Gałka od Sperba II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • uti
    Classic
    • 2008
    • 18

Gałka od Sperba II

Zamieszczone przez Yarek
    Zamieszczone przez krzysiek83wpr
    Zamieszczone przez Yarek
    U mnie w 1.8TSI (CDAA) po przebiegu 12.000km musiałem dolać prawie 0,7 litra. Oczywiście mieści się to w normach, i jak na silnik z turbosprężarką jest w miarę normalne, ale chciałem zapytać jak to wygląda w innych TSI - w 1.4, 1.8 i 2.0?
    ale to 0.7 l dolaleś żeby mieć poziom maksymalny, czy żeby mieścił się miedzy kreskami.
    dolałem 0,7 i poziom oleju jest dokładnie na środku między min i max, mierzony 5 minut po zgaszeniu silnika.
    A to żeby była jasność - ja dolałem 1l, ale wtedy poziom oleju miałem na maksymalnym poziomie. Gdybym chciał dolać do połowy pomiędzy min i max to by wystarczyło dolać u mnie 0,5l.
  • Maareckii
    Classic
    • 2007
    • 8

Gałka od Sperba II

Czy ktoś może próbował montażu gałki z mieszkiem od superba II do Octavi I? Mam okazję kupić coś takiego tylko nie wiem do końca czy będzie ładnie pasować?

Komentarz

• Tony065
      RS
      • 2009
      • 2487
      • Octavia I (1U2)
      • ARX 1.8 20VT 150 KM

cześć. ja do swojej OI zamontowałem mieszek i gałkę z OII, zakup w marcu 09r. z alledrogo, koszt ok. 115 zł, wygląd extra. dostępne są v. 5-cio i 6-cio biegowe, więc masz wybór, np to :arrow: http://www.allegro.pl/item806291816_...via_ii_rs.html teraz nawet taniej i w v.RS dopytaj tego sprzedawcę, ma sporo gadżetów do VAG.
      Black Pearl, Elegance & RS LOOK
      @ by Tune-up Gdańsk
      TDI VP++ i jeszcze rośnie
      Antek

Komentarz

• miguello
        RS
        • 2008
        • 1849

Tony065, to co podałeś to nakładka na gałke. Zresztą kolega wyraźnie sprecyzował pytanie i chce gałkę z superba.

Galę z superba do OI montował kolega Arti_r1

Z tym że on dorabiał mieszek, ale ważne że góra pasuje :wink:

Komentarz

Pracuję...