wymiana silnika 1.6 na 1.8t

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ketna
    Classic
    • 2010
    • 1

Muszę Wam się czymś pochwalić:

Wczoraj, o godzinie 15:34 mojej kruszynce stuknęło dokładnie 15000 km Czyli dokładnie op 6 miesiącach i 15 dniach użytkowania. Puki co autko niezawodne, nawet w największe mrozy odpalało bez problemu. W międzyczasie zgarnęło jedną sarenkę[*] przez co miało wymieniony zderzak i prawy reflektor.

Wrażenia po 15kkm? Po przesiadce z Fabii, w O2FL wszystko cieszy. Przede wszystkim wielkość i wygoda. Po tym czasie widzę, że warto było by zainwestować w inne dodatki (gdyby tylko była możliwośc). Chodzi o tempomat, kierownicę wielofunkcyjną i maxi dota. Po takim przebiegu człowiekowi troszkę zaczyna brakować mocy auta - przez przyzwyczajenie (oznaka że pora na wirusa). Spalanie mniej więcej takie jakiego się spodziewałem, chociaż nie ukrywam, że Fabią się fajniej tankowało (taniej)

I co jeszcze pozytywnego po tym okresie użytkowania Octy? Oczywiście znaczek OCP na tylnej klapie i masa świetnych ludzi których poznałem, właśnie dzięki Octavii Gdybym miał wybierać jeszcze raz, oczywiście wyborem byłaby Octavia
  • krzys69
    Classic
    • 2009
    • 1

Witam wszystkich
    Niedawno rozmyślałem czy możliwa jest wymiana silnika 1.6 numeru nie pamiętam (75km) na silnik 1.8t. Jakie wiążą się z tym przeróbki ? jaki może być koszt tej zmiany?

Komentarz

• blackrs
      RS
      • 2008
      • 4826
      • Superb II combi (3T5)
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

zagadaj do kubańczyka on to u siebie robił. moim zdaniem lepiej sprzedac cały samochod i kupić z innym silnikiem
      BYŁA o1 rs
      BYŁA o2 1.6
      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

Pracuję...