3. Ford Focus 2.0 TDCi htb - ponieważ nie jest jeszcze oferowany w USA,
czy taki wirusik byłby OK?
Zwiń
X
-
czy taki wirusik byłby OK?
Co myślicie o takim programie Goduli:
Program indywidualny plus łączy dwa w jednym - program seryjny oraz tuningowy-indywidualny, a rolę przełącznika między nimi spełnia pedał gazu.
W czasie normalnej, spokojnej jazdy samochodem wykorzystywany jest tylko program seryjny.
Aby nastąpiło zadziałanie programu tuningowego konieczne jest spełnienie kilku warunków równocześnie :
* silnik musi uzyskać temp. min.70 C
* obroty silnika powyżej 1500-1700
* kierowca wciśnie więcej niż 75% gazu
Więcej szczegółów:
Powoli zaczynam myśleć o zawirusowaniu auta (ASV), nie zależy mi na biciu rekordów prędkości i przyspieszeń, mam bardzo pragmatyczne podejście do swojego auta (to tzw. auto rodzinne): jazda ma mi dawać przyjemność; auto ma być żwawe przy wyprzedzaniu; a większa moc i moment nie powinny być źródłem dodatkowych kłopotów i kosztów (np. za słabe sprzęgło; niespełnione normy dymienia itp.). Zastanawiam się czy taki program nie spełniałby moich skromnych oczekiwań.
Tylko cena programu (2500 zł) trochę odstrasza. Ale może ktoś inny robi jeszcze takie programy - taniej.
Czekam na ewentualne opinie.
-
-
Re: czy taki wirusik byłby OK?
Zamieszczone przez kodyzakTylko cena programu (2500 zł) trochę odstrasza. Ale może ktoś inny robi jeszcze takie programy - taniej.
Czekam na ewentualne opinie.
Nie ma to jak marketingowy chwyt i cena plus 1000zl sredniej krajowej.
Tutaj jest troche na temat tego "indywidualnego programu":
A tak szczerze, to kazdy dobry tuner zrobi Ci program tak jak bedziesz chcial, za spora nizsza cene."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Poza tym pomyśl ...
Jadę sobie spokojnie wciskam spokojnie gaz a autko rwie sie do przodu. Ty żeby odczuć moc musisz wdeptać ponad 75% gazu !. Będzie Cię to denerwować ze za każdym razem musisz tak mocno deptać. No i paliwo będzie bardziej uciekać. Jak zrobisz normalny program moc będzie odczuwalna juz przy lekkim wciśnięciu gazu. Na pewno będzie to lepsze i ekonomiczniejsze rozwiązanie aaaa i znacznie tańszeOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
Komentarz