[O1] tarcze i szczeki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michal8279
    Classic
    • 2010
    • 7

[O1] tarcze i szczeki

Zamieszczone przez Piotr AMP
    Zamieszczone przez radik79
    Ilu użytkownikom 1.4 TSI udało się wymienić pompę?
    Cały czas czekam na decyzję. Wczoraj dzowniłem do ASO ale Pan powiedział, że SAP napisał mu takiego maila, że musi zadzownić i wyjaśnić parę spraw ale nie powiedział co w tym mailu mu napisali.
    Temat się skomplikował. Jestem po wymianie pompy. Niestety po przyjechaniu z ASO pod garaż (ok. 5 km) terkotanie powróciło! Najdziwniejsze jest to, że teraz jest bardziej słyszalne.

Ps. Ile osób dzwoniło do p. Macieja Cieślika z SKODA POLSKA (tel 61 873 24 85)? Im więcej zgłoszeń, że taki problem występuje tym większe prawdopodobieństwo rozwiązania problemu. Jak jeździcie do ASO to musicie wymusić, żeby wysłali zapytanie odnośnie terkotania.
  • Razorback
    Ambiente
    • 2008
    • 120
    • Octavia I (1U2)
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

[O1] tarcze i szczeki

Witam) Mam oktavke po wirusie i ok 140 Km. Szukam jakichs dobrych tarcz i klockow. Zastanawiam sie nad tymi http://moto.allegro.pl/item749852535...octavia_a.html
    I nie mam pojecia czy beda ok. I prosze jeszcze o jakies podpowiedzi odnosnie szczek. Budzet na calosc to okolo 800 Pln Pozdrawiam)
    Bylo 90Km jest 140 i 310Nm Krecimy wiecej)
    O zdrowko Szkodnika pomaga dbac Dr Zoltar)
    http://soft-car.pl/

Komentarz

• Sinner
      Drive
      • 2009
      • 68

Zestaw dobry, ale raczej go nie wykorzystasz. Proponuje kupić zwykle tarcze i jakies dobre klocki, a za reszte kasy zrobic z tyłu tarcze. Będzie lepszy efekt. Mnie zamiana z bębnów na tarcze z tyłu kosztowała 450 zł (z tarczami i klockami).
      A, i wymień płyn hamulcowy.
      Skodżitsu AGR+ by Dynosoft

Komentarz

• cysterniarz
        RS
        • 2008
        • 1887
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Razorback, jeżeli chodzi o ate to od siebie polecam!
        ale tak jak mówi Sinner, pomyśl nad tylną belką, jeździłem wcześniej alh i po przesiadce na 4xtarcze zupełnie inne hamowanie.
        Jeżeli chodzi o zestawy z alledrogo to bądź czujny na podbróbki. Ja biore sprzęt od Marcina

Komentarz

• Andrzej Z.
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 710
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Tak jak przedmowca tarcze ATE+Ferodo DS i bedziesz zadowolony
          i mysl nad zmiana tylu na tarcze naprawde warto :diabelski_usmiech
          CDS-AutoSpa