czy taki wirusik byłby OK?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lutek
    Classic
    • 2006
    • 7

3. Ford Focus 2.0 TDCi htb - ponieważ nie jest jeszcze oferowany w USA,
    oo Amerykanie chcą diesla? Koniec świata !
  • kodyzak
    Classic
    • 2005
    • 39

Co myślicie o takim programie Goduli:

Program indywidualny plus łączy dwa w jednym - program seryjny oraz tuningowy-indywidualny, a rolę przełącznika między nimi spełnia pedał gazu.
    W czasie normalnej, spokojnej jazdy samochodem wykorzystywany jest tylko program seryjny.
    Aby nastąpiło zadziałanie programu tuningowego konieczne jest spełnienie kilku warunków równocześnie :
    * silnik musi uzyskać temp. min.70 C
    * obroty silnika powyżej 1500-1700
    * kierowca wciśnie więcej niż 75% gazu

Więcej szczegółów:

Powoli zaczynam myśleć o zawirusowaniu auta (ASV), nie zależy mi na biciu rekordów prędkości i przyspieszeń, mam bardzo pragmatyczne podejście do swojego auta (to tzw. auto rodzinne): jazda ma mi dawać przyjemność; auto ma być żwawe przy wyprzedzaniu; a większa moc i moment nie powinny być źródłem dodatkowych kłopotów i kosztów (np. za słabe sprzęgło; niespełnione normy dymienia itp.). Zastanawiam się czy taki program nie spełniałby moich skromnych oczekiwań.

Tylko cena programu (2500 zł) trochę odstrasza. Ale może ktoś inny robi jeszcze takie programy - taniej.

Czekam na ewentualne opinie.

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Re: czy taki wirusik byłby OK?

Zamieszczone przez kodyzak
      Tylko cena programu (2500 zł) trochę odstrasza. Ale może ktoś inny robi jeszcze takie programy - taniej.

Czekam na ewentualne opinie.
      :lol: :lol: :lol:
      Nie ma to jak marketingowy chwyt i cena plus 1000zl sredniej krajowej.

Tutaj jest troche na temat tego "indywidualnego programu":

A tak szczerze, to kazdy dobry tuner zrobi Ci program tak jak bedziesz chcial, za spora nizsza cene.
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• kodyzak
        Classic
        • 2005
        • 39

Dzięki za link. Trochę mi to rozjaśniło sprawę. Zwłaszcza jesli chodzi o koszty tego rozwiązania

Komentarz

• neck99
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1326

Poza tym pomyśl ...

Jadę sobie spokojnie wciskam spokojnie gaz a autko rwie sie do przodu. Ty żeby odczuć moc musisz wdeptać ponad 75% gazu !. Będzie Cię to denerwować ze za każdym razem musisz tak mocno deptać. No i paliwo będzie bardziej uciekać. Jak zrobisz normalny program moc będzie odczuwalna juz przy lekkim wciśnięciu gazu. Na pewno będzie to lepsze i ekonomiczniejsze rozwiązanie aaaa i znacznie tańsze
          OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
          SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

Pracuję...