili czemu uparlem sie na 1.9 z DSG jak auta dla zony szukalem 8)pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
www.tune-up.pl
Komentarz
-
-
hehe..dobrze wam się śmiać.. :twisted:
Maicroft, a co Ci się psuło , tak zapytam z ciekawości... :?:
nie marudzę ...tylko po doskonałej jeździe O1 oczekiwałem sporo więcej od O2 , i tyle , więc już dajmy spokój...
a oto co się działo ze wspaniałą skodą moją....
51124 km - bez żadnego ostrzeżenia padła turbina , piękny siwy dym z tyłu... :twisted: ......, laweta , skoda polska przyznała nową turbinę , ja zapłaciłem tylko za wymianę
51650km - nagłe szarpnięcie , stukot , szarpane przy zmianie biegów, wyraźny odgłos ocierania czegoś kręcącego się .., jechał Sławek , dość powoli całe szczęście być może..., dzwoni ze wszystko w oleju , mówię jedź powoli do domu , to znaczy na działkę bo tam siedzę cały letni okres , tam i tak polne drogi i się doturlał... . niedziela , w kościele był z żoną itd.... . to znaczy z moją żoną... . no przyjechał ,podnoszę maskę , faktycznie w oleju pół silnika , biore palcem , olej czysty , czyli nie z silnika , myślę pewnie się skrzynia rozpadła czy co...ale jakiś tak znajomy smrodek z tego oleju... , jade do przodu , ociera , na wstecznym - cichutko... , dalej oglądam , wsadzam rękę tak od przodu , łapie za przewód od klimy gumowy , dziura czuję , więc wiedziałem juz skąd ten smrodek charakterystyczny - zapach czynnika pomieszany z olejem , w końcu przy tym robię troszkę :wink: , dziwne ze od razu nie zczaiłem , ale pewnie troszkę nerwy , druga awaria w ciągu paru kilometrów :?
myślę skąd taka duża dziura :?: złapałem za pas przedni i ciągne samochód w te i nazad..a silnik w górę i w dół ..no może bardziej do przodu i do tyłu... , po przyjrzeniu się dokładnym zobaczyłem ze jak silnik pochyla się do przodu to koło wielorowkowe czy jak mu tam ,dotyka do przewodów od klimy które są dość blisko i po prostu przecieło przewód od klimy, stąd ten cały lej itd.
i znów laweta .... :twisted: , dzięki uprzejmości aso Żagiel przyjechała laweta nad jezioro , i jeszcze przywiozła mi od razu samochód zastępczy , tak więc nie musiałem się nawet ruszać nigdzie... diagnoza w poniedziałek - rozwulkanizowała /lub coś w tym rodzaju/ się poduszka pod skrzynią ,i silnik zaczął sobie chodzić w tą i z powrotem.... ewenement , jak to zwykle u mnie , pierwszy taki przypadek :diabelski_usmiech
52700km - jadę sobie jadę , cos tam radio ściszyłem i słysze szum taki , a ze własnie za dwa dni miałem wyjeżdżać nad morze to pomyśłałem ze to tak autosugestia , że juz mi się tak chce.......no ale czym się dłuzej wsłuchuje to słysze ze to jednak nie szum fal... :evil: ...że to taki szum , świst jakby się dmuchało a powietrze jakby jakąś szparką sobie uciekało , oczywiście słychac to wszystko przy dawaniu gazu... , no to za telefon , dzwonie do aso , troche śmiechu ze to niemożliwe żeby się tak samochód co chwile pierdolił , w dodatku dość nowy i zadbany...., przyjeżdżam , słuchamy , ogladamy , mechanik jakąs rurę rozpiął i dopiero wtedy świstało pięknie..., pierwsza diagnoza - turbina poszła znowu , nie powiem gdzie , tak sobie rozmawiamy z kierownikiem ze niezła jazda, a ja jeszcze na wakacje za dzień , no to pojechałem... ,ale coś tknęło szefa zmiany , zdejmujemy osłonę silnika i poogladmy , choć było już późno , sobota .. .. po zdjęciu osłony co się okazuje :?: dziura w przewodzie od turbiny , kolanko takie gumowe , mówię no to dajemy nowe i jazda -- co się okazuje - a kto to widział :?: :?: :?: , takie rzeczy się nie dzieją , nigdy takiego przewodu nie było , trzeba zamawiać , będzie gdzieś tam na wtorek czy co..znów ewenement ta moja skoda... :twisted: , całe szczęście podjechałem do kolegi co diesle robi i ma z 50 silników na stanie , założyliśmy używkę i jak na razie jeżdżę , byłem nad morzem , nawet pełnym ogniem , bo pomyślałem sobie że jak ma coś znów pieprznąć to niech się to gówno całe rozpadnie../ 594km w 6,48minut , bez żadnej autostrady , wyjazd o 4 rano w niedzielę , pusto miałem prawie całą trasę/....
coś mi głośniej turbina gwiżdże przy bardzo małych obrotach nawet , ale przestałem si tym przejmować ....
takie to widzicie miałem przygody z tym cudem techniki , w paręset kilometrów , całe szczęście że dzięki pomocy z aso Żagiel miałem czym jeździć troche , bo właśnie wtym samym czasie sprzedaliśmy Sławka golfa i w zasadzie został mi tylko jeden samochód którym musiała jeżdzić żona... .
WIĘC KURWA MOGE SOBIE CHYBA PONARZEKAĆ NA SKODĘ :twisted: :twisted:
:twisted:
i tyle w tym temacie :wink:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
leszekmw, Widzisz za 104kkm do tej pory odlecialo lozysko z tylu, zaczelo sobie wyc, ale ja wiem co mu zaszkodzilo, wiec to nie moge powiedziec ze uszkodzilo sie samo, a tak to oprocz zarowek NIC, co by wywarlo na mnie wrazenie :twisted:
W OI ta liste do przebiegu 75kkm bym zrobil dluzsza niz Ty.
A tak swoja droga, to ja wiem czemu Tobie poduszka pod skrzynia nie wytrzymala. A kto odkrecal skrzynie, zeby dwumase zmienic :twisted: No to masz juz winowajce, przewod do klimy przeciera sie w kazdym aucie, ale to moze tez miec cos wspolnego z tym, ze lapska tam pod maske ktos wkladal. Ja tu widze takie rozwiazanie, a turbinka ma prawo odleciec, przeciez to tylko turbinka :twisted:
To powiadasz ze 2007 rok i takie rzeczy dzieja sie :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwznów ewenement ta moja skoda...
oni w tych ASO chyba wszystko pierwszy raz widzą
aha, mechanik powiedział, że to na pewno dlatego że na 17" jeżdżę :diabelski_usmiech
jesli mogę dołączyć do żalów Leszka, to przy 62TKM wymiana dwumasy(na gwarancji dzięki bogu-pochwala i podziękowanie dla szefa serwisu Plichty w Gdyni) ale żeby za dobrze nie było po 2 miesiącach padła mi chlodnica klimy bo jak mi naprawiali auto i wymieniali zdrzak jakis jełop źle złozył metalowa osłonę z przodu koło lampy i przecieła przewody od chłodnicy- znowu zrobili w ramach "przepraszam" ale co się nawqqqq..... to moje
Zamieszczone przez Maicroftlapska tam pod maske ktos wkladalprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
to u mnie narazie po gwarancji ucichło przeglad 90tyś bez problemu -no powiedzmy prawie ....
Jak jest gwarancjia to człowieka to wszystko denerwuje tu swiszczy tu wyje tu pęka to skrzypi umnie po gwarancji raczej ucichło OdPuKaĆ
ja oczywiście nie dawałem za wygraną jeżeli coś mnie denerwowało to wymieniali lub naprawiali trzy razy i wymieniali...narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
Komentarz
-
Komentarz