ok dzięki panowie za opinie idę w kierunku moda pozycyjnych podwójnych -- ale dalej jestem ciekaw jak wyglądają takie światła w realu na octavi
Wymiana reflektorów na kesnony a komputer
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Wymiana reflektorów na kesnony a komputer
Witam,
przymierzam się do wymiany zwykłych reflektorów na ksenony i stad moje pytanie: czy po takiej akcji należy w kompie zmienić ustawienia na ksenony ?
Czym ew. skutkuje nie zaznaczenie tej opcji i z drugiej strony co daje zaznaczenie tej opcji ??
DziękiPozdrawiam
Pepet
-
pepet, Jak tylko zmieniasz reflektory, to nic nie zmieniasz w kompie.
A jak zmieniasz wiązki elektryczne na takie od xenów i zakładasz pełny komplet z samopoziomowaniem, to jak najbardziej kompowi warto "pokazać", że dostał nowe wyposażenie
Ale to raczej droga zabawa :P
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
pepet, musisz przestawić w kompie na xenony w OII.
Poczytaj sobie tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=4696Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
wymieniam same reflektory, tylko zmiana mocowań żeby poziomowanie z kabiny działało.
Samopoziomowanie to faktycznie grubsza i droga sprawa.Pozdrawiam
Pepet
Komentarz
-
pepet, auto poziomowanie sobie daruj. na stronie drugiej masz o ustawieniach w kompie. Do regulacji musisz dokupić silniczki od zwykłych lamp i przerobić jak w opisie.
Ja mam już kupione wszystko za wyjątkiem ksenonów, na które czekam aż przyjdą.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
alfee, TROCHĘ KRĘCISZ :roll:
jak w kompie się nie zmieni ustawiwnia na xenony to będzie do lamp dawane za niskie napięcie i xenony będą migać jak stroboskop.
Komentarz
-
dobrze mowi dac mu wodki :szeroki_usmiechZamieszczone przez Maru 123alfee, TROCHĘ KRĘCISZ :roll:
jak w kompie się nie zmieni ustawiwnia na xenony to będzie do lamp dawane za niskie napięcie i xenony będą migać jak stroboskop.
Komentarz
-
Maru 123, fucktycznie. Nie spojrzałem, że to chodzi o O2. Myślałem, że O1.Alfee
Komentarz
-
andriu21tg,
alfee, w o1 zadje się było p&p :roll:
Komentarz
-
Maru 123, W O1 nie było P&P. Do reflektorów inne wiązki szły. Trzeba było przerabiać kostki w lampach albo w instalacji samochodu.Alfee
Komentarz
-
trzeba również robić zworkę pod kierownicą mijania- drogowe bo inaczej jak wł drogowe to ksenony się wyłączają.
bynajmniej w OI tak jestW moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina
Komentarz
-
Komentarz
-
pepet, Witaj, jak wkładasz kompletne reflektory XENON O2, to konieczne jest podpięcie kompa i "zaznaczenie xenony" jak tego nie zrobisz będziesz miał stroboskop. Poziomowanie sobie odpuść KOSZTA
, ja zrobiłem regulację góra/dół jak było fabrycznie w H7 i działa, oraz spryskiwacze reflektorów. Ja żadnych "zworek" nie robiłem :szeroki_usmiech Wszystko wyszło OK DZIAŁA BEZ ZASTRZEŻEŃ
Komentarz
-
No i mam ksenony
Wszystko śmiga, człowiek włożył już przerobione więc było P&P
Mam tylko dodatkowe pytanie, jak włącza się światła drogowe (długie) to ksenony powinny nadal być włączone czy powinny zgasnąć ??Pozdrawiam
Pepet
Komentarz
-
pepet, xenony nadal się palą- pociągasz manetkę tak jak w tradycyjnych lampach :wink:
Komentarz
Komentarz